• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: jasny, to jsem si myslel taknejak z povzdali taky, ale v ramci nachytrovani na prechod jsem zjistil, ze ma primo Sony i vlastni blesky se zabudovanym radiovym odpalovanim (HVL-F45RM/HVL-F60RM), samostatnym odpalovacem, umi TTL i HSS a tyhle novejsi blesky maji i diodu/y jednak na video a zaroven konecne i na prisvetlovani AF v horsim svetle (klasicky infracerveny na mirrorless nefunguje). Takze neco z toho me ceka.
    Jinak jeste jsem pobral, ze spousta lidi pouziva veci od Godoxu na odpalovani, sviceni atd. A taky myslim, ze mi na tom v manualnim rezimu pojedou i Nikon PocketWizardy s Nikon bleskam (bez TTL/HSS). No dam pak nekdy vedet, ale uz se toho 'nebojim' ;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI: Mmmhm tak co koukam, tak uz se situace hodne zlepsila ... rozhodne to neni ve stavu, ze by to byl problem.
    MMM to je k zamysleni ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MENTOL_: Blesky a odpalovace
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: jak to myslis 'neexistujou svetla'?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MENTOL_: No se Sony mas pravdu. Hlavne i kdyby dneska clovek nejaky objektivy mel, tak je to fuk, pac mirrorless od Nikonu bude mit novy F-Mount, na ktery pasovat nebudou bez adapteru = je to duvod k prechodu na jinou znacku.

Kazdopadne na Sony dneska prakticky porad neexistujou svetla rozumny, coz je treba pro me kriticky duvod, proc jsem nesel na A7 III.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Hele to me samotneho privadi na zajimavou otazku ...
    Resim ted nakup fotaku ciste pro rodinne ucely (tj. prioritne skladny apod. -> chodit se zrcadlovkou za pasem a ditetem v ruce fakt nejde).

Aktualne fotim zrcadlovkama (D750) a mam ruzny sklad typu Sigma ART 50, 24-70 F2.8 + 70-200 F2.8 a tak nejak jsem si zvykl na "kvalitu", kterou tydle veci produkuji.

Takze prave resim, jestli ma nakej smysl koupit si treba Sony mirrorless a adapter na objektivy, coz mi vahu asi nijak neresi.
    Popripade pokukuju po Fuji T-20, to je zatim vyherce, kdybych mel jit a koupit hned ...

PLAYER
    PLAYER --- ---
    VORONDE: ja osobne bych se k APS-C uz nevratil, takze za me jednoznacne D750.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    VORONDE: jak uz zaznelo, jde dost o to co fotis. U D7500 krom jineho i kvuli jedinemu SD slotu, tj cca pulku veci co fotim bych si treba netroufl mit jen jednu kartu z principu.

Jinak ne ze by to ulehcilo rozhodovani, ale na Nikon mirrorless uz necekam, Sony proste dospelo do bodu, kdy nepovazuji za realne, aby Nikon po svych nemastnych a zoufalych pokusech prisel na prvni dobrou s tak promakanym FX bezzrcadlo telem jako Sony. Jako Nikon D750 si necham s nejakym sklem (napr na lasery ;) ale kdyz se podivam na YT co zvlada nova A7 III, tak pusu nezavru :) uz me napr nebavi ostrit presne DSLR vetsinou jen stredovym bodem a porad kontrolovat, chci xicht/Eye AF :) Mam uz roky Sony A6000 na cesty, tj ten svet mi neni cizi, coz je vyhoda samozrejme, i nejaky crop skla na to mam a adaptery. Nicmene rada skel pro FE Sony dost povyrostla, podival bych se treba i na A7 II co to nabizi, zjevne ti mensi vaha neni cizi. Jako asi je to tu asi svatokradez, D750 mi slouzi uzasne, ale dalsi DSLR jako hlavni fotak uz proste nechci.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    VORONDE: Mno 2 veci ...
    1) Co fotis?
    2) Hodne lidi ceka na mirrorless ... stoji za uvahu pockat?
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    Poradíte mi s rozseknutím dilematu?
    Budu pořizovat nové tělo a vzhledem k mým XS rukám je pro mě hodně důležitá ergonomie. Ale zase jí nechci obětovat parametry.

Ve hře jsou nakonec tři kandidáti.

D500 je sice obr těžké tělo, ale jako univerzál bych ho užila asi nejvíc. Plus spousta ostřících bodů.

D750 je kompromis mezi výkonem a ergonomií. Plus jako jediný fullframe, což pro mě není až tak rozhodující.

A nakonec D7500, který vítězí velikostí a váhou, ale nejsem si jistá, jak moc by mi vadil "downgrade" oproti D500.

Co byste vybrali vy a proč?
    Moc děkuju za jakýkoli názor.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SYKES: mam uz dlouho tohle na D750, s trochou snahy se vejde i s 24-70 nebo 14-24, a spokojenost. K tomu ruzny pouzdra/neopren pytliky a balim casto do beznych batohu co je zrovna potreba, pouzdra pak ruzne na pasek v akci. Akorat s tim pak nehazet a dobry :)
    MegaGear ''Ultra Light'' Neopren: Amazon.de: Kamera
    https://www.amazon.de/gp/product/B00H2L2POE/ref=oh_aui_search_detailpage?ie=UTF8&psc=1
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    SYKES: Taky už to roky používám místo předražených fotobatohů a nikdy jsem nic nezničil. U mě jediná nevýhoda, že ten sucháč časem přestane fungovat, takže doporučuju přišít klasickou plastovou přezku.
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    SYKES: mam presne to prvni a hazim fotak do batohu asi pul roku. cestoval se mnou takto zabalen na ukrajinu a z5 3* irsko ceska republika a zatim zadna katastrofa. Jedina vada - fotak v tom vypada jako muzske prirozeni v plavkach z 80tych let ale krom teto esteticke vady nemuzu nic vycist
    SYKES
    SYKES --- ---
    Dotaz: nemáte někdo zkušenost s neoprénovým pouzdrem na fotoaparát velikosti D600 + 24-120/4 VR (ideálně i s clonou)? Něco jako toto, ale v rozumné velikosti a ceně (ale ne za cenu jako tento). Chci fotoaparát hodit do batohu a nebát se co/o co se poškrábe... klasické toploadery zabírají zbytečně mnoho místa, na krku to nosit nechci. Za případný tip předem děkuji!
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: nechci s nicim cachrovat prave, raw upravim v lr mobile, ale teda esli je spolehlivjejsi cesta nez to wmu to je otazka...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: Nikon je v tomhle desne spatnej, na seriozni potrebu bych rezignoval na wifi a proste kablik s cteckou - do mobilu, tabletu atd. Pripadne rychly microsd jako backup karta v redukci pri foceni a strkat ji rovnou do androidu do slotu. Delal jsem oboje, i kdyby to wifi fungovalo co nejvic, tak to proste tu jednoduchost a rychlost asi neprekona.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    dotaz do pléna - máte nějakou osvědčenou metodu, jak někde on-site vytáhnout přes wifi z fotáku pár vybranejch RAWů, u nich hnout treba expozicí nebo WB a následně je uložit jako jpg? Na androidu, já to dělal doposud pres tu appku Nikon WMU, ale to je strasnej shit.....
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ASACHI: Dyt na svatbe povetsinou vsichni stoji, tam se nic moc extra pohybovyho nedeje.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Kdyby to nahodou nekdo resil... prisel mi Nikon D750 zpatky z recallu, trvalo to neco pres tyden, opravili co meli a jeste hafo veci na vic (i kdyz "RPL CF CARDHOLDER RUBBER" mne na fotaku co nema compact flash prekvapil:D). Akorat jsem to nedelal v CR, takze zkusenost se muze lisit.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Me by ale take zajimal duvod pozadovat zcela tichy fotak s fazovym (rychlym) AF. To je to tajny, nobo proc je problem ten duvod napsat?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: Uznavam, ptal jsem se na duvody, to je cely, hele nechame to bejt, asi je tohle moc citlivy tema, a jak rikam, budu mezi prvnima co to bude chtit, takze duvody proc to chci mam, ale velikost to rozhodne nebude. Bude to EVF, jestli to nekoho zajima.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MLIKARNA: Ok, a ja nechapu proc bych se mel spokojit s diskuzi, kde si vsechno odkejavame, asi sem ve spatnym klubu, pokud zbusobuju takovy emoce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam