• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MAJA: no evidentně ani těmhle to nechtěli moc dodat, ale regnul jsem se do toho NCP programu a pak ti to pujčí na tu dobu, tak není pak asi moc co řešit...
    MAJA
    MAJA --- ---
    Něco snad i český servis Nikonu posílá do Německa, tak už jsem zaznamenal pár lidí, co to raději rovnou poslali tam.

3rd party servisy mají smůlu v tom, že jim Nikon nechce dodat náhradní díly.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    PIGITEA: nikdy sem nenašel jakejkoliv jakejkoliv jinej Nikonservis u nás, tohle je ve strašný prdeli, bavíš se tam s nějakou sekretářkou co ví prd o foťácích a treba17-35ku mi tamservisovali 4 měsíce, nicméně pak už jen asi posílat do ciziny no...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PIGITEA: Pokud digitalni Nikon s max. 5 let od ukonceni prodeje, tak origo servis Zbraslav, K Radotinu 15 na golfovym hristi.
    PIGITEA
    PIGITEA --- ---
    Ahoj, potřeboval bych doporučit servis v Praze na Nikon. Máte zkušenosti kde maj dobrý služby za přijatelný peníze? díky
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ani ne. Doporucuji vyzkouset Sigmu 14/1.8.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ROMANICAK: to je mozny. Celkove sirokac a hloubka ostrosti jdou proti sobe.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ULTRAMARINE:
    Maji. Co ja vim tak Krmelec treba fotivala na parties, kde kolikrat delas zaber z pul metru na lidi na baru/parketu, pri spatnym osvetleni a potrebujes mit rozmazany pozadi. O sekundu pozdeji delas sirokej zaber na soundsystem s lidma pred nim a kvuli svetlu muzes priclonit max na 4, ale potrebujes to siroky :-)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    ROMANICAK: Tokina je cropova, Samyang je FF. Tokina je AF, Samyang je MF. Ja ji nejebu, ze nechce poradit, jen rikam zkusenosti.
    Pri takovejch ohniskach proste zaclonis na f8, zaostris cca na 2 metry a mas ostry vse od zhruba jednoho metru do nekonecna. Problem vyresen (minimalne pro cropovy cipy to tak plati). Ale pochopitelne se tim ridit nemusi, mozna maji lidi jiny zkusenosti.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    IOT_JH:
    ULTRAMARINE:
    LOL, ona se zepta na Crop AF a vy ji radite FF manual a jeste dostane zjebano ze nechce poradit.
    Ja ten Nyx miluju :-)))

ORORUN
    ORORUN --- ---
    WINSTON_SMITH: Překlep: - Oceánii Winstone :)
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Nikon Z6 First Impressions Review: Digital Photography Review
    https://www.dpreview.com/reviews/nikon-z6-first-impressions-review
    NEPH04
    NEPH04 --- ---
    Jenom postesk...
    Koukal sem na Z6 v megapixel a je to hodne prijemny do ruky. Skoro mi sedi vic jak A7III, ale ty objektivy... to je bida :( Hodil by se 24-70/2.8, 16-35/2.8 a 85/1.4
    Muzu chodit s redukci, ale to muzu rovnou zustat u zrcadla... V defaultu to fakt nema co nabidnout. :-/
    Nez na to budou nativni skla, tipuju to tak na 2019Q3-2020...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Mam zkusenost z D800E dostanu lepsi vystup na 3200-6400 ISO po postprodukci a zmenseni na stejny rozliseni jako ma D4 tzn. z 36 na 16MPx. Duvod proc fotim reporty a svatby prevazne na D4 je prave uspora mista a rychlejsi PP (D4 ma teda lepsi vystup na 12800), naopak krajinky a atelier na zakladni ISO D800E, vlastne jak pise Petr nize.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    IOT_JH: V realu, kdyz se uvazuje stejny vystup velikostne, tj. to rozliseni se znormalizuje (mj to co dela DXOmark, kdyz porovnava to zakladni ISO u cipu, na 8MPix tusim), tak ve stejne generaci sensoru od jednoho vyrobce bych to cekal takrka zamenitelne. Vzal jsem ISO 6400 (bezne normalni, ne extremni, kde muze mit uz kazdy cip trochu jiny zpracovani a muze tahnout jinam barvou, stiny atd) JPG z toho srovnavacho toolu, zmenseny a doostreny bez dalsich uprav oboje na HD vypada takrka identicky.
    Tj. pri horsim ISO je to vcelku fuk rekl bych. Vyhoda vyssiho rozliseni je pro me vice dat k orezu, kdyz sum neni problem (foceni ve dne, stativ, studio, krajina atd, proste ISO 100 a neco nahoru). Nevyhodou je zas to vyssi rozliseni - vic dat, pomalejsi zpracovani, vsude to zere vic prostoru a honici absolutne ostrych pixelu v 1:1 jsou nezridka na nervy, ze to neni vzdycky jako britva na plnou diru treba, prestoze po exportu to nikdo nepozna a neresi :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak jsem nějak na základě tohohle vydedukoval, že sice Z6 méně šumí, ale více šumu Z7 vynahradí jemnější kresba, která potom u odšumění v postprodukci napomůže lepšímu výsledku, kterej je pak u obou aparátů srovnatelnej. Co si o týhle úvaze myslíte?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    SLASH: hlavně ten bookeh ....
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SLASH: Ja mam treba 85mm 1.8
    SLASH
    SLASH --- ---
    aké sklo by ste mi odporučili na portréty? telo he Nikon D800, mám 2 zoom lenses, a jednu prime (50mm, 1.8 G ED)...
    hlavne aby to bolo ostre a malo kvalitný bookeh...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam