• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ISTEVE: No jasne ta packa je tam jenom na to, aby jsi neco videl v hledacku, prestoze mas nastavenou nejakou vysokou clonu. Nejaky ovladani od toho nemuzes chtit.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    ISTEVE: ...tak podle internetu je pravda takova, ze fakt je zapotrebi chip, a pouze nastavit parametry objektivu v "non-CPU lens" menu nestaci:( Alas! Kdyztak mi dejte vedet, jestli se pletu:)
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Mam tu par objektivu (jako napr. Mir 24N) pro Nikon F mount, a zajima mne jedna konkretni vlastnost aperture mechanismu. Oba objektivy nemaji chip, ale maji packu pro kontakt s ovladanim apertury z fotaku. Jeden z nich (Mir 24N) je Ai-S. Moje otazka zni: Co se musi stat k tomu, abych mohl ovladat clonu z fotaku (D750)?

Doted jsem zil v domneni, ze staci kdyz objektiv ma tu packu kterou se z fotaku apertura ovlada. To se mi ale ted experimentalne vyvratilo. Ta packa drzi aperturu otevrenou (nezavisle na tom co nastavim na objektivu) dokud nefotim (a v ten moment se objektiv zavre na pozadovanou velikost clony). Ale pri manualni modu mi stale fotak neumoznuje nastavit konkretni hodnotu apertury. Zkusil jsem nastavit non-CPU lens v menu, ale nepomohlo. Jediny co mne jeste napada a zatim jsem nevyzkousel je, ze tahle funkce natvrdo vyzaduje pritomnost CPU na objektivu.

Pravda je tam nekde venku, tusi nekdo kde?:)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    *!* NIKON'S HUGE PLANS FOR 2017....THEIR 100TH ANNIVERSARY *!*
    https://www.youtube.com/watch?v=JoFblmYOPuc
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    GEKONZPRAHY: Nutno dodat, že se k tomu postavil čelem a peníze ihned poslal zpět, takže palec hore ;)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    MLIKARNA: Grip s octem a cibulí je nejlepší :D
    Ten od MORPHLERa bohužel nefunguje, respektive funguje jenom ten čtyrsměrnej volič, ostatní ovládací prvky ne...
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Neválí se tu prosím ještě někomu grip na D7000? Klidně i originál, pokud se dohodneme na rozumné ceně ;)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    REPLIKANT: Tu jsem zkoušel vypnout, nepomohlo. Dělá to pořád, stačí zapnout foťák a už to slyšíš...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    GEKONZPRAHY: A nemyslis stabilizaci, ktera se aktivuje s namacknutim spouste a drzi dokud se nevypne expozimetr? (da se nastavit v uziv. menu - indikace..)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Co tak googlim, tak je normální že HSM skla od Sigmy dělaj i v klidu (při zaplym foťáku ofkóz) zvuky? Nevim jak ten zvuk pořádně popsat, ale asi víte co myslim... to je vlastnost těch ultrazvuků, nebo s tim mam jít do Škody (ještě je v záruce)?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    GEKONZPRAHY: cau. neorigo grip na D7000 mi tu v supliku zustal, rad se ho zbavim.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, dlouho jsem tu nebyl :) Dneska jsem si koupil D7000, k tomu Sigmu 17-70 F2.8-4 a Sigmu 10-20 F3.5 a jsem docela spokojenej, ale chybí mi k tomu battery grip, při tom vertikálním úchopu si hrozně lámu ruku :) Jakej a kde koupit? 6k za originál na to moje domácí žvejkání fakt dávat nebudu... Neválí se náhodou někomu v šuplíku nějakej neoriginál, kterýho by se chtěl zbavit? Druhá věc - Na to první jmenovaný sklo by někdo 72mm polarizák neměl? Nemusí to bejt žádný BéWéčko... Díky :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: Já jsem už s X-T1 oproti D800 naprosto spokojenej, hapruje v protisvětle, ale narozdíl od DSLR nemám problém v prípadě nutnosti ostřit manuálně. X-T2 následně řeší i tento problém v protisvětle..
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Jak je na tom X-T2 s ostřením - oproti DSLR je rozdíl velký nebo se na to dá zvyknout? Já do něj asi taky půjdu, recenze zní skvěle. Ale zatím jsem měl možnost si jej osahat asi jen na 5 min.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EGGH: X-T1 a uz predtim jsem mel jako druhej fotak x100s, na X-T2 pujdu ted
    EGGH
    EGGH --- ---
    HUGGI: Na co jsi přešel, na X-T2?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    REPLIKANT: opiram to o sve zkusenost neb jsem se vsemi [mnou] zminenymi objektivy fotil. O novem 18-55 jsem nemluvil, ten jsem v ruce nemel. Mluvil jsem o 18-70/105/135/140, ale to hlavni sdeleni je nakonec jinde.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SASOS: a vždyt nic co máš k FM3 měnit nemusís, to je stejně násobně užitečnější na libovlným Sony bezzrcadlo než na libovolný nikon DSLR:))
    SASOS
    SASOS --- ---
    HUGGI:vím, že takhle napsané to zní možná divně, ale jsem asi moc konzervativní a "děsí" mě ta změna. Vidina, že všechna nasyslená skla a hejblata, která jsem nakoupil k FM3a a následně DSLR z většiny budu pouštět do oběhu a komplet přecházet na bezzrcadlo, kde nic nemám a musím zase vše pořídit, mi jsou proti srsti. Když si vezmu, že dcera s tím bude čistého času točit tak 10-20 dní v roce, tak to prostě nejsem schopen akceptovat. Je to prostě otázka priorit. Podvědomě jsem doufal, že se vejdu do nějakého kompromisu s DSLR, ale evidentně, jsem se netrefil :(
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SASOS: no nevím úplně proč nevydejchal..ona ta D7000 není třeba v ničem lepší než stejná třída bezzrcadlovky..ja přešel z kompletní profi výbavy Nikonu na bezzrcadlo a ničeho nelituju..s tím že fotím mnohem náročnější věci:)
    SASOS
    SASOS --- ---
    Díky všem za postřehy, ale jak na ty bezzrcadlovky koukám, tak ja je prostě nevydejchám. Než dát 12 - 16 tis. za tuhle krabičku, tak to radši dětem koupím nejlevnější kameru za 6,5 tis. a sobě za 11 tis. bazarovou D7000 nebo něco podobného. Jde o to, že do teď jsme točili na telefonu 720 řádků a krom zoomu to docela šlo. Z mého pohledu je to zbytečnost, která se bude možná nakonec válet ve skříni a to už bych tuplem nevydejchal. Ještě jednou díky.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SASOS: Ahoj, to co popisuješ je jasná cílovka Nikon 1 J5. 60 fps v plny kvalite, pri videu muzes prubezne fotit v plne kvalite, ma to vyklopnej dotykac, manual i jednoduchou automatiku, ostreni ve videu jako handycamy, obrazova kvalita v dane tride vyborna (palcovej sony 20Mpx), hlavne je to rychly, novy za 12,5 s objektivem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam