• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    IOT_JH: nestalkuje tě nejakej frajer s light sabrem?
    OT_
    OT_ --- ---
    A ani to nikdo v recenzích nezmiňuje.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    IOT_JH: To musí být vada, je to moc drahý objektiv na to, aby dělal takovýhle flare...
    OT_
    OT_ --- ---
    IOT_JH: Pokud to není čínské no name sklo za pět tisíc (není) tak bych to rozhodně reklamovali.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Jeste jeden priklad.

IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    ALKALOID: Ano. Nasazena clona na to nema vliv a i kdyby… Premiovej lens flare si predstavuju jinak :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: slunecni clonu pouzivas?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Máte někdo Z 24-70 2.8 S?
    Nepříjemně často se setkávám se škaredym fialovym flarem od slunce. A říkám si, jestli to neni chyba kusu.

PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DIF_DER: Našel jsem na paladixu za 14K sice je stříbrnej, ale s takovou cenou to asi přežiju. :)
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    PETRPEDROS: Ne, pořídil jsem si ji jako malý stroj na každodenní nošení v batohu. Ale musím uznat, že na ten fullframe to nemá. Zvlášť, když ty Z fullframy mají stabilizaci. S tím se mi podařilo máčknout i vteřinu z ruky s ostrým obrazem. A navíc by se tomu Zfc hodilo zamykání korekce expozice. Často se mi v batohu přetočí.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PEJR: Do fm2 nemám film. Jde mi o rozložení nastavení času isa a pod.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    DIF_DER: Jestli ji prodáváš?
    PEJR
    PEJR --- ---
    PETRPEDROS: Nahradit FM2 aps-c snimacem? Ja bych byl zklanej.. 50 neni 50.. kor kdyz tu ta FX alternativa je..
    DIF_DER
    DIF_DER --- ---
    PETRPEDROS: Mám dojem, že černá verze je prodejná jen na webu Nikonu. Takže mě doma leží ta stříbrná.
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    Ahoj scháním fotoaparát Nikon Z fc (je levnější) z důvodů že jsem dlouho používal a stále mám FM2. Prosím dá se někde sehnat v CZ v kameném obchodě černá alternativa? Kidně bazarovou nebo novou. Na webu nikonu je Z fc black, ale všude v prodejnách u nás mají jen tu stříbrnou. Nemáte někdo tip kde koupit černou verzi?
    OT_
    OT_ --- ---
    Poklopy kanálů v novém Nikon HQ v Tokiu:)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: pak se nabizi otazka, jestli by pro mobilni reseni nesel napr. naohybat qDslrDashboard
    DslrDashboardServer (ddserver) | qDslrDashboard
    https://dslrdashboard.info/dslrdashboardserver-ddserver/
    The application allows multiple DSLR cameras connected with USB and multiple clients connections (one DSLR camera can be only controlled by one client).

ale nemam zadnou praxi s pripojenim vic fotaku, takze tezko rict, jestli je to realne
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    QWWERTY: Jo, děkuju. Na to jsem vlastně už narazil, ale zavrhl protože to je jen na PC.. Ale možná to bude cesta.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    IOT_JH: akorat nevim, jaky je support pro Z6/Z7

Easy to use, free solution for complex camera control | digiCamControl
    https://digicamcontrol.com/
    Multiple camera support
    You can control multiple connected cameras at the same time, triggering photo capture in parallel, or one by one. To improve sync capture also external capture devices are supported like arduino based triggers or USB relays. For better camera management, settings can be synchronized between connected cameras.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    IOT_JH: A otázka teda je, jestli někdo nemáte nějakej nápad :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam