• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    EGGH
    EGGH --- ---
    DOTCOM: Bohužel to vypovídá víc o Leice, než o Nikonu. I když na starou M6 nedám dopustit :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BLO_GROS: hm, nova leica M262 stoji 4900 dolaru :) ale zas bych si tipnul ze obrazovou kvalitu bude mit lepsi tohle...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BLO_GROS: Díky! Takže to máme na koruny cca 66K za ten levnější...no, hezký...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    BLO_GROS: jsou nějaké odhady kolik tak mohou tyhle jejich nové foťáky stát?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DRACONIK: Melo by to byt v menu CUSTOM SET. (tuzka) a f/controls a tady funcion buttoms nebo tak nejak
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Nové bezzrcadlovky Nikon ponesou označení Z6 a Z7 – DIGIarena.cz
    https://digiarena.e15.cz/nove-bezzrcadlovky-nikon-ponesou-oznaceni-z6-a-z7
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    potreboval bych poradit. mam nikon d90 (ja vim, starik...) a chtel bych priradit fn tlacitku af lock, protoze tlacitko co je na tele je pro me nepohodlne dostupne. Ale nemuzu prijit na to, jak se to spravne priradi.
    SUK
    SUK --- ---
    DOTCOM: V rukach ty slecny mi to naopak prijde docela maly...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOTCOM: Obrovsky asi tezko, ale velky aby se to dobre drzelo a ovladalo to bude dostatecne :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ASACHI: vypada to obrovsky....
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Copy pasta z nikon rumours ...

MAJA
    MAJA --- ---
    Měl jsem kdysi D50 a přešel jsem na D90 (stejný senzor jako D300) a ty barvy se mi taky nelíbily v neprospěch první generace CMOS senzorů u Nikonu. S další generací Lightroomu se jim to podařilo trochu doladit a možná jsem si i trochu zvykl.

ad neostrost - 12 vs. 6 mpix na stejné ploše má vyšší nároky na čas (roztřesení třeba) a kresbu objektivu.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SASOS: Na tom není nic sofitstikovanýho. Základ každýho srovnání je přeci srovnávat se stejnými pravidly. Dvojnásobné rozlišení D300 to dost nabourává. BUď musís jednu fotku zmenšit, nebo druhou zvětšit.

A jelikož fotíš digitálem tak barvy jsou jen a jen tvoje věc..
    SASOS
    SASOS --- ---
    REPLIKANT:
    HUGGI: hele takhle sofistikovane jsem na to nesel. Fotky jsem vyfotil, stahnul do kompu a když jsem se na ně podíval, tak D50 dobrý a D300 lehce rozmazaný. Asi to udělaám tak, že hodít stativ a stejnou kytku vezmu oběma těly a stejným sklem.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Fotoreport z NPS depa na MotoGP a fotky z Paddocku a něco z trati.
    MotoGP_2018-141
    MotoGP_2018-123
    MotoGP_2018-146
    Komplet galerka tady:
    https://www.flickr.com/photos/replikantcz/albums/72157669808000257/with/43811905802/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    SASOS: Jak bylo receno, porovnavas 1:1 rozliseni? Ad HUGGI.
    Fotis do RAW a upravujes treba v AP LR ver. 5 a vyssi? Tam dotahnes pekne kontrast, zretelnost a barvy. Ad DOTCOM.
    A zaverem osreni pres osicku muze na kratkou vzdalenost dost chybovat, zkus MF, a pak FA finetune v menu nastaveni, korigujes tak front/back focus.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    SASOS: no ja mel u D300 furt pocit ze ty barvy nejsou nic moc. Byla to tusim prvni generace CMOSu a jeste to imho nebylo uplne poladeny...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SASOS: No tak že zrovna ty d-objektivy na různejch tělech ostřej různě, je podle mě docela běžný. Má ta d300 af fine-tune?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SASOS: a porovnáváš 1:1 nebo správně tu D300 zmenšíš na 6MPx a teprve potom porovnáváš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam