• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: mne uplne staci jedna pobocka kdekoli v Brne. Na CSOB lince jsem si overovala, ze zadna pobocka v CR tyhle sluzby neposkytuje.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a samozřejmě banka uvažuje, jakej efekt jí přinese sobotní fungování. a jaký náklady.
    zda tím získá více klientů a udělá více obchodů.
    až dospěje k tomu, že se to vyplatí, tak to udělá.

a i ty tvoje top banky mají sobotu jen na hodně omezenym počtu poboček.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: podíval jsem se na 2 bratislavské a jednu žilinskou pobočku a všechny měli do 18:00 a do 17:00 v pátek, víkend nic.

takže takže.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    koneckoncu je to trh se sluzbami a konkurence dokazala to zaridit. Takze jeste pouvazuju kam prejit.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: smlouvu sice nemam, ale uz mi mnohokrat prisla dodatecne postou, ale opravdu nevim, jak to tam maji, mozna tam opravdu osobne musim.
    Btw dneska delaji o vikendu snad vsichni. Ja takhle pracovala 3 roky, neni to prijemne, ale zase ti lidi patrne maji nejake priplatky apod. A verim, ze se najdou zamestnanci, kteri muzou prijit do prace i v sobotu.
    BTW docela jsem koukala, ze treba na Slovensku takova CSOB ma otevreno do 9 vecer.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no patrně jde o to, že s nima nemáš smlouvu na to, že ti budou peníze půjčovat. jde asi o dodatek ke smlouvě.

no já v tom víkendu vidím, jak tam ti zaměstnanci musí jít a tak. a jak musí fungovat u banky i další support.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: mne vubec prijde divne chodit tam osobne. Pri zakaldani uctu doklady totoznosti videli, tak proc se nespokoji s nejakou elektronickou zadosti o zvyseni toho limitu?
    Ale zase ja bych uvitala tu pracovni dobu o vikendu, aspon tak do 12 v sobotu,to by vcelku stacilo.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: no otevírací doba o víkendu mi přijde divná.
    ale jestli je pro tebe důležitý chodit do banky o víkendu, změň banku.

faktem u toho kontokorentu je, že to nabízejí plošně. a často z jiného místa než je tvoje pobočka.
    proto ty když nápíšeš, že ti buď vyjdou vstříc nebo ave, tak to dostane uplně jiný oddělení. a je jim to jedno. je to úděl jednání s velkejma institucema.
    na infolince je jim to naprosto jedno, na pobočce je jim to víceméně jedno.
    a tohle bohužel musí změnit oni.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: no, ja tam kvuli tem prachum nepojedu, sehnala jsem si je jinde. druha vec je to, ze me to stve uz z principu. proc se nedokazou prizpusobit? proc nereaguji na konkurenci? napsala jsem jim na infolinku, jestli to maji v planu, tak uvidime.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: no já bych vždycky nejdřív přemýšlel, kdo by mi ty peníze mohl půjčit v okolí. pokud je to jednorázovka.

vem si, že se kvůli tomu nervuješ, budeš muset tam jet. to jsou všechno náklady.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tyhle nabidky dostavam pravidelne, ale zrovne ted by se mi to docela hodilo. Za mesic bych ty prachy vratila.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: timto mne vždy jen serou.

ale zvýšení limitu kontokorentu přece nechceš ne? na to si člověk zvykne a pak si uvědomí, že ho tenhle luxus být v mínusu stojí hrozný prachy.
    levnější je si optimalizovat svoje finanční toky.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    nabidli mi zvyseni limitu kontokorentu a prej 'stavte se s doklady totoznosti na pobocku'
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: poslat doporučeně?
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tak o co mi jde, mam jiz nejaky patek ucet u CSOB, jenze tedka me docela nasr**li, protoze potrebuju neco vyridit osobne na prepazce (chteji donest nejake doklady, ktere nejdou poslat elektronicky). Jelikoz jsem cely tento mesic pracovne mimo republiku a v Brne jsem jen o vikendech, tak bych si prala, aby ta banka mela pobocku, co maji otevreno pres sobotu i nedeli, coz CSOB nema...
    docela chyba, kdyz CS, EB, Volksbank je uz maji...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: ebanka je rajfajzn, takže bych to bral v potaz. navíc už nemá image mladé a dynamické banky. protože ostatní banky nabízejí ve výsledku podobné věci.
    cs má zase mínus za to, že do země zavedla nehezké změny a neměli bychom jí to odpouštět.

rozhodoval bych se asi podle toho co budeš od banky chtít, z jakých účtu ti chodí prachy (jak rychle budeš mít výplatu), kam peníze posíláš, z jakých bankomatu vybíráš (tedy zda budeš platit 30 korun za výběr nebo pojedeš přes město, abys platila 5 korun)
    a nebál bych se ani toho zjistit si víc o internetovym bankovnictví. s tim budeš dost pracovat asi a některý jsou mi vyloženě nepříjemný.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    anebo jeste je tu moznost Volsbank
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    CS nebo Ebanka? nemuzu se rozhodnout
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    ADAM: no ono totiz at se tomu muzem smat jak chceme, tem co na to vlitnou rikat hloupinci tak pro nase maminy a lidi co pro ne neni net, ebanking a veci kolem toho dennim chlebem je to naprosto seriozni email a v dobre vire se budou ridit pokyny... :(
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    poradili byste mi tu, na jakou banku je nejlepší se v současné době obrátit se spotřebitelským úvěrem? chci si koupit koně a potřebuju 40 000, možná ale jen polovinu. mjsem schopná splácet max 2 000 měsíčně a chci na tom samozřejmě prodělat co nejmíň, nemuset platit za vedení účtu v té bance atd. bvěžný účet mám u ebanky, která poskytuje spotř.úvěr až od 50 000. díky za radu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam