• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: díky :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: se ti zeptám kolegy, stejně si furt půjčuje mojí :-D
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BUCCI: jo ale nakonec sem prodal Lens baby, 18-35, tělo si s pevnou padesátkou nechám, na prcka na zahradu dobrý :)

Mám tu ještě tu sb900, inzeruju ji za 3500 a stejně to nikdo nechce :)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MLIKARNA: jako za ty prachy i s tělem to vůbec neni špatná nabídka...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: Po týdnu neúspěšného inzerování jsem se rozhodl aktualizovat inzerát:

SB 900 + 18 - 35mm + 50mm 1,8 a veškeré příslušenství celkem za 11k, při odběru všeho přihodím D700 zdarma :) tak kdyby náhodou :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: kamos ji mel, tak jsem jen tak z hecu udelal prime porovnani s jiz zminovanym Samyangem.

Sigma 85 ART vs Samyang 85 — Postimages
    https://postimg.cc/gallery/F4R3kmX

Jen pro zajimavost, nic vic.
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    QWWERTY: Bohužel už nemá. Byla to výborná appka, kterou jsem zaplatil a po upgradu tabletu to nemůžu stáhnout kvůli nějakýmu jejich porušení pravidel App storu :(
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    PAJAZTUNELU: qdslrdashboard se tvari, ze ma i AppStore verzi, ale mam ozkouseny jenom android
    Downloads | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/downloads/
    PAJAZTUNELU
    PAJAZTUNELU --- ---
    Ahoj, poradite, jestli na d750 neni jina appka na remote control nez ta slaba WMU? Na iOS…diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    co Artová Sigma 85/1.4 ? Mám padesátku a krom váhy jí v podstatě nemůžu nic vytknout ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    B3DA: dost me stve, ze 1.2 neudelali s F bajonetem, jen Canon. Hned bych do ni sel.
    B3DA
    B3DA --- ---
    PLAYER: Jj, ty Samyangy jsou za ty prachy opticky genialni, ostri se s tim dobre a funguje to od latest digi po filmovy tela z konce sedesatek. Ale u takovyho ohniska uz dost zavisi na focenych objektech a zkusenostech, aby to bylo pro dany ucely pouzitelny..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Temer nekompromisni je Otus. Asi za sto litru nebo kolik :)
    Ja jsem spokojenej se Samyangem 85/1.4. V bazaru kolem bura a opticky je za tu cenu bezkonkurencni. Ale chapu, ze MF neni pro kazdeho.
    B3DA
    B3DA --- ---
    MADRABBIT: Pokud myslis ze ta plastova 85/1.4 na plnou diru je prosta chromaticke axialni aberace, tak to fakt neni.. jakkoli je jinak opticky lepsi nez predchozi verze.
    Co se tyce G rady obecne, jako fajn ze to ostri na telech bez motoru, ale absence clonoveho krouzku moc supr neni. S ohledem na mozny budouci upgrade tela bych si spis ujasnil co se s tim bude fotit (jestli/proc konkretne 85mm na dx) a podle toho resil dal.
    MADRABBIT
    MADRABBIT --- ---
    Mám 85/1.8 AF-S G a aberace na otevřené cloně je, měl jsem si připlatit za 1.4 :-( jinak od cca 3.2 clony už v pohodě a kreslí moc hezky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    IMHO ta starší 85/1.8 není žádný zázrak, samý fialový aberace ... AF-S G verze jde splašit za 7 a bude ostřit i s tělama bez motorků
    OT_
    OT_ --- ---
    JOHNIEZ: A jo, furt zapomínám, že i můj nejmodernější Nikon má 30 let:)
    JOHNIEZ
    JOHNIEZ --- ---
    https://www.kenrockwell.com/nikon/85AF.htm nebude na D5100 ostřit přes AF.
    OT_
    OT_ --- ---
    DALE: Starší verze Nikkor 85/1,8 af (tedy bez G) se dá sehnat celkem levně, vidím zrovna jeden inzerát za 5100,- a je to můj oblíbený objektiv, doporučuji.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    DALE: Nikon 85/1.8G z druhy ruky kolem 7000,- se zda byt "jasna a bezpecna" volba, pokud opravdu chces ~130mm po prepoctu (portrety treba sice vetsinou fotim na 85mm na full framu, ale 135mm mam taky dost rad).
    MAJA
    MAJA --- ---
    85mm na DX těle už mi přijde dobrý tak na fotky hlavy ... nebyla by lepší 50mm ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam