• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    VODNIK: To je nedostatecny i jako first look ...
    recenze je tady
    Sony a7 III Review: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/reviews/sony-a7-iii-review
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Docela pěkná recenze na A7 III - https://www.fotoguru.cz/sony-a7-iii-recenze/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    plus teda co u sony hodne chybí je nejakej batis 35mm 1.8 /2.0 něco podobnýho jako je sonar 35mm /2.0 na RX1. zkoušel jsem zeisse 35mm 1.4 a špatný to rozhodne nebylo ale je to velky jak prase a těch peněz .. uff . Naštestí už bude brzy sigma 35/1.4 ART native e-mount. Nicmeně radsi bych neco kompaktního idealne od zeisse. Koupil jsem 25mm/2 batise a to je pecka sklo, lehky rychlý, naprosto nelyšný , nadherny barvy kontrast, to by se mi líbilo moc i v 35mm
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ASACHI: souhlas , cena skel je peklo, vsechno kupuju z druhé ruky a i tak je to drahy :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ADITU: muzu potvrdit ze ostreni je s tím opravdu radost .. včera jsem zkoušel fotit palení čarodejnic u nás ve školce a tracking je opravdu slušnej. Zaleží taky jaky sklo na tom je ale i ty pomalejsi docela dávaj
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    Nejaky aktualni relevantni cteni (docela nezaujaty a objektivni rekl bych) k nasemu offtopicu :)
    Photographers Switching to Sony | Enthusiast Photography Blog
    http://enthusiastphotoblog.com/2018/04/19/switching-to-sony/
    Opinion: the Sony a7 III could be the new Nikon D750: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/opinion/8168463667/opinion-the-sony-a7-iii-is-the-new-nikon-d750
    MAJA
    MAJA --- ---
    finančně (pokud chci rychlé a kvalitní AF-C) jsem u Olympusu EM1 mark II na 45 tis. Kč + skla, ty nejsou zrovna o moc lehčí a to to má čip o cca 1/4 ploše fullframu za cenu fullframu od nikonu/canonu.
    Váhu dorovná sada náhradních baterek, slušné objektivy váží podobně a zbývá menší tělo, které se mě třeba hůř drží.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Ad menší tělo - mě se s větším tělem líp fotí, líp se to drží s větším objektivem a jakýkoliv slušnější/světelnější objektiv je těžší/větší

Aktuálně mám D700 + D850 a prcka na výlety Sony RX100 III, zkus ty soňácký čudlíky ovládat třeba v rukavicích.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    MAJA: ten hype je imho prave kvuli te ergonomii, protoze se blizis do okamziku, kdy z blacboxu lezou fotky srovnatelne kvality, ale ma to mensi telo a je snazsi s tim behat cely den
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ASACHI: ty Sony 2.8 jsou sileny cenove no, hlavne u nas/v evrope. Na druhou stranu kdyz se podivam na aktualni Nikon ceny 70-200/2.8, tak uz to neni zas o tolik vic, oboje nesmysl.

MAJA: hype mozna je, ale z praktickyho hlediska jinak nejde o to zrcatko, ale prave to co pises - vysledek a snadnost (ergonomie je subjektivni - kazdej si musi vyvazit velikost/vaha vs. drzeni a ovladani). Pro me hraje fakt, ze A7iii ma asi aktualne nejlepsi 24mpix FF sensor, ostri fazove po cele plose cipu ve svete kde neexistuje front/back focus a ladeni objektivu, chytre ostreni na obliceje a hlavne na oko v jakekoliv poloze bez "predostrovani" a nezavisle na pohybu v obrazu a to cele pri stalem zorazeni finalniho vysledku, rychlem snimani, stabilizaci cipu s kazdym sklem a obcasnym vyuziti silent shutter. A porad je to vsechno o neco mensi a/nebo lehci. Jako nerikam, ze zahodim Nikon, cas ukaze v praxi, minimalne na lasery nekolikrat do roka si asi D750 necham, ale fakt se tesim.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já pořád ten hype kolem mirrorless nechápu - pokud beru foťák jako blackbox ze kterého lezou fotky, tak mi může být jako spotřebiteli jedno, jestli to má/nemá vevnitř nějaké zrcátko. Důležitý je pro mě výsledek a snadnost/ergonomie... k jeho dosažení.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MENTOL_: Mno mirrorless je bezpochyb budoucnost, nicmene v soucasnosti to hodne zabiji cena. Kdyz by clovek rekl, ze chce prejit na Sony, tak skla jsou pomerne ... horror ...
    Cokoliv je fixed F2.8 zoom, tak je financne hodne neunosny oproti DSLR.

Kazdopadne pristi rok, az tu bude Canon a Nikon mirrorless system, tak by mohly prijit pouzitelny third party skla za normalni penize.
    ADITU
    ADITU --- ---
    MENTOL_: asi jsem do toho bodu akorát došla :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ADITU: opatrne, jak se do toho clovek zabere, tak prave dojde velmi rychle do bodu 'proc se dal tahat a trapit se zrcadlovkou' ;) a to si jako nestezuju na svuj hw, ale doba pokrocila :)
    ADITU
    ADITU --- ---
    Podle tohohle videa se zdá, že ostření hodně dobrý.

Sony A7iii- REAL World Hands on Review- ISO, Resolution, Buffer, Focus, Shutter, Battery Sony A7m3
    http://www.youtube.com/watch?v=-9Lz0_uxpDc
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SKALARIAK: presne to ti vsechno povim az se tim prokousu :) jinak vcera jsem nahodou zkousel na A9 (stejny AF jako ta Sony A7iii) s tim jedinym AF adapterem Commlite - ostreni 35/85/1.4G se zdalo byt paradni i na Eye AF, tak asi si je zatim necham.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    jináč abych nebyl jen negativní pičus, mě samozřejmě zajímá, jak si vedu bezzrcadla vs. DSLR, sám dost vážně uvažuju o 7III, ale je to prostě za 100k minimálně s nějakejma sklama, tak to už neni jen tak aby si to člověk zkusil jen tak, skoro všechno jakoby hraje ve prospěch těch soňáku, teda krom ostření kde fakt nevím kdo je lepší, no a potom bych asi tipnul ze ty dslr by mohli být odolnější...? no a pak jsou tu barvy, což je smaozřejmě superpodstatný, ale tam sem nějaký srovnání taky tedy neviděl.... každopádně AIII tu bude timhle tempem k dostání někdy na podzim, tak je dost času přemýšlet :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    ASACHI: hele za me ses troll ty, protože mi prostě přijde že tomu moc nerozumíš a děláš tu chytrýho... jako já tomu taky moc nerozumim, ale přijde mi lepší link na někoho kdo třeba jo, než nějaká dojmologie... třeba zrovna nějaký pořádný srovnání jak ostřej dslr vs. bezzrcadla by ě fakt zajímalo....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Heledte ja nevim proc mate vsichni potrebu byt za internetove troly. Ja rozumim tomu, ze fotograficka komunita v cechach je obecne hodne toxicka, ale todle uz je fakt extrem.

Ja si dovolil nekam dat muj vlastni nazor a jediny co jsem dostal zpatky, tak odkazy a informace o nejakych jinych lidech. Me je uplne fuk jaky zkusenosti s tim ma nekdo na druhym konci globu, pro me jsou podstatny moje vlastni zkusenosti. Kazdy foti jinak, pouziva fotak jinak a zcela jinak k ty fyzice spojeny s focenim pristupuje.

Takze z myho pohledu jsou cenny zkusenosti jednotlivych lidi s realnymi priklady co pisou. Je mi jedno, jestli jsou pozitivni, anebo negativni. Ja si z tehdle cizich zkusenosti udelam transformaci na muj use-case.

Nicmene tydle nenavistny komentare, ktery vlastne ani neobsahuji jedinou uzitecnou informaci (podle me pro nikoho), jsou fakt k nicemu ...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MENTOL_: tak ja jakoby tušímco tím chtěl autor říct, ale vlastně mě zaujalo, proč se tomu říká IR assist beam, popravdě jsem nikde nevygooglil v jakym spektru to emituje, ani v jakym spektru pracuje DSLR ostření, podle mě se tomu spíš IR říká protože to je tmavě červený a tak se to pojmenovalo IR i když to možná nic IR neemituje? Who knows....

MORPHLER: asi nechapu co ti vadi, krom pouziti sprosteho slova, kalsicky tu nekdo mele naprostý nesmysly o veci o který zjevne nic neví, tak jsem se k tomu vyjádřil, tvůj link to potvrzuje, aneb prakticky všichni vítězové WPF teda fotej foťákama, co "nezvládaj fotit jedoucí předměty"?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SKALARIAK: jeste bych doplnil MENTOL_ ze se jedna o externi blesky, jinak tvuj post je jeste horsi, nez to co kritizujes.

a k pouziti/rozsireni zrcadla vs mirorles v press foto je docela pekny tenhle prehled: https://nikonrumors.com/...photo-2018-contest-were-taken-with-nikon-51-5-and-dslr-cameras-83-5.aspx/ taky myslim ze to neco rika..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam