• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Zkusím to stáhnout
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Ok, používám photoshop. Takže camera RAW 7... Ale právě řeším potlačení červené přímo u focení. Samozřejmě si každou fotku upravuji, ale nechci u každé budoucí fotky řešit potlačení červené. Mám kalibrované dva monitory jeden s bílou do modra pro digitál a druhý s bílou do žluta pro tisk. Zkusím si to vytisknout (certifikovaným nátiskem) a vyvolat ve fotolabu uvidím kam ty barvy směřují. Podle šedivých tabulek bych to rád potom zkalibroval, ale právě nevím kde se na foťáku to dá nastavit abych nemusel přehrávat software.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Pokud fotis do JPEG tak to upravit nejak extra nepujde. Do RAW(NEF) pak v programu (zdarma Nikon Capture NX-D na nikon.cz) muzes vyvazit bilou uplne presne bez ztrata kvality. Da se v nastaveni WB Auto udelat "korekce" v barevnem grafu, smerem od barvy se zbavis toho nadechu.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Dobrý když nastavím vyvážení bílé na stín, je to ještě horší. Díky, ale nestudoval jsem střední fotografickou abych si nenastavil WB.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PETRPEDROS: Ano, vyvážení bílé, vítej ve světě digitální fotografie. ;-)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Možná to moc řeším a možná je D200 hodně do modra, ale upřímě ta červená se mi opravdu nelíbí třeba je to nějaká chyba nebo klidně i chyba v nastavení.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Pro srovnání stejné nastavení iso času a clony v levo D200 a v pravo D300

PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Mám dotaz ohledně D300, snímky mi příjdou že vychází moc do červena ve photoshopu klidně můžu dát vyvážení barev červenou na -12 aby to bylo optimální. Zatím pročítám návod, ale jestli nevíte někdo jestli se dá potlačit červená přímo v nastavení fotoaparátu při focení či jinak přenastavit aby se červená lehce potlačila. Díky za rady.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    NEVIEM: Neviem neviem...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    NEVIEM: Neboj nebude..zadny produkcni nejsou a ty predvadeci moc nefungujou..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TZ - NIKON CEE GmbH, odštěpný závod

Prémiové kompaktní fotoaparáty série DL nebudou uvedeny na trh

Tokyo, 13. února 2017: Společnost Nikon dnes ohlásila, že neuvede na trh dlouho očekávané prémiové kompakty série DL, fotoaparáty DL18-50 f/1.8-2.8, DL24-85 f/1.8-2.8 a DL24-500 f/2.8-5.6.
    Zahájení prodeje bylo plánováno na červen 2016. Nicméně po identifikaci problémů s integrovaným obvodem pro zpracování obrazu bylo uvedení všech tří fotoaparátů odloženo na neurčito.
    Od té doby všichni zúčastnění intenzivně pracovali na vývoji takových produktů, se kterými budou zákazníci maximálně spokojeni. Nakonec došlo k rozhodnutí prodej fotoaparátů série DL zrušit úplně kvůli obavám, že by nebyly dostatečně profitabilní s ohledem na nárůst nákladů spojených s vývojem a předpokládané prodeje na zpomalujícím se trhu.
    Omlouváme se všem zákazníkům, především těm, kteří na tyto produkty čekali, rovněž i prodejcům a dalším partnerům, kterých se toto rozhodnutí obchodně dotkne, za jakékoliv nepříjemnosti, které jim tímto rozhodnutím způsobíme.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    Nikon cancels DL compact series citing high development costs: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/.../6864148000/nikon-cancels-dl-compact-series-citing-high-development-cost
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    KRMITK0: A5000 je uz postarsi cipem, doporucuju osahat A5100 vs A6000, s tou A6000 jsem spokojen.
    PAVELDUFEK
    PAVELDUFEK --- ---
    KRMITK0: Škoda má teď nějakou akci na Sony.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Oky díky to mě vůbec nenapadlo tahleta možnost :) představa Sony třeba se Sonnarem 300 je zajímavá. Teď ještě jaký vybrat typ aby mě to zase nezruinovalo přemýšlím nad A5000 nebo A6000
    PEJR
    PEJR --- ---
    KRMITK0: Sony je top, přes redukce na to nasadíš jakýkoli skla.. Fuji taky gut asi, ty maj taky redukce..
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj potřeboval bych poradit chci si koupit něco menší k zrcadlovce nebo spíš přejít od zrcadlovky k bezzrcadlu. Mám asi 8 let starou D3100 a přemýšlím nad Coolpix P900 a nebo možná i něco jako je Sony Alpha. Co je podle vás lepší? jakým směrem se ubírat?
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    REPLIKANT: Když ho mám na krku a budu stím třeba utíkat, nechtěl jsem aby tam byl třeba povolený šroubek nebo něco co by mi ten přístroj třeba rozbilo. Ale je fakt že jsem to samé zkusil a i u té dvoustovky a dělá to celkem podobně.

PLAYER: Zkusím
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PETRPEDROS: a neni to "cinkani" mechanismus interniho blesku? :) Protoze to delal snad kazdej Nikon, co jsem kdy drzel v ruce. Kdyz jej vyklopis a prestane to, tak je to ono.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: A my se bavime na prodejne se zakaznikem nad novym fotoaparatem NEBO na nyxu mimo praci "anonymne" s typkem co sem se nejednou asi i videl a tykame si... ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam