REPLIKANT: no ale to je prave ono - ty si to neumis predstavit pro sebe (abych ti nekrivdil treba jo, ale neprezentujes to tak), ale ostatni to maji jinak :) proste ruzne discipliny, ruzne nastroje a neni to potreba uplne skatulkovat a mit jen jeden. A s tim na konci uplne nesouhlasim - kdybych to "uznaval", tak preci sam nemam APS-C Sony - mensi mi prijdou uz dost kompromisni (pro me), ale samozrejme to je validni pro nekoho jineho na co uzna sam za vhodne. Osobne jeste zvazuju uz leta nejaky RX100, ale jako dalsi moznost, nenahradi mi to hlavne bez sirokace treba zrovna tu A6000 (mj. dalsi vec co Nikon podelal ten DL18-50). Ale to je fuk - hlavni duvod tehle diskuze je, ze jsi napsal "co má ten CSC pro tebe navíc, krom EVF, než zrcadlovka" a odpoved je, ze to je jiny nastroj na jine veci a muze to zit spolu, ty to prave argumentujes vse ze sve polohy reportazniho fotografa co jakoby "nic jinyho nefoti" a proto mame vsichni chtit D850, pac je to na to nejlepsi (to zamerne trochu prehanim..ale jen trochu :) A to navic je to, ze dalsi desitky tisic neutopim treba zase "jen do zrcadlovky", ale do jinych moznosti.