• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    D700 mi znicehoz nic zacla hlasit chybu karty: "This memory card cannot be used. Card may be damaged. Insert another card". Karta normalne funguje v PC. Zkousel jsem dalsi dve karty, ruzne znacky, stejny problem. Projel jsem zahranicni diskuse, neni to evidentne vyjimecna chybova hlaska. Nekomu pomohlo naformatovat kartu, nekdo si musel koupit kartu novou... me ale nepomoha nic (navic formatovani karty ve fotaku sice zvolit jde, ale trva podezrele dlouho a karta ve vysledku pri kontrole v PC zformatovana neni), takze to tipuju na zavadu fotaku. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI: nejlepe kombinovat s timdle
    EP-5B Power Supply Connector from Nikon
    http://www.nikonusa.com/en/Nikon-Products/Product/Power-Packs/EP-5B-Power-Supply-Connector.html
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KRMELEC: da se koupit power banka co ma normalni sitovou zastrcku
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Mám D5100 a potřebovala bych v terénu nabíjet foťák z notebooku (noční sekvenční focení s dálkovou spouští na které by jedna baterka ani náhodou nestačila).
    Našla jsem kabely, které to umí ze zásuvky, což je mi v terénu na prd.
    Klasický kabel na připojení k pc ale nenabíjí :c(
    Předem díky
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Ja bych jen zminil ze sigmy stare rady EX jsou uplne neco jinyho nez aktualni A, S, C.. ..ne ze bx byli eliminovany vsechny problemy, ale existuje na to dock a opticky i mechanicky se jedna o uplne jiny skla..

+ problemy jsou na Nikonu radove mensi nez na Canonu
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    DIRTFOTO: Jj, vetsinou se daji problemy Sigmy 50mm 1.4 EX resit upgradem jejiho firmwaru. Zalezi na pouzitem cipu uvnitr objektivu (Panasonic => lepsi podpora vs Sanyo => horsi podpora). Mam tento objektiv tez a zacala mne ostrit s AF az po upgradu.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    DIRTFOTO: Ja mam starej 50mm 1.8 AF a totalne ho miluju :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MENTOL_: ja ji mam podruhe, prvni jsem mel jeste s tim matnym naterem. Na D90 mi ostrila take presne. Pak jsem poridil D7000 a v domeneni, ze je to objektivem, jsem ji prodal. No nebylo, AF stal za houby na fotaku, takze kdyz jsem se D7000 zbavil a poridil D700, tak jsem si Sigmu zase koupil a zase ostreni v poradku. Vzdy kupovana u Skody s vyzkousenim. Asi jsem mel kliku na dobre kusy, nevim :)
    Trojuhlenicky dela pi mensi mire rozostreni, coz je hdam nasledek tech nekorigovanych rohu na FX, pak se to takhle promitne i prave do bokehu, ktery je jinak krasne mekky. Uz jsem ji chtel kvuli tem rohum nekolikrat vymenit, ale posledni dobou s ni fotim velmi malo, takze to odkladam. Navic tak nejak neni za co, leda za ART verzi. Je sice nekolikrat drazsi, ale opticky rovnez nekolikrat lepsi nez zminene Nikkory. U me zkratka vlak pres ten skaredej bokeh 50/1.8 nejede. Vydrzel jsem to s nim tyden, pak sel z domu. Tohle z nej totiz neleze:

*Sigma 50/1.4 EX
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAVELDUFEK: uz jen ostreni sroubkem je dost archaicky, zvlast na drobne preostrovani, ale to nemusi kazdymu vadit. Obrazove to taky neni uz pecka, tj. urcite si polepsi i s novym 50/1.8G, otazka je jak moc a v cem "vadi" ten starej, ja bych klidne 50 cely preskocil, resp. vyuzivam tak malo, ze neni zasadni, ale ten starej D mi vylozene vadil :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PLAYER: specielne ta starsi Sigma 50/1.4 EX byl duvod proc jsem to pred lety vzdal - pouzival jsem ji tehdy na D700, ostrila rychleji, ano, ale zase zajimavy ukaz - ostrila presne jen z jedne strany vychozi polohy focusu, tj. z nastaveni focus ringu na kratko ostrila presne, ze vetsi vzdalenosti smerem od nekonecna skoro nikdy (nebo naopak, to uz si nepamatuju). A taky si vybavuju dost znatelny trojuhelnicky v rozich v bokehu, vic nez jsem asi videl jinde tou dobou. No kazdopadne co clovek to hod si minci u Sigmy no, ja uz tem alternativnim znackam na DSLR asi sanci nedam, kdyz pujde o ostreni (na bezzrcadlovkach naopak vitam cokoliv, tam to nemuzou s ostrneim pokazit :)
    No a pak je tam jeste financni stranka zejo, 50mm Sigma ART je skoro 4x 50/1.8G nebo 50/1.8G + treba 85/1.8G dohromady (i kgyz radeji bych asi drazsi 28/1.8g), a velikosti a vahou souctem podobne. Tj ja bych se na 50mm nevycerpaval, radeji kombinuju 35/85mm treba na svatbach, ale samozrejme pro nekoho to naopak na FX muze byt nejzasadnejsi ohnisko, ktery obecne nema moc stesti na ten hladkej bokeh.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    MENTOL_:
    DIRTFOTO:

ale kupovat 1.8G když máš 1.8D mi přijde o ničem ....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DIRTFOTO: jestli hodlas se svetelnym sklem fotit na plnou diru, tak za me 50/1,8G NE! Ma nevzhledny "bussy" bokeh s aberujicima konturama. Po zacloneni na f/2.8 uz se na to koukat da. 1.4G je z hlediska bokehu lepsi, na druhou stranu je mene ostry.
    Urcite doporucuju dat sanci ART Sigme. Kolega diskuter ji ma na D500 a ostri mu dle jeho slov spolehlive presne. Kvalitou vystupu ji prekonava pouze manualni Otus od Zeisse za 80tis., Nikorry se ji kvalitou kresby ci zminovanym bokehem ani nepriblizuji.
    Osobne mam Sigmu 50/1.4 EX a jak na D700, tak na D610 mi ostri presne bez nutnosti kalibrace AF v tele fotaku. Ve stredu zaberu je ostrejsi s podstatne lepsim mikrokontrastem nez Nikkor 50/1.4 a 1.8G, bohuzel ma ale na FF na plnou diru velmi mekke kraje zaberu. Ostri citelne rychleji nez oba Nikkory, pouzivam ji i na sport (volejbal). Coz byl krome kremoveho bokehu duvod, proc jsem ji dal pred lety prednost pred Nikkorem.

Tady jsou dobre videt ty neostre kraje (ne ze by mi to zrovna v tomto pripade vadilo):

Ukazka mekkeho bokehu:

DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    SKALARIAK: Díky:)
    DIRTFOTO
    DIRTFOTO --- ---
    MENTOL_: Díky ze skvelou odpoved.:)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DIRTFOTO: Nikon 50/1.8G je jistota za maly penize, neda se s tim nic pokazit. 50/1.4G za to spise nestoji, navic na plnou diru spise rusivy bokeh, tj. rozostreni pozadi je o neco vic, ale kvalitativne zadny prinos.
    Ohledne Sigmy, to je proste loterie s ostrenim - opticky se mi nejake libi, ale zkusenost veli uz ne. A treba bude ted fungovat na aktualnim tele uspokojive, a spousta lidi je samozrejme spokojena, ale na dalsim tele zas treba nebude ostrit presne nebo spolehlive, proste zrovna u 50tky bych si tim vubec nekomplikoval zivot, vzal bych jasnyho favorita cena vykon N50/1.8G a usetreny peniz pouzil pozdeji na jina zajimavejsi cenove dostupna ohniska k tomu (28/1.8G, 85/1.8G, sirokac, atd)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    DIRTFOTO: ja mam tu 1,8 G a jsem uplne spokojenej, v kombinaci s d750 je to maly a lehky coz je super, pul clony je fajn, ale mam pocit ze ne zas tak rozhodujicich....
    LEADA
    LEADA --- ---
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LEADA: To vypadá jako nějaká firemní agitace... to je spíš moje doména, nicméně, já sní dobré zkušenosti nemám (problémy s ostřením na D700, D7000).
    LEADA
    LEADA --- ---
    DIRTFOTO: se sigmou art maji dobre zkusenosti vsichni. Je to jeden z nejlepe hodnocenych objektivu, sama ho mam. Navic nelze srovnávat dx a fx..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam