• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    VORONDE: Mno 2 veci ...
    1) Co fotis?
    2) Hodne lidi ceka na mirrorless ... stoji za uvahu pockat?
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    Poradíte mi s rozseknutím dilematu?
    Budu pořizovat nové tělo a vzhledem k mým XS rukám je pro mě hodně důležitá ergonomie. Ale zase jí nechci obětovat parametry.

Ve hře jsou nakonec tři kandidáti.

D500 je sice obr těžké tělo, ale jako univerzál bych ho užila asi nejvíc. Plus spousta ostřících bodů.

D750 je kompromis mezi výkonem a ergonomií. Plus jako jediný fullframe, což pro mě není až tak rozhodující.

A nakonec D7500, který vítězí velikostí a váhou, ale nejsem si jistá, jak moc by mi vadil "downgrade" oproti D500.

Co byste vybrali vy a proč?
    Moc děkuju za jakýkoli názor.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SYKES: mam uz dlouho tohle na D750, s trochou snahy se vejde i s 24-70 nebo 14-24, a spokojenost. K tomu ruzny pouzdra/neopren pytliky a balim casto do beznych batohu co je zrovna potreba, pouzdra pak ruzne na pasek v akci. Akorat s tim pak nehazet a dobry :)
    MegaGear ''Ultra Light'' Neopren: Amazon.de: Kamera
    https://www.amazon.de/gp/product/B00H2L2POE/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SYKES: Taky už to roky používám místo předražených fotobatohů a nikdy jsem nic nezničil. U mě jediná nevýhoda, že ten sucháč časem přestane fungovat, takže doporučuju přišít klasickou plastovou přezku.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    SYKES: mam presne to prvni a hazim fotak do batohu asi pul roku. cestoval se mnou takto zabalen na ukrajinu a z5 3* irsko ceska republika a zatim zadna katastrofa. Jedina vada - fotak v tom vypada jako muzske prirozeni v plavkach z 80tych let ale krom teto esteticke vady nemuzu nic vycist
    SYKES
    SYKES --- ---
    Dotaz: nemáte někdo zkušenost s neoprénovým pouzdrem na fotoaparát velikosti D600 + 24-120/4 VR (ideálně i s clonou)? Něco jako toto, ale v rozumné velikosti a ceně (ale ne za cenu jako tento). Chci fotoaparát hodit do batohu a nebát se co/o co se poškrábe... klasické toploadery zabírají zbytečně mnoho místa, na krku to nosit nechci. Za případný tip předem děkuji!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: nechci s nicim cachrovat prave, raw upravim v lr mobile, ale teda esli je spolehlivjejsi cesta nez to wmu to je otazka...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Nikon je v tomhle desne spatnej, na seriozni potrebu bych rezignoval na wifi a proste kablik s cteckou - do mobilu, tabletu atd. Pripadne rychly microsd jako backup karta v redukci pri foceni a strkat ji rovnou do androidu do slotu. Delal jsem oboje, i kdyby to wifi fungovalo co nejvic, tak to proste tu jednoduchost a rychlost asi neprekona.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dotaz do pléna - máte nějakou osvědčenou metodu, jak někde on-site vytáhnout přes wifi z fotáku pár vybranejch RAWů, u nich hnout treba expozicí nebo WB a následně je uložit jako jpg? Na androidu, já to dělal doposud pres tu appku Nikon WMU, ale to je strasnej shit.....
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ASACHI: Dyt na svatbe povetsinou vsichni stoji, tam se nic moc extra pohybovyho nedeje.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Kdyby to nahodou nekdo resil... prisel mi Nikon D750 zpatky z recallu, trvalo to neco pres tyden, opravili co meli a jeste hafo veci na vic (i kdyz "RPL CF CARDHOLDER RUBBER" mne na fotaku co nema compact flash prekvapil:D). Akorat jsem to nedelal v CR, takze zkusenost se muze lisit.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Me by ale take zajimal duvod pozadovat zcela tichy fotak s fazovym (rychlym) AF. To je to tajny, nobo proc je problem ten duvod napsat?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: Uznavam, ptal jsem se na duvody, to je cely, hele nechame to bejt, asi je tohle moc citlivy tema, a jak rikam, budu mezi prvnima co to bude chtit, takze duvody proc to chci mam, ale velikost to rozhodne nebude. Bude to EVF, jestli to nekoho zajima.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: Ok, a ja nechapu proc bych se mel spokojit s diskuzi, kde si vsechno odkejavame, asi sem ve spatnym klubu, pokud zbusobuju takovy emoce...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: To napajeni z power banky lze i u zrcadlovek, Jupio dela adaptery. Ale tu power banku musis nosit sebou, takze argument, pri ohledu celkovy hmotnosti moc neobstoji.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: jednoduše - A7 je podstatně menší a lehčí než FF DSLR - takže to jde.
    Ano objektivy už jsou téměř stejně velké a težké, ale celková sestava bude vždy mnohem příjemnější na nošení, protože tělo není taková krabice..

Zrcadlovku mě nikdy ani nenapadlo vzít si třeba na celej den, včetně noci do města jen tak na rameno bez brašny, s CSC to dělám běžně(s jedním sklem)

A zmiňovat výdrž baterky je dnes dost dvousečný..většinu CSC nabiješ z USB, takže v případě města se stačí kdekoli zastavit na kafe/pivo v případě přírody to řeší powerbanka s násobně větší kapacitou než mají náhradní baterie - navíc s výhodou trvalýho napájení třeba na timelapse a možností solárně dobíjet..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MENTOL_: Mě by zajímala ta věc stou velikostí, jak sem naznačoval (a na základě toho reagoval předtim), myslíš si že budou cí Nikon full frame bezzrcadlovka bude stejně velká jako A6000? Resp. bude stát za to nosit jí jako alternativu k zrcadlovce, jakožto malý foťák? Asi už znám odpověď, a nechci abych byl brán jako provokatér, protože menší rozhodně nebude, a tudíš argument s velikostí mi přijde né tak silnej (neřikám, že nebude menší než zrcadlo), ale s ohledem na to, že většinu velikosti a váhy jsou objektivy samotný, který na FX CSC budou cca stejně veliký jako na DSLR.
    Nakonec by mě zajímalo, jak velký rozdíl by byl např. Nikon DF s AF 20mm f/2.8 a 50mm f/1.4 (moje oblíbenné malé a skladné objektivy na street a cestování) ve variantě stávající variantě FF CSC na trhu. Je něco podobného? Napadá mě A7 s 1.8/50mm, ale něco širšího nevim. Ideál by byl Batis 18mm nebo 25mm, ale to jsou docela velký objektivy, a to Df je pak menší, nehledě na spotřebu baterky (a tahání baterek navíc (váha) s CSC)... Ok, asi už to pro některé zavání DSLR džihádem, tak se zkuste odporostit, od toho, že se snažim DSLR nějak vynášet do oblak, patrně budu první co bude chtít Nikon FX CSC, ale nechci si dělat planý iluze, že to bude malý a lehký... toť vše. :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    EGGH: lol :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    No hrůza. https://fstoppers.com/originals/nikon-d850-men-only-195822 Ovšem nikdo neřeší fakt, že zastoupen není ani žádný černoch.
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT: D850 je super stroj, hlavně ostření (rychlost, přesnost, pokrytí, malé body) je úplně někde jinde oproti D800.
    Focus peaking je super - zkoušel jsem ostřit ručně za šera se snad 30 let starým 105/2.5 a bez problémů.
    Elektronická závěrka - na to jsem čekal, při focení makra při velkém zvětšení i přes MUP mi vibrace závěrky u D800/D700 rozostřovaly fotky.
    Obrazově subjektivně žádný extra skok oproti D800 vyjma většího rozlišení, ale soudím dle JPG zatím neb Lightroom nemá ještě podporu RAWů. Mě se JPG OOC z Nikonu nikdy moc nelíbily, tak počítám, že to bude lepší.
    Funkce pro focus stacking mě naopak trochu zklamala - nějak jsem čekal, že tomu řekni ostři odtud až sem a mezitím nasekej 50 kroků, ale bere to od místa zaostření dál a počet kroků/velikost kroku musí člověk odhadnout, aby mu to neskončilo někde v půlce.
    Lépe se to drží. S gripem by to bylo lepší, ale za ty peníze do něj nejdu, zvlášť když to fotí rychleji až po další investici do baterky a nabíječky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam