• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: novinky v systemu
    NYX
    NYX --- ---
    Při zadávání ankety v příspěvku je nyní možné určit, že se výsledky ukáží až po nějaké době. Také je možné časově omezit hlasování. Oboje se vztahuje na všechny - tj. i na člověka, který anketu zadal, správce v klubu apod...

    NYX
    NYX --- ---
    Udělal jsem nějaké větší změny v tom, jak se pracuje s lidmi (tj. všechno, co se nastavuje v lidé / nastavení). Navenek to vypadá (doufejme :-)) stále stejně, všechno to byly spíš nějaké rychlostní optimalizace. Kdyby se tím někde něco rozbilo, dejte vědět.
    NYX
    NYX --- ---
    Predelal / doplnil jsem informace o premiove verzi. Jednotlive funkce by mely mit nejaky kratky komentar v overlibu, tak to snad ted bude prehlednejsi. Taky jsem tam pridal prime tlacitko pro platbu pres paypal na rok. Az ho nekdo pouzije, dodelam k tomu automaticke zpracovani.

    Pokud by tam byly nejake chyby / nejasnosti, dejte vedet.
    NYX
    NYX --- ---
    Tu prvni featuru z [ NYX @ nyx :: novinky v systemu ] jsem presunul z premiove verze do normalni. Tak snad vam to pomuze pri hledani :-)
    NYX
    NYX --- ---
    Hledání nyní indexuje i třípísmenná slova. Navíc hledání automaticky funguje jako pravostranně rozšířené - tj. např. "plav" najde příspěvky obsahující slova plavec, plavání, plavba apod., ale nenajde náplava atd...
    Tohle rozšiřování bohužel není možné vypínat/zapínat selektivně při hledání, tak snad to s ním bude lepší než bez něj. Kdyžtak se to zase vypne.
    NYX
    NYX --- ---
    Jinak uz by mel fungovat ten verejny pristup do klubu. Respektuji vysledky te ankety, tak jsem jako vychozi hodnotu vsem klubum nastavil na nepovoleno a je na majitelich, aby si to zmenili tam, kde uznaji za vhodne. Url pro pristup do klubu je stejna zevnitr i zvenci.

    Uvitam pripominky k tomu, co tam chybi, co ma vypadat jinak apod...
    NYX
    NYX --- ---
    Udelal jsem nejake zmeny v klubech, tykajici se listovani (obdoba poslednich zmen v poste). Pokud narazite na nejake problemy, hlasit :)
    NYX
    NYX --- ---
    Jsem zpet z dovolene. Omlouvam se za ty problemy s postou a casem, ale Harald se Zuzakem to snad nakonec nejak zvladli, tak na ne ted budte nalezite hodni :-)

    Snad je to jiz opraveno. Behem te doby se nesnizovaly zadne pocitadla dni (premiovka, prava v klubech apod), ale to ted snad jiz take bude chodit ok. Mozna jeste par dni vsude ubyde dneska behem testovani, ale urcite ne tolik, kolik se jich preskocilo :-)

    Procetl jsem si vetsinu systemovych klubu, takze o nejakych dalsich hlasenych chybach vim a pokusim se je co nejdrive opravit.

    Predchozi (nyni jiz smazana) zprava o vypadku neplati, nakonec to slo opravit za chodu.
    NYX
    NYX --- ---
    udelal jsem jeste par zmen v poste - kdyby neco nefungovalo jak ma, hlaste to :) a zkuste tomu prosim venovat trochu casu a pripadne bugy najit, protoze...

    ...zitra odjizdim na dovolenou, tak se tu mejte hezky a nedivte se, ze vam neodpovidam na postu a tak (tentokrat pro to mam aspon rozumnou vymluvu ;-)). premiovka pres prevody/sms se aktivuje automaticky, paypal delam rucne, tak to vemte v potaz. pripadne problemy vyresim az se vratim, kdyby se vyskytlo neco opravdu zavazneho, tak to hlaste haraldovi.
    NYX
    NYX --- ---
    v POSLEDNI pribyla moznost nechat si vypsat jen prispevky z nektere kategorie
    NYX
    NYX --- ---
    par drobnych zmen v hledani v premiove verzi:
    1) kdyz hledate klub, zaroven se prohledaji prispevky a ukazi se kluby, kde se hledany retezec nejvice vyskytuje a zobrazi se vcetne poctu vyskytu
    viz http://nyx.nyx.cz/pics/wu_count.png

    2) nahore v tom rychlem hledani jsem pridal hledani lidi a hledani v poste

    NYX
    NYX --- ---
    tak shrnu to hledání a smažu ty předchozí příspěvky...

    hledání v poště, v klubech i fulltextové hledání teď fungují jinak. nový způsob by měl být mnohem rychlejší (obzvlášť s větším množstvím dat) a spolehlivější.

    index, podle kterého se hledá, se aktualizuje jednou za hodinu, výsledky tedy nemusí přesně odpovídat stávajícímu stavu (nenajdou se nové a mohou vznikat díry ve výpisu příspěvků tam, kde záznamy v indexu jsou a v databázi už ne)

    hledat se dají slova dlouhá 4 a více znaků, ohraničená něčím, co očividně k slovu nepatří (tj. např. nenajdete "img" a při hledání linku to chce hledat nějakou část ohraničenou tečkami nebo lomítky). pokud napíšete více slov, hledají se příspěvky, které obsahují tato slova všechna. není už možné dělat negaci hledání vykřičníkem.

    abych to otestoval, nastavil jsem lidem s prémiovou verzí kapacitu posty na 25000 zprav misto tech stavajicich 5000 (nebo 1000 v normalni verzi). verim, ze nekteri ehm ehm ehm nejmenovani uzivatele to tak do tydne naplni a kdyztak reknou, kdyby byl nejaky problem :-)
    NYX
    NYX --- ---
    udelal jsem ted [zase :-)] nejake vetsi zmeny, tak kdyby neco nefungovalo, hlasit :)

    tyka se to hlavne nastavovani ruznych moznosti u pratel, hlaseni aktivnich apod...vsechno to jsou veci uvnitr, zadne viditelne zmeny nehledejte. spis jen kdybych neco rozbil :)
    NYX
    NYX --- ---
    dlouha slova by se ted mela delit, aby nedochazelo k roztahovani stranky. kdyby s tim byl nejaky problem, reknete.
    NYX
    NYX --- ---
    Někdy do budoucna plánuji přidat možnost vstupu do klubu i nepřihlášeným uživatelům. Zatím jsem do do sekce práv v klubech přidal nastavení, kde se to dá povolit nebo zakázat, tak doporučuji majitelům, ať to nastaví jak potřebují. Výchozí nastavení pro odborné a poloodborné kluby je povoleno, pro kecací a privátní nepovoleno.

    Nevím, kdy dodělám ten zbytek, ale dřív než na konci letních prázdnin to nebude, tak je snad na nastavení dost času.
    NYX
    NYX --- ---
    v kategorii privatnich klubu ted muze vytvaret kluby kdokoliv ALE jsou nastavene tak, ze tam "vsichni" nesmi ani vstopit ani psat a nejde to zmenit, tj. musi se explicitne nastavit, kdo do nej bude moct. takze uz neni nutne kvuli privatum prudit spravce kategorii...

    omlouvam se, ze mi to trvalo tak dlouho, ale nejak vzdycky bylo co jineho (zabavnejsiho) na praci :-)
    NYX
    NYX --- ---
    Předělal jsem docela drasticky hledání klubů. Snad to teď bude přehlednější. Kdyby něco nefungovalo, řekněte.
    NYX
    NYX --- ---
    Kdo chce, muze si vyzkouset premiovou verzi na mesic zdarma. Uzijte si to :)

    https://www.nyx.cz/code/index.php?l=gate;l2=4

    // uzivatelum s premiovkou to prida 30 dni k tem stavajicim, tak se na to taky nemusi bat klikat :)
    NYX
    NYX --- ---
    Udělal jsem pár drobných změn na úvodní stránkce. Zkrátily se seznamy nových klubů, posledních přihlášení a šel pryč daily snapshot. Přidal jsem linky na diskuze a delší seznamy, tak by to nemělo ničemu vadit.
    A přidal jsem taky kolonku ukazující počet zbývajících pozvánek, aby to bylo někde víc na očích a abych tak nemusel při každém přidělování psát zprávu do novinek. Při té příležitosti jsem dal po jedné pozvánce lidem s id 2001-10000 :)
    NYX
    NYX --- ---
    omlouvam se za tu nefunkcnost klubu dneska v noci. snad uz by to melo byt opravene :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam