• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ADITU
    ADITU --- ---
    Podle tohohle videa se zdá, že ostření hodně dobrý.

Sony A7iii- REAL World Hands on Review- ISO, Resolution, Buffer, Focus, Shutter, Battery Sony A7m3
    http://www.youtube.com/watch?v=-9Lz0_uxpDc
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: presne to ti vsechno povim az se tim prokousu :) jinak vcera jsem nahodou zkousel na A9 (stejny AF jako ta Sony A7iii) s tim jedinym AF adapterem Commlite - ostreni 35/85/1.4G se zdalo byt paradni i na Eye AF, tak asi si je zatim necham.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jináč abych nebyl jen negativní pičus, mě samozřejmě zajímá, jak si vedu bezzrcadla vs. DSLR, sám dost vážně uvažuju o 7III, ale je to prostě za 100k minimálně s nějakejma sklama, tak to už neni jen tak aby si to člověk zkusil jen tak, skoro všechno jakoby hraje ve prospěch těch soňáku, teda krom ostření kde fakt nevím kdo je lepší, no a potom bych asi tipnul ze ty dslr by mohli být odolnější...? no a pak jsou tu barvy, což je smaozřejmě superpodstatný, ale tam sem nějaký srovnání taky tedy neviděl.... každopádně AIII tu bude timhle tempem k dostání někdy na podzim, tak je dost času přemýšlet :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: hele za me ses troll ty, protože mi prostě přijde že tomu moc nerozumíš a děláš tu chytrýho... jako já tomu taky moc nerozumim, ale přijde mi lepší link na někoho kdo třeba jo, než nějaká dojmologie... třeba zrovna nějaký pořádný srovnání jak ostřej dslr vs. bezzrcadla by ě fakt zajímalo....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Heledte ja nevim proc mate vsichni potrebu byt za internetove troly. Ja rozumim tomu, ze fotograficka komunita v cechach je obecne hodne toxicka, ale todle uz je fakt extrem.

Ja si dovolil nekam dat muj vlastni nazor a jediny co jsem dostal zpatky, tak odkazy a informace o nejakych jinych lidech. Me je uplne fuk jaky zkusenosti s tim ma nekdo na druhym konci globu, pro me jsou podstatny moje vlastni zkusenosti. Kazdy foti jinak, pouziva fotak jinak a zcela jinak k ty fyzice spojeny s focenim pristupuje.

Takze z myho pohledu jsou cenny zkusenosti jednotlivych lidi s realnymi priklady co pisou. Je mi jedno, jestli jsou pozitivni, anebo negativni. Ja si z tehdle cizich zkusenosti udelam transformaci na muj use-case.

Nicmene tydle nenavistny komentare, ktery vlastne ani neobsahuji jedinou uzitecnou informaci (podle me pro nikoho), jsou fakt k nicemu ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: tak ja jakoby tušímco tím chtěl autor říct, ale vlastně mě zaujalo, proč se tomu říká IR assist beam, popravdě jsem nikde nevygooglil v jakym spektru to emituje, ani v jakym spektru pracuje DSLR ostření, podle mě se tomu spíš IR říká protože to je tmavě červený a tak se to pojmenovalo IR i když to možná nic IR neemituje? Who knows....

MORPHLER: asi nechapu co ti vadi, krom pouziti sprosteho slova, kalsicky tu nekdo mele naprostý nesmysly o veci o který zjevne nic neví, tak jsem se k tomu vyjádřil, tvůj link to potvrzuje, aneb prakticky všichni vítězové WPF teda fotej foťákama, co "nezvládaj fotit jedoucí předměty"?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SKALARIAK: jeste bych doplnil MENTOL_ ze se jedna o externi blesky, jinak tvuj post je jeste horsi, nez to co kritizujes.

a k pouziti/rozsireni zrcadla vs mirorles v press foto je docela pekny tenhle prehled: https://nikonrumors.com/...photo-2018-contest-were-taken-with-nikon-51-5-and-dslr-cameras-83-5.aspx/ taky myslim ze to neco rika..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: takovy ten cerveny kriz co hazi blesk pro pomoc pri ostreni ve tme, tak je zrejme z velke casti/uplne v IR spektru, coz oddelene AF sensory na DSLR chytnou a pomuze to. Nicmene mirrorless ostri primo obrazovym cipem a to IR spektrum 'nevidi', tj to nepomaha, je potreba prisvitit normalnim svetlem, tj ledka na blesku.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: tedy vis v podstate uplny hovno, protoze jsi mel pucenej nejakej fotak na jeden den, ale to ti nebrani tu dalsim radit co si maj koupit... v pohode, klasickej nyx...

+ co je prosimte IR flash assist kterej nemaj mirrorless? rad se poucim, diky...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: v mych pripadech, jak jsem psal nize ... low light fotim v 95% pripadech uvnitr = pouzivam IR assist na blesku, coz mirrorless nemaj. Pouzivaji jiny spektrum, ktery ma rozlicny vysledky.

Zase nejak extra moc jsem to netestoval, ale DSLR mi prislo v tomdle lepsi.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: DSLR ze zvladaji lepe nocni sceny? Oproti CSC? To by me zajimalo, jak si na to prisel?

Jinak konecne, ze Nikon taky s necim snad prijde, a jestli to bude o cem sou rumory, tak to bude hodne zajimavy.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    EGGH: Ja ho koupil odpoledne a ted jsem se vratil z foceni a jsem z neho taky unesenej docela.
    Ostreni kontinualni asi super nebude, ale to od nej necekam.

Btw ostreni jsem zkousel jen na high fotakach typu Alpha r III, coz je fotak, ktery si asi stejne nikdy nekoupim a prislo mi hodne luxusni. U DSLR vnimam jako vyhodu, ze maj porad lepsi vysledky v nocnich scenach, ale to ja osobne pro moje potreby moc neresim (kdyz uz, tak mam blesk a ostrim s jeho IR assistem).

Kazdopadne je fajn, ze se mirrorlessy chytly a trosku rozhybaly kola u nekterych firem.
    EGGH
    EGGH --- ---
    ASACHI: X-T20 jsem si koupil na cesty. Je to bezva foťák za dobrou cenu. Ale zrovna kontinualni ostření k jeho kladům teda nepatří :) Jinak na výlety jej můžu vřele doporučit, jsem z něj nadšenej.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: To si docela překvapil... do ted dle zkusenosti to zatim DSLR vedou v kontinualnim ostreni VS mirrorless (a pomer cena/vykon) docela s velkym naskokem. A9 je velice slusna, ale uz mi par profiku potvrdilo, ze to porad oproti napr. D850 a D5 neni tak spolehlivy (typek foti prehlidky na molech, holky jdou smerem k nemu a od něj, od cely postavy po oblicej, foti s 70-200mm). Na moto GP byl jeden nadsenec s A7II a kdyz vracel pujcenou D5 s 4/300mm PF tak skoro brecel, jak se mu nechtelo zase mazat ty neostry fotky.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ASACHI: já teda D750 do ZOO nosim a omezující mi to nepřijde nijak víc než kdekoli jinde, spíš si vždycky připadám (oprávněně) jako takovej šotouš, když potkávám typy s pořádnými skly :-]

Jinak v principu souhlasim, jsem často línej brát někam zrcadlovku, když můžu fotit telefonem, zvlášť s dětma, jak tu někdo psal. Pak si zase řeknu, k čemu ji teda mám, a zase ji nějakou dobu tahám, je to takovej cyklus. Ovšem já si fotim jen tak, hlavně děti, klasika. ;-]

Na nějaký univerzální použití bych D750 rozhodně doporučil.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: hmm to je zajimavy ze vsichni sportovni fotografove maj zrcadlovky a e mirrorless, asi jim nevadi ze to maj rozostreny :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    VORONDE: To je dobry :)
    ja mam doma D750 a prave resim nakup Fuji-T20, protoze potrebuju neco na vylety a akce :)
    D750 se nosit treba do zoo fakt neda ... to cloveka bavi tak 15 minut a pak je to strasne omezujici.

Jinak je to asi teda jen muj nazor, ale pokud clovek foti vylety a takovy veci, tak ja pouzivam stejne single focus point, takze je mi uplne fuk jaky ostreni tam je a DSLR fotit jedouci predmety stejne zadna neumi korektne ... vuci mirrorlesum
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    VORONDE: mě přijde ta 750ka jako super foťák, ale popravdě nemám s žádnejma DXkama už léta zkušenost, co se ostření týče, moc nevěřím, že existuje nějaký objektivní srovnání, protože to je strašně individuální podle kombinace sklo/foťák/co se fotí, tak to si asi kazdej musí vyzkoumat sám....
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    Ad ty mirrorless - původní plán byl, že přejdeme oba k Sony, ale po vyzkoušení není úspora na váze a velikosti skoro žádná. Je to pořád těžké a pro mě horší ergonomie :)
    A7 II má moc nedostatků a zbytek byl cenově už mimo.
    VORONDE
    VORONDE --- ---
    ASACHI:
    SKALARIAK:

Chci to mít spíš jako "univerzál" - výlety, akce, občas makro.
    Na D500 mě hodně láká ostření plus počet bodů. Doteď jsem sport apod. neměla pořádně čím fotit. Ale zase výstup se mi zamlouvá víc z D750. Ale možná už jsem přehlcená zíráním na dxomark/dpreview.

Přítel řeší stejný problém, ale jelikož je pro něj priorita astrofoto, tak jde do D750.

Skla mám na DX, ale budeme mít domácí sdílený "sklad".

Ideální řešení asi bude se ho držet a prohazovat těla podle potřeby :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam