• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    hmm. to je hezký. to moje zku*ená pobočka čsob v kamenický by mi todle určitě neumožnila. zavidim. hodně ušetřených peněz.. :-)
    OASHI
    OASHI --- ---
    Adam: CSOB, Haje-Galaxie, moje bankerka.
    ForExove konverze maji normajne v nabidce (ceniku), ale az od 400'000 Kc.
    ja mel jen 150, a taky to slo...
    AILAS
    AILAS --- ---
    OASHI: diky za radu, ono se nejedna o moc, mam asi 1200 yuanu, ale navedl jsi me celkem dobre. Diky.
    ADAM
    ADAM --- ---
    OASHI: která banka ti takhle vyšla vstříc a o kolik se jednalo?
    OASHI
    OASHI --- ---
    Ad konverze:
    a) pro bezne zmeny je dobry smenarnik v pasazi za Kotvou: u USD ma rozdil nakup prodej radove v desitkach hal.
    b) pokud toho je vic, zkus chvili kopat ve sve bance: Me takhle nakonec konvezi udelali tu konverzi na ForExu, takze misto puvodnich poplatku v radek tisicu Kc to bylky jen desitky Kc.
    c) pokud jde o Yuany - Cinu:
    Mozna se vykasli na banky a ptej se u zdroje: ono se to sice nesmi, ale kdyz prijdes za nekym, kdo s Cinanama obchoduje, treba se domluvite.
    ...zkus pred Cinskym velvislanectvim, cinske firmy, radeji male, exportery/importery do Asie... Je to o lidech. Nebo inzerat, kdo tam taky chce zas jet. Treba Ustav Sinologie pri UK.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    uz to vim. kdyby to nekoho zajimalo: pokud misto swift kodu zadame adresu banky, pouzijeme adresu jeji centraly (tedy ne adresu pobocky, kde je vedeny ucet; alespon to mi rekli v KB).
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    pri prijmu platby na ucet z ciziny po mne chteji misto SWIFTu adresu banky: uvadi se adresa pobocky, kde mam vedeny ucet?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jestli ti v čnb vyměnej nějaký tvoje čínský peníze, tak je pozdravuj. :)
    AILAS
    AILAS --- ---
    Nevite kde nejvyhodneji vymenit cinske Yuany? Je to exoticka mena takze ve smenarnach to obvykle nevedou a CNB (mozna i jina banka) me sedre z kuze.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    TIKVIK: Smenarna bude mit asi vzdy lepsi kurzy. Driv byly nejlepsi kurzy v Praze na Narodni... Nevim jak dneska...
    http://www.czech-exchange.cz/
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    TIKVIK: a mesto ?
    ADAM
    ADAM --- ---
    camfexgroup.com
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    teda jakoze cca 1330 liber.
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    chtel bych se zeptat, jestli mi muzete doporucit nejakou banku ci kiosk s dobrym kurzem na zmenu GBP->CZK? Jedna se o castku cca 60 000?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ok. díky za informaci. tak to je dobré.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Do německa to jsou obvykle 2-3 dny.
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosimvás, jak dlouho trvá převod z ČS do německa/ deutsche bank. peníze jsem poslal dnes. na iban/swift. kdy je tam tak mohou mít? alespoň rámcově - za tři, pět nebo deset dní?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Já taky :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: dej vědět. taky chci učet v UK...
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    diky za info. zitra obvolam par bank a pripadne dam vedet.

mimochodem, nekdo mistni mi doporucil e-ucty od Cahoot, Egg nebo Nationwide.

(takze upresnuji, ze ucet nechci na zadne hotovostni operace, stacilo by mi z nej potom penize prevadet dal.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam