• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TEEPEK: mozna ti budu krivdit, za coz se pripadne predem omlouvam, ale mam dojem, ze vlastne nevis, ceho chces dosahnout, jakeho vysledneho efektu. Setkavam se s tim skoro u kazdeho, kdo s focenim zacina. Nebyl jsem jiny, sebekriticky dodavam. A proto jsem pred casem udelal nasledujici video, kde problematiku noveho objektivu rozebiram ciste z praktickeho hlediska.

Jaký objektiv je nejlepší?
    https://www.youtube.com/watch?v=e0MFbJim7uc
    SUK
    SUK --- ---
    TEEPEK: Když vidím, co vybíráš, skoro si říkám, jestli by nestálo za to pořídit něco stylu Sigma 18-35mm. Je to vlastně takovej divnej, velkej světelnej seťák.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TEEPEK: já tedy krátkým ohniskem fotim málo, ale pár obecných poznámek. Ta dvě skla mi nepřijdou srovnatelná v tom smyslu, že bych stejnou scénu chtěl fotit jedním, nebo druhým. 35 mm na DX mi nepřijde jako širokoúhlý objektiv, spíš „normální“ jako padesátka na FX. Na běžné focení někde na ulici bych dal přednost tý pětatřicítce, plus obecně dávám přednost pevnýmu sklu před zoomem, kde to jen jde. Před lety s D90 jsem taky dost fotil právě pětatřicítkou.

Jestli s tim fotíš nějaké interiéry a podobný specialitky, to je pak jiná, ale na takový věci bys asi to 35mm vůbec nezvažoval.
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Čau všichni. Rád bych názor zkušenějších. Začal jsem s fotkou se strojem Nikon D7500 v setu s NIKON 18-140 mm f/3,5–5,6G ED VR. Rád bych se do toho víc položil a dle toho co se mi líbí bych rád pokračoval s něčím širokoúhlým. Vybírám mezi NIKON 35 mm f/1,8 AF-S G DX a NIKON 10-20 mm f/4,5-5,6G VR AF-P DX. U prvního se mi líbí světelnost, ale díky přepočtu na DX formát ztrácím 35mm OV. U druhého bych byl s OV v pohodě, ale zase není tak světlý. Co byste do začátku poradili spíš? Moc díky.
    FLEXXO
    FLEXXO --- ---
    Prosim o radu. Znama mi donesla NIKON D3200 s tim, ze nefunguje interni blesk. Po par pokusech jsem zjistil, ze nefunguje rizeni TTL blesku. Porad blejska na maximum. To bude asi na vymenu desky co?
    Diky
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Sigma Likely to Start Making Lenses for Nikon Z and Canon RF Mirrorless Cameras Next Year | Fstoppers
    https://fstoppers.com/...ely-start-making-lenses-nikon-z-and-canon-rf-mirrorless-cameras-next-535627
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RIP XQD: Nikon updates the D850, D5 and D500 to support CFexpress cards | Digital Camera World
    https://www.digitalcameraworld.com/...-nikon-updates-the-d850-d5-and-d500-to-support-cfexpress-cards
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    PEPAZZ: Toz ja bych zajem mel, tech neni nikdy dost
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    Mam tu jeden jako novy blesk Godox TT685 N. Dam za pul nakupky. Plně funkční

SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MORPHLER: po hodinový šikaně sme se dohodli,p ze to tammuzu dovizt sam a rovnou mi pucej neco nahradniho, ale je to joke ten jejich system a lituju ty lidi co to musej administrovat a jednat s nasranejma dementama jako jsem ja.... :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MORPHLER: A to by přitom měli mít víc aut a řidičů, to není tak dlouho co DPD koupilo Geiss. Ale zase teď všichni všechno objednávají online a ještě ty vánoce do toho, to je fakt...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SKALARIAK: no mozna je jina situace nez pred par tydny... jsem dnesk cetl ze DPD nejak
    omezuje svozy, bo nestihaji, bo vanoce :(
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MORPHLER: no mě aktuálně napsalo DPD, že přijede zítra, což je dost široký pojem časový...jestli mi pučej náhradní foťák tak to paní vůbec nevěděla, mám si napsat do tábora...
    ADITU
    ADITU --- ---
    potřebovala bych, aby se mi někdo podíval na D600, trochu divně se mi teď chová venku za nižších teplot. na koho byste teda doporučili se obrátit? v záruce už dávno není, kupovala jsem ji jako bazarovou skoro před dvěma roky...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SKALARIAK: mi prisel pred par tydny super. zadam na webu, prijelo si pro balik DPD, to to pak i dovezlo... v tomhle super. to ze jsem jim to posilal zpatky, pac vynechali nejakou polozku a neumelo to ostrit na nekonecno v krajni poloze zoomu je jina vec.. ale doprava a zadani pres web 2x vpoho. moc nemas info behem opravy, ale co uz...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    po roce potřebuju něco opravit a opět vytočenej do ruda, ten nikoní servisní systém je fakt konstruovanej na nasrání zákazníků... v době covidu obzvlášť...
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    MENTOL_: Tohle je paráda, zvládne to i děcko :)
    PAN_ILFORD
    PAN_ILFORD --- ---
    teď stejně jedině se službou "Dáme čistý čip"
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SANTUS: Břuska mi vždycky řekne, ať příjdu druhej den odpoledne. A nikdy to nemá, tak to tam před mýma očima šmrdlá na krámě :))
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Sem se takhle pidil, kdo by mi vycistil cip po tom, co sem to smudlal sam vlhkou sadou a neco mi tam jeste zustalo. Chtel jsem to mit ASAP a v Praze (Nikon D750 - za kuponek).
    BéFoto: Zavolal, donesl kolem 16hod, 5min pred pulnoci prisla SMS, ze je to hotovy
    Megapixel: Dneska to uz nestihneme, ale doneste to a kolegove to do zitra zvladnou (kdyby mi to nevzali v Bé, jdu k nim).
    Fotoskoda: Joo pane, servis je ted zahlcenej. Pocitejte tak tejden, mozna dyl....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Za to ruci kazdy servis...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PAN_ILFORD: roky jsem to oddaloval a nakopal bych si - jedna mikrovlaknova "stetka", kapka roztoku, 2x sem a tam a hotovo. Nosim s bezzrcadlem ted uz porad s sebou jednu spachtli bez kapaliny, kdyby neco.

VSGO Kamera celoformovÜ senzor čisticí sada pro 6 aş 12: Amazon.de: Elektronik
    https://www.amazon.de/...U/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=sensor%2Bcleaning&qid=1603185443&sr=8-3&th=1
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    já jsem nedávno v zoufalosti byl nucen použít takový ty vlhčený kapesníčky z Dmka na brýle a fungovalo to dobře (Z7), úplně bych se toho nebál... nevim jak to má ta d600,ale to Zko má před snímačem ještě takový sklo, takže riziko poškození je nepatrné...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam