• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    B3DA: dost me stve, ze 1.2 neudelali s F bajonetem, jen Canon. Hned bych do ni sel.
    B3DA
    B3DA --- ---
    PLAYER: Jj, ty Samyangy jsou za ty prachy opticky genialni, ostri se s tim dobre a funguje to od latest digi po filmovy tela z konce sedesatek. Ale u takovyho ohniska uz dost zavisi na focenych objektech a zkusenostech, aby to bylo pro dany ucely pouzitelny..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Temer nekompromisni je Otus. Asi za sto litru nebo kolik :)
    Ja jsem spokojenej se Samyangem 85/1.4. V bazaru kolem bura a opticky je za tu cenu bezkonkurencni. Ale chapu, ze MF neni pro kazdeho.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MADRABBIT: Pokud myslis ze ta plastova 85/1.4 na plnou diru je prosta chromaticke axialni aberace, tak to fakt neni.. jakkoli je jinak opticky lepsi nez predchozi verze.
    Co se tyce G rady obecne, jako fajn ze to ostri na telech bez motoru, ale absence clonoveho krouzku moc supr neni. S ohledem na mozny budouci upgrade tela bych si spis ujasnil co se s tim bude fotit (jestli/proc konkretne 85mm na dx) a podle toho resil dal.
    MADRABBIT
    MADRABBIT --- ---
    Mám 85/1.8 AF-S G a aberace na otevřené cloně je, měl jsem si připlatit za 1.4 :-( jinak od cca 3.2 clony už v pohodě a kreslí moc hezky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    IMHO ta starší 85/1.8 není žádný zázrak, samý fialový aberace ... AF-S G verze jde splašit za 7 a bude ostřit i s tělama bez motorků
    OT_
    OT_ --- ---
    JOHNIEZ: A jo, furt zapomínám, že i můj nejmodernější Nikon má 30 let:)
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    https://www.kenrockwell.com/nikon/85AF.htm nebude na D5100 ostřit přes AF.
    OT_
    OT_ --- ---
    DALE: Starší verze Nikkor 85/1,8 af (tedy bez G) se dá sehnat celkem levně, vidím zrovna jeden inzerát za 5100,- a je to můj oblíbený objektiv, doporučuji.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DALE: Nikon 85/1.8G z druhy ruky kolem 7000,- se zda byt "jasna a bezpecna" volba, pokud opravdu chces ~130mm po prepoctu (portrety treba sice vetsinou fotim na 85mm na full framu, ale 135mm mam taky dost rad).
    MAJA
    MAJA --- ---
    85mm na DX těle už mi přijde dobrý tak na fotky hlavy ... nebyla by lepší 50mm ?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DALE: ja bych v danem kontextu uvazoval jeste o starsich 105/2,8 bez VR.. ale jinak z tech 85mm imho ten Nikon z druhe ruky na cene uz moc neklesne a i pri prechodu na jiny system prodas beze ztrat.
    DALE
    DALE --- ---
    Čau všichni, ráda bych názor zkušených. Mám doma zrcadlovku D5100. Jo, je to už starší model, ale zatím nejsem tak dobrá abych kupovala lepší tělo. Mám teď dilema. Chtěla bych objektiv 85mm, jen že nevím, zda koupit pro teď nějaký levnější, ale přesto dobrý objektiv. Když nevím, zda v budoucím čase nebudu chtít změnit fotoaparát celkově. Koukala jsem teď na objektivy od Nikon 85 mm f/1,8 AF-S G nebo Tamron SP 85mm f/1,8 Di VC USD pro Nikon, nebo NIKKOR 85mm f/1.8 AF-S G, možná Sigma, jen ta cena je už jinde no. Co by jste my do začátku poradili???
    Díky moc
    Monika
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Čus, po letech jsem si vzpomněl, že mám někde batoh s fotovybavením, tak jsem se na to mrknul a nabízim to k prodeji - několik let sem ale už mimo fotosvět, tak nevim, jestli jsou ty ceny vubec reálný, můžete to někdo prosím případně zhodnotit? Díky moc

Nabízím k prodeji níže vypsané fotovybavení:
    Nikon D700 FX tělo - zakoupeno tuším 2010, nacvakáno více než 200 tisíc fotek, stav odpovídá stáří a využití jako pracovního fotoaparátu - některá tlačítka jsou zatuhlá od mořské soli a míchaných nápojů ale nemá to výrazný vliv na funkci. Je rozhozené ostření, nutné seřídit v servisu jinak pracuje jak má. Cena 5000 kč, dohoda možná (včetně 2x popruh, jeden je funglovka, 2x baterie + nabíječka).

NIKKOR AF 18-35 MM F/3.5-4.5D ED - FF širokoúhlý objektiv, jeví známky používání, přední čočka má menší oděrky bez vlivu na fotografii, zadní čistá. Cena 4000 kč.

Nikon 50 mm F1,8 AF D, jeví známky používání, ostřící kroužek lehce drhne (ale takto jsem ho před lety již dostal). Cena 2000 kč,.

LensBaby 2.0 pro NIkon - prima hračka, cena 2000 kč.

Nikon Speed Light SB 900 - používaný ale funkční včetně obalu a difuzeru, cena 5000 kč.
    Filtry a paměťovky jsou na domluvě.

Fotobatoh Olympus /je nutné opravit jeden popruh (šikovný chlapec či děvče to zvládne levou zadní) za symbolických 500 kč.
    Při odběru celku dohoda jistá!

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    nechcete někdo tělo d3200?
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: tak vyřešeno:)
    VACA
    VACA --- ---
    BTW, kdyby se tady někdo zbavoval standalone lightroomu kvůli přechodu na novější, nebo capture one..
    Tak já bych licenci lightroom 6 odkoupil.
    Potřebuju totiž občas pracovat i bez připojení k internetu..:/
    VACA
    VACA --- ---
    RICARDERON: byla nejaká možnost jak updatovat starej lightroom prostřednictvím aplikace adobe DNG converter, která je freeware a aktualizace dostává.
    šlo tam o to, že jste si nainstalovali ten jejich dng conwerter, ten aktualizovali, a z jeho adreře potom ručně přenesly profily do příslušné složky v lightroomu..
    Až je to ale dlouho takže si přesně nepamatuju detajly, zkus pohledat.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    REPLIKANT: FML, ale dekuji za potvrzeni ze nejsem jen debil co to nemuze najit :-D

V tom pripade moje rezervni reseni je qDSLRDashboard kterej ma focus peaking pri nataceni, a rezervni baterka pro telefon. Funguje to super good enough na to co delam, a je to levnejsi nez externi monitor.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ISTEVE: Ten problem, ze pri naberu videa nemuzes zoomovat obraz maj upne vsichni (a je jedno jestli na velkem nebo malem displeji-hledacku). Jedine reseni je externi panel nebo velky monitor.

Novejsi modely (D780, rada Z) ma Zvyrazneni zaostrenych hran - Focus peaking i pri naberu.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Mam Nikon D750, a jednou za cas tim natacim videa. Pomerne pravidelne manualni ostreni. Nez zacnu natacet, tak si pekne zazoomuju pomoci tlacitek na objekt a zaostrim si perfektne. Ale kdyz zacnu natacet, tak uz zazoomovat nemuzu, a jedinej zpusob jak muzu odhadovat ostrost obrazu zda se je z celkyho pohledu z video live view. Z cehoz samozrejme prd vidim, obzvlast kdyz tocim treba f/2.8.

Je na tohle nejakej trik / nastaveni? Uplne by mi stacilo picture-in-picture zoom view jako ma treba Sony v EVF pri foceni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam