• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    K 31.3. se automaticky prevede na normalni sporozirovej ucet ... takze jestli se ti jeste neprevedlo, tak mas minimalne do konce brezna pristiho roku ucet jak Student+ a timpadem i veskery vyhody z toho plynouci...
    - zajdi si na pobocku a zeptej se na to - ale to ze si prerusila studium spis nerikej - aby ti ten prevod na normalni sporko neudelali driv nez je nutny.. :)
    LAURINKA
    LAURINKA --- ---
    ahoj, mám konto Student+, když jsem ted přerušila studium, tak se mi automaticky program Student+ převede na nějaký nestudentský?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    D13: nejlépe tam, kde ti vedou účet a chodí ti tam výplata.
    D13
    D13 --- ---
    nema nekdo zkusenost nebo radu, kde si ted vzit co nejlepsi uver okolo 100 - 150 k?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    POOL: jako každýmu ;-)
    POOL
    POOL --- ---
    LEFTY: business expenses? tobe uz ten vork v ofysu leze na brejn co? :o)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HARALD: chválí si je kolegové, co mají business expenses, ale nemají na to firemní kartu - nemusí krvácet "ze svého", než jim firma účty proplatí.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Jestli mas dost penez, tak je kreditka na nic, je to karta pro lidi, co ziji na dluh.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    HARALD: Ehm, jenom Citibank, pracovni duvody :0).
    DIAG
    DIAG --- ---
    HARALD: Ja ji mam uz dlouho protoze:
    - okamzita blokace (od okamziku nahlaseni), coz "moje" banka nenabizi a pripadny zlodej muze vesele vybirat az do pulnoci
    - platim zasadne v bezurocnem obdobi, takze mne to nic nestoji
    - pripadny zlodej neziska pristup k memu uctu, coz mi prijde lepsi
    - je embosovana, coz muze byt v nekterych situacich vyhoda. Ale k uctu bych embosovanou kartu z bezpecnostnich duvodu nechtel.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Odchytla me dneska paní, která se mi snažila prodal kreditní kartu od Citybank s následujícími parametry:
    - kreditka, až 55 dní na splacení
    - nemusíte mít BU v Citybank
    - nulové poplatky (pokud si nevezmete další služby)
    - kontrola stavu kreditního účtu přes internet
    - okamžitá blokace

S tím mě napadá. Obvykle nemám problém s hotovostí na BÚ. V čem je pro mě vlastnictví kreditky výhodné když mám už debetní kartu? Proč bych si od ní měl tu kreditku vzít?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    DIAG: Specificky symbol se porad pouziva - nektere organizace si podle nej odlisuji "poducty" jednotlivych lidi...
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ne nejde o sporoziro :) a ten symbol je proste dulezitej, jinak to nefacha - bud si jistej, ze sama nejlip vim, proc ho potrebuju :)
    DIAG
    DIAG --- ---
    ENTENTYKY: Pokud jde o sporoziro, staci pouzit nove cislo uctu, kde SS uz neni. A v jinych pripadech zalezi jen na dohode mezi vami - tak to udelejte jinak... :-)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ale ja ho potrebuju :) (nebudu zdlouhave vysvetlovat proc) - i kdyz vlastne ted uz ne, pac v nem. tuhle kolonku neznaj, takze se to bude resit jinak
    DIAG
    DIAG --- ---
    ENTENTYKY: A na co? To ti budou neco posilat na vkladni knizku? Vzdyt SS dnes uz neni potreba ani na sporoziru...?!
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nevi nekdo, jak se spravne anglicky rekne specificky symbol? - je pro to nejaky zvlastni termin, nebo to mam jen prelozit? doufam, ze tuhle kolonku znaj ;)
    YNZA
    YNZA --- ---
    JAY: samozrejme to jde, za 100 eur mi strhli stovku a prisel o tom informativni dopis
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    POOL: a jak obracene, vzdyt to nejde nijak obratit? strkala jsem ji tam jako vzdycky tou spravnou stranou .. stejne jako u toho csob
    JAY
    JAY --- ---
    Zdravím, mám takový drobný dotaz a omlouvám se jestli už se tu někdy vyskytl.

Chystám se do zahraničí a řeším jak je to s vkladem peněz z cizí banky ze zahraničí na můj účet v čechách. Vůbec nevím jak tohle funguje a jaký za to jsou poplatky. Má tu někdo zkušenosti? Mají všechny banky stejný podmínky nebo je nějaká která je v tomhle dostupnější? Nebo to ani nejde?

Diky za zodpovezeni možna trochu stupidniho dotazu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam