• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Ehm, jenom Citibank, pracovni duvody :0).
    DIAG
    DIAG --- ---
    HARALD: Ja ji mam uz dlouho protoze:
    - okamzita blokace (od okamziku nahlaseni), coz "moje" banka nenabizi a pripadny zlodej muze vesele vybirat az do pulnoci
    - platim zasadne v bezurocnem obdobi, takze mne to nic nestoji
    - pripadny zlodej neziska pristup k memu uctu, coz mi prijde lepsi
    - je embosovana, coz muze byt v nekterych situacich vyhoda. Ale k uctu bych embosovanou kartu z bezpecnostnich duvodu nechtel.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Odchytla me dneska paní, která se mi snažila prodal kreditní kartu od Citybank s následujícími parametry:
    - kreditka, až 55 dní na splacení
    - nemusíte mít BU v Citybank
    - nulové poplatky (pokud si nevezmete další služby)
    - kontrola stavu kreditního účtu přes internet
    - okamžitá blokace

S tím mě napadá. Obvykle nemám problém s hotovostí na BÚ. V čem je pro mě vlastnictví kreditky výhodné když mám už debetní kartu? Proč bych si od ní měl tu kreditku vzít?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DIAG: Specificky symbol se porad pouziva - nektere organizace si podle nej odlisuji "poducty" jednotlivych lidi...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ne nejde o sporoziro :) a ten symbol je proste dulezitej, jinak to nefacha - bud si jistej, ze sama nejlip vim, proc ho potrebuju :)
    DIAG
    DIAG --- ---
    ENTENTYKY: Pokud jde o sporoziro, staci pouzit nove cislo uctu, kde SS uz neni. A v jinych pripadech zalezi jen na dohode mezi vami - tak to udelejte jinak... :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ale ja ho potrebuju :) (nebudu zdlouhave vysvetlovat proc) - i kdyz vlastne ted uz ne, pac v nem. tuhle kolonku neznaj, takze se to bude resit jinak
    DIAG
    DIAG --- ---
    ENTENTYKY: A na co? To ti budou neco posilat na vkladni knizku? Vzdyt SS dnes uz neni potreba ani na sporoziru...?!
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nevi nekdo, jak se spravne anglicky rekne specificky symbol? - je pro to nejaky zvlastni termin, nebo to mam jen prelozit? doufam, ze tuhle kolonku znaj ;)
    YNZA
    YNZA --- ---
    JAY: samozrejme to jde, za 100 eur mi strhli stovku a prisel o tom informativni dopis
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    POOL: a jak obracene, vzdyt to nejde nijak obratit? strkala jsem ji tam jako vzdycky tou spravnou stranou .. stejne jako u toho csob
    JAY
    JAY --- ---
    Zdravím, mám takový drobný dotaz a omlouvám se jestli už se tu někdy vyskytl.

Chystám se do zahraničí a řeším jak je to s vkladem peněz z cizí banky ze zahraničí na můj účet v čechách. Vůbec nevím jak tohle funguje a jaký za to jsou poplatky. Má tu někdo zkušenosti? Mají všechny banky stejný podmínky nebo je nějaká která je v tomhle dostupnější? Nebo to ani nejde?

Diky za zodpovezeni možna trochu stupidniho dotazu :)
    POOL
    POOL --- ---
    ENTENTYKY: mno chce to zkusit dat kartu obracene, bankomaty myslim chteji mit magneticky prouzek vpravo dole jinak si tu kartu nenacucnou
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    je mozny, ze nektery bankomaty neberou embosovany karty? :))

mam novou, prechod z maestra, a kdyz jsem ji dneska chtela nacpat sporce, tak to nejak neslo .. jsem to tam nechtela rvat, a celkem me to vykolejilo, tak jsem se ani nemrkla, jaky typy karet tam byly uvedeny, ze to bere
    ale byl celkem moderni ten bankomat ..
    nakonec mi ji csob vzalo bez problemu ..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAKRO: :)
    MAKRO
    MAKRO --- ---
    PSYSBEE: To jsem nekolikrat udelal :) Problem je v tom ze ten clovek chce zaplatit za zbozi firme pro kterou tady delam, tak se snazim pro zakaznika zjistit co se da. I kdyz treba neumi telefonovat :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAKRO: jeste male doporuceni pro Tveho znameho - pokud si nevi s cimkoli rady - tedy hlavne pri zadavani operaci v S24 u CS - tak at zvedne sluchatko a zavola na 844111144 alias zakaznickou podporu uzivatele S24 Interenetbanking .. ta je pro takovehle dotazy urcena.
    MAKRO
    MAKRO --- ---
    Diky, bohuzel tuto sluzbu nemam (nejsem u CS), ale potreboval jsem nekoho navest.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    OBIUQUIDO144: mas pravdu v Servisu24 to je pouze takhle ... tak tim lip, ne? :)
    Jinak ten univ. symbol neni 198 ale 195 anebo muzes i 282 - to napriklad kdyz platis hotel, zajezd apod.
    OBIUQUIDO144
    OBIUQUIDO144 --- ---
    aha. ja tam mam jen financni prevody:) este mi to nikdy nevratili teda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam