• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TORInyx :: novinky v systemu
    NYX
    NYX --- ---
    Věnujte prosím pozornost tomuhle, ať neskončíte stejně - dotyčný to prý nyní zkouší i pod jiným nickem [ KA94 @ Obchodujete na NYXu? Reference "nyx.cz obchodníků" ]
    NYX
    NYX --- ---
    Budu dělat (volitelně vypínatelné :)) zvukové upozornění na nová zprávy v poště a případně i na ty ostatní popupy, tak pokud se někdo nudí a chce se mu do toho, můžete mi poslat nějaké zvuky, které by se vám tam líbily, ať mám z čeho vybírat :) Ať už vlastní tvorba nebo z nějaké banky, ale ať je to možné legálně použít. Díky
    NYX
    NYX --- ---
    Na nástěnku se nyní dá umístit seznam, v kterém každý uživatel může editovat svůj řádek i pokud nemá práva na editaci nástěnky jako celku (řídí se to právem zápisu do klubu). V plno klubech správci něco podobného udržují ručně, tak tohle by mohlo ušetřit práci.

    Na ukázku jsem ho vložil sem: [ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    NYX
    NYX --- ---
    Pokud by to nekomu uniklo, uzivatel Virtualvoid vytvari aplikaci pro telefony se systemem Android. Jiz existuje udajne velmi dobre fungujici verze, vice informaci se dozvite v klubu [ Void's Lounge (Android - done, WP7 - pending) ]

    Pozdeji by pak mela vzniknout i verze pro WP7 telefony.
    NYX
    NYX --- ---
    Jen hlasim, ze posledni dobou na nyxu intenzivne pracuji a za posledni dva tydny jsem udelal par desitek zmen (at uz opravy bugu nebo dodelani nejakych funkci), takze je dost mozne, ze se mi behem toho povedlo neco jineho naopak rozbit :) Tak pripadne hlaste, diky.
    NYX
    NYX --- ---
    a jinak s novym resenim rt funkci by melo uz zase fungovat to upozornovani na nove prispevky v diskuzi...

    a opravil jsem jeden bug, kvuli kteremu to neohlasilo nektere nove zpravy v poste, tak kdyztak zas muzete vysypat cache.
    NYX
    NYX --- ---
    Tak nakonec jsem vzdal hledání příčiny a přepsal ty realtime funkce (chat, oznamovani palcu, odpovedi apod.) na úplně jiný systém...teď se uvidí, jestli to bude v praxi fungovat.

    Testováno a funguje v:
    chrome 13.0.782.15 dev
    firefox 4.0.1
    IE 8
    !!! Opera 11.10 !!!

    asi by to melo fungovat ve vsem novejsim webkitovem/geckovem, IE 9 a pokud se to ukaze byt funkcni, melo by byt mozne dodelat i podporu pro nizsi IEcka...

    tak vyprazdnete cache a dejte vedet, pokud narazite na nejake problemy

    pripadne pokud mate po ruce i nejake starsi verze FF/chrome, docela by se mi siklo vedet, od jake verze to zhruba funguje, abych mohl kouknout do statistik, jak velky je to problem. diky
    NYX
    NYX --- ---
    Mam ted po delsi dobe zase cas venovat se trochu vic nyxu, tak se pustim do vsech restu, co tu mam. Prvni na rade je ten rozbity chat. Behem poslednich par dnu jsem se v tom vrtal a pomalu mi dochazi napady, ktere se daji otestovat za chodu, takze na nejakou dobu ty realtime funkce vypinam (resp. je nechavam povolene jen sobe, abych to mohl otestovat poradne). Take se da ocekavat semtam nejaky ten mensi vypadek. Diky za trpelivost
    NYX
    NYX --- ---
    Ehm...jak jste si asi vsimli, nyx zhruba den nejel. Sel jsem do serverovny menit disky a delat nejaky upgrade a po vymene prvniho disku byl server najednou zcela mrtvy...tak se to trochu protahlo. Nakonec se ukazalo, ze problem byl ve zdroji, ktery sice normalni provoz zvladal, ale restart ho uz definitivne odrovnal (nyx mel predtim uptime asi pul roku). Novy zdroj jsem mel sice uz nekdy ve dve, ale do serverovny jsem se dostal az dnes rano, takze jsem mezitim aspon v klidu udelal vsechny ty upgrady, ktere byly v planu a nemusim to delat za plneho provozu.

    Jedine (doufam), co zatim zustava nefunkcni je komplet chat...na novem debianu nefunguje jedna ze sluzeb, ktere ho zajistuji. Tak nevim, jestli se to mam snazit jeste zprovoznit nebo pockat, nez se nejak opravi ten sw, na ktery se cely chat bude predelavat.

    Takze se velmi omlouvam za vypadek, delal jsem co se dalo, aby to zase jelo co nejdriv. Kdyby se vyskytly jeste nejake problemy, o kterych nevim, dejte vedet. Diky
    NYX
    NYX --- ---
    Dnes behem dne bude par vypadku, budu menit nejaky hw v serveru, delat nejaky vetsi upgrade systemu apod.
    NYX
    NYX --- ---
    Tak jak jste si asi vsimli, nakonec jsem si nasel cas ten chat prepsat na nejaky jiny system, ktery je sice vykonove sice neporovnatelne lepsi, bohuzel diky nemu kazdou chvili nyx padal. Ted jsem to tedy vzdal, postupne nasbiral snad dostatek informaci abych to mohl poslat vyvojarum a treba to nejak opravi a bude to mozne nasadit trvale. Drzte palce.

    Prozatim je to tedy zpet na starem systemu a jen v premiovce.
    NYX
    NYX --- ---
    Poslednich par dni byly nejake vypadky a problemy s dostupnosti, zpusobene temi realtime funkcemi (chat, oznamovani novych prispevku, palecku a odpovedi), byl jsem proto nutny tohle alespon docasne presunout do premiovky.

    Mam v planu to prepsat na nejaky mene problemovy system, ale ocekavam, ze to bude opravdu hodne prace, tj. pokud se nestane nejaky zazrak, nejdriv se k tomu dostanu nekdy v lete. Snad to neni tak klicova funkce, aby to byl takovy problem. Diky

    // btw: jen pro ilustraci, po vypnuti tech rt funkci se stane zhruba tohle:
    http://i.nyx.cz/files/00/00/05/41/541348_3136cb86d7daba3cf8b2.png
    NYX
    NYX --- ---
    Pokud pouzivate zdejsi trziste, ocenil bych dalsi nazory ohledne toho, jaka pravidla stanovit pro komercni inzeraty.

    [ nyx :: trziste :: reseni problemu ]
    diskuze zacina timhle prispevkem: [ GREVE @ nyx :: trziste :: reseni problemu ]

    diky
    NYX
    NYX --- ---

    Tak tu máme opět již tradiční vánoční akci

    Pořiďte si prémiovou verzi (převodem nebo paypalem) na rok mezi 24.11.2010 a 24.12.2010 a dostanete místo 360 dní rovnou 450dní...tj. 25% navíc.

    Děkuji

    Jinak každoročně se někdo ptá, tak to napíšu rovnou sem:
    - Dny se přičítají, tj. i pokud již nějakou prémiovou verzi máte, přičte se Vám těch 450 k nim.
    - Pokud chcete někomu dát prémiovou verzi tak, aby ji dostal přesně 24.12., jde to buď PayPalem (vyplníte jeho nick) nebo ji pořiďte sobě a 24. mu ji převeďte (minimálně 30 dnů Vám musí zbýt).
    NYX
    NYX --- ---
    Předělal jsem zobrazování odpovědí. Dříve člověk musel kliknout na konkrétní příspěvek, aby se mu nad příspěvky zobrazil počet odpovědí + možnost je rozbalit, to nyní již pár dní nefunguje.

    Místo toho je odteď u každého příspěvku (zhruba týden dozadu) rovnou vypsáno kolik odpovědí na příspěvek je. Po najetí myší se buď zvýrazní na stránce (pokud jsou všechny vidět) nebo se zobrazí podobně jako u toho, na co se odpovídá. Pokud je odpovědí příliš mnoho, zobrazí se několik prvních + upozornění, že po kliknutí se zobrazí všechny podobně jako to bylo dříve.

    Počty nemusí vždy sedět (pokud někdo odpovědi maže), ale pokud člověk zkusí zobrazit odpovědi někde, kde by to nesedělo, hned se to opraví.

    Aby to zbytečně neodvádělo pozornost pokud je na příspěvek jediná odpověď a následuje hned po něm, zobrazuje se v takovém případě místo počtu odpovědí jen ^.

    Je možné, že se to bude ještě měnit...zatím to prošlo asi pěti verzemi, které mě do různé míry štvaly, ale teď už to pár dní používám a už mě nějak nenapadá jak to ještě vylepšit. Přínos vidím hlavně při listování v dlouhých klubech, kde člověk nemusí skákat sem a tam aby zjistil, jestli už byl dotaz zodpovězen, fotka dostatečně poslintána apod. A pak samozřejmě při hledání, kde člověk nemusí jednotlivé příspěvky rozklikávat, ale načte si odpovědi rovnou.
    NYX
    NYX --- ---
    Udělal jsem nějaké změny, aby se veškerý javascript a reklama načítaly a spouštěly až po vykreslení stránky, což snad nyx trochu zrychlí :)

    Znamenalo to poměrně velké změny všude možně, tak jsem tam určitě nasekal nějaké chyby. Pokud vám nefunguje něco, co ještě ráno fungovalo, hlaste prosím do [ nyx :: pripominky uzivatelu ]
    Samozřejmě tedy hlaste i věci, které nefungovaly před touhle změnou a měly by, pokud to tedy už někdo neudělal před vámi. Díky
    NYX
    NYX --- ---
    nekdy v dohledne dobe zrusim blog a adresar, tak si odzalohujte vse potrebne. driv jak za mesic to nebude, tak snad to bude dost casu.

    zmenil jsem hlasovani v galerii na jednoduche pridani do oblibenych...do nich jsem dal zatim vse, co melo v predchozim hlasovani petku.
    NYX
    NYX --- ---
    tak nejaky souhrn...
    webkitove dotekove telefony (iphone, android apod) maji ted novou odlehcenou (a zatim dost experimentalni) verzi...mela by byt MNOHEM rychlejsi, prehlednejsi apod...a casem snad umet i vsechno dulezite. uz ted je dana jako defaultni lidem, kteri maji iPhone/Android v user agentu. bugy a pripominky sem: [ nyx :: mobilni verze ]
    soucasne s tim vznika nejake API, ktere bude mozne pouzit pro pripadne nativni aplikace...zatim bych se do toho asi nepoustel, prubezne se to nejak meni a spousta veci je tam spis sita horkou jehlou.

    prevod linku na youtube/vimeo na nahledy. co dodat...po kliknuti se nahradi prehravacem.

    taky jsem opravil dalsich par bugu, treba pridavani pratel pres JS menu v opere, nekolik veci v prevodu odkazu / doplnovani nazvu apod.

    a dodelal jsem moznost propagovat udalosti na gate / v sekci udalosti. detaily jsou na strance o reklame: https://www.nyx.cz/index.php?l=reklama_info;f=news
    NYX
    NYX --- ---
    Tak pro uplnost i sem. Dnes v noci odesel hdd, na kterem se nachazela aktualni databaze. Vyhodil jsem vadny disk a obnovil db ze vcerejsi zalohy, proto chybi data za poslednich priblizne 24 hodin. Jeste ted dodelavam posledni drobnosti jako aktualizaci fulltextu apod, tak do hodinky snad bude vse ok (pokud tedy neberu v potaz tu diru v datech). Bude jeste par kratsich vypadku, dodelam par zmen, kdyz uz jsem v serverovne.

    Jinak si moc nejsem jisty, jak se to ted bude chovat, mozna budu muset nejake funkce docasne povypinat. DB byla na pomerne rychlem samostatnem disku zatimco ted je spolu se vsim ostatnim na stejnych discich. Kdyztak poresim, dokoupim, vymenim :)

    Kdyby neco neslapalo jak ma, dejte mi vedet do pripominek nebo do posty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam