• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ANICHQA: chyba může být v tom, že funkce reply nemá u těchto center žádný smysl.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    tak moje komunikace s CSOB je zde:

puvodni dotaz jsem poslala v nedeli

poslano: Sunday, October 08, 2006 10:23 AM
    To: INFO
    Subject: Rozsireni pracovni doby

Dobry den!
    Mam dotaz ohledne pracovni doby jednotlivych pobocek.
    Planujete v dohledne dobe rozsirovat pracovni dobu na pobockach?
    Moc bych uvitala, kdybych mohla vyrizovat agendu, spojenou s mym uctem, i o vikendu.
    Dekuji.

hned v nedeli me ujistuji, ze to hodlaji resit
    od: INFO
    komu: mně

Dobry den,

Vas dotaz jsme predali odpovedne osobe. Verime v brzkou odpoved.
    V pripade dalsich dotazu nebo pripominek se prosim obratte na nize uvedene kontakty.

S pozdravem a uctou
    pani XY
    Ceskoslovenska obchodni banka, a. s.

Klientské centrum

a pokracujeme dal o 2 dny pozdeji cili v utery mi odepsala

Dobrý den paní XY,

obdrželi jsme Váš dotaz na otevírací dobu poboček adresovaný na Klientské centrum ČSOB.

Dovoluji si Vás informovat, že vyhodnocením průzkumu provedeném na vzorcích klientů v jednotlivých oblastech bylo rozhodnuto o úpravách otevírací doby tak, aby vyhovovala co největšímu počtu klientů.

Ráda bych Vám tímto nabídla možnost využít návštěvy pobočky i mimo pracovní dobu. Tato možnost je vždy po předchozí domluvě s pracovníkem pobočky a jedná se především o obchodní schůzky např. investice, hypotéky, úvěry, změny údajů v dokumentaci apod. V nezbytně nutných případech lze sjednat schůzku i pro převzetí platební karty, není však z bezpečnostních důvodů určena k hotovostním operacím.

Zároveň bych Vás ráda informovala o možnosti 24 hodin denně využívat službu ČSOB Internetbanking, která Vám umožňuje pracovat se svým účtem prostřednictvím internetu i o víkendech. Nevím zda máte tuto službu zpří stupněnou, protože z Vašeho e-mailu není zřejmá Vaše domovská pobočka.
    Pokud mi sdělíte Vaše číslo účtu, budu kontaktovat pobočku ČSOB, kde máte vedený účet a konkrétní klientský pracovník Vám poradí s řešením.

Tak jsem se ji obratem zeptala, koho mam kontaktovat na pobocce, ktera sidli v ulici milady horakove 6 v Brne, protoze tam mam vedeny svuj ucet . Cislo sveho konta jsem samozrejme ponechala pro sebe, zduraznila jsem ale, ze se jedna o obycejny korunovy ucet, tudiz nejsem zadna korporatni klientela...
    Od te doby nic.....
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak jsem poslal dotaz na čsob. je zajímavý, že teď mi (hodinu od dotazu) přišla odpověď.

+ za to, že fungují i v tuto dobu.
    - relevance a hodnota odpovědi

asi jsem se špatně vyjádřil, že jsem se nedozvěděl naprosto nic kromě frází.

Vážený pane xxx,

poplatek za vydání a vedení platební karty je účtován pouze v případě, že je karta skutečně vydána. Pokud Vám je účtován poplatek za platební kartu, kterou Vám banka nevydala, je nutné tuto situaci řešit přímo s pobočkou ČSOB, která vede Váš účet.

Limit platební karty je standardně nastaven ve výši 15 000,- Kč. Tento limit je týdenní a nelze ho překročit (nelze tedy např. přes internet zaplatit dražší zboží, než je výše limitu). O navýšení limitu platební karty můžete požádat rovněž telefonicky prostřednictvím klientského poradce služby ČSOB Linka 24. Tato služba je k dispozici nepřetržitě na těchto kontaktech:

pro volání z pevné linky: 844 113 114 (+420 495 800 101 pro volání ze zahraničí),
    mobilní operátoři: T-Mobile: +420 603 676 676, Telefónica O2: +420 729 933 933, Vodafone: +420 776 992 992.

V případě dalších dotazů nebo připomínek se prosím obraťte na níže uvedené kontakty.

S pozdravem a úctou

Andrea Balkovská

Československá obchodní banka, a. s.
    Klientské centrum

Infolinka: 800 110 808 (0 - 24 h)
    (ze zahr.: +420 495 800 101)
    e-mail: info@csob.cz
    http://www.csob.cz/

-----Original Message-----
    From: Roman xxx
    Sent: Friday, October 20, 2006 9:29 PM
    To: INFO
    Subject: dotazy

dobrý den,

měl bych následující otázky

1. platební karta

v ceně balíčku, který si platím je platební karta visa electron, zaplatil jsem si kartu visa a bylo mi řečeno, že si platím obě karty, ale electron mi nebude vydán, protože by se jednalo o navýšení limitů a to by musela schválit nějaká vedoucí až podle mé historie. otázka zní, proč tedy onu kartu platím, když jí nemám? (chci jí protože její ztráta je mnohem méně nákladná záležitost - šlo by o kartu na běžné používání).

2. limit platební karty.

limit je 15k a navýšení je až podle historie, účet mám 2 týdny. když si budu chtít koupit přes internet letenku za 18 tisíc korun mám smůlu? je možné o navýšení limitu žádat ze zahraničí?

děkuji

roman xxx
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    co se německa týče free jsou bez nároku na bydliště v okolí v regionu banky tyto
    http://www.dkb.de/
    http://www.wuestenrot.de/
    a patrně i http://www.netbank.de
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: to chceš spíš pojištění. vice viz http://www.mesec.cz/pojisteni/
    (úrazové či životní)

RETESKA
    RETESKA --- ---
    mě by zas zajímalo jaký by pro mě bylo nejlepší spoření, když mám jen pár korun měsíčně který na to můžu dát, chtěla bych to jako jistotu že budu mít nějaký prachy když se stane mě nebo koni nějakej úraz třeba. našetřit do rpasátka prostě nedokážu a spoření jsem nikdy neměla.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a také je dobré zmínit, že kontokorenty jsou někde 8-14% a a kreditní karty (typu ok karta) jsou za 14,9% (1,12% měsíčně + 10euro ročně), což je při 20000 na rok rpns někde kolem 16,3%.

sice jsem ještě nevykoumal na podmínky, za jakých na tyto úvěry může dosáhnout český občan, ale pokud jezdíte nakupovat hodně do reichu, tak se takovej účet může vyplatit.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    vrátný - chápu s jeho platem
    úředník - no mohl se chovat lépe bez ohledu na čas.

jinak tu zápasím s limitem karty. mám totiž 15/15 týden (výběr/obchod), což mi na výběry stačí bohatě, ale u obchodu pak nechápu, což když si budu chtít koupit letenku za 17 tisíc... no je to třeba ještě promyslet.

jinak koukám po nějakém pěkném účtu v reichu. třeba na cestování by možná bylo mnohem lepší založit si konto tam.
    několik bank má vedení účtu zdarma včetně karty /dokonce i mastercard/.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ROMANET: to je docela sila, jsem uz rozhodnuta...na muj emailovy dotaz se uplne vykaslali. zmrdi
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    tak jak tu anička řešila... otevíračka čsob je fakt smutná. no nic, řekl jsem si, že to zkusím. 16:56 dole metro na andělu, 16:57 jsem nahoře. 16:58 koukám, že vrátný právě zamkl. tak na něj koukám dost podiveně hledíc na čas na telefonu. odemkl.
    sednu si a řeknu, že chci jen kartu a pohoda. vrátný přijde v 16:59 jestli budu ještě něco chtít na pokladně. bankovní úředník mu řekne "ne nebude" (měl pravdu, ale nemohl to vědět)
    odcházel jsem v 17:02 a vrátný přál hezký víkend.

ROMANET
    ROMANET --- ---
    PSYSBEE: no občanka je gut hlavně kvůli uvedení trvalého bydliště.
    u pasu by musela mít nějaký další doklad, kde by bydliště bylo imho.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: ideální řešení. podle mne by každý člověk, který chce peníze měl nejdřív zkusit své blízké okolí.
    mamka si půjčila 15000 v době, kdy mi leželo 30k na účtě. a pak dá bance 7000 na provozní náklady.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    tak už půjčku nepotřebuju, tatínek půjčí. uff..
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ZBYNEK: jojo to vím, ale to už teď nevyřeším, žejo, nenapadlo mě že se na mě všichni vyserou a budu muset do banky. no budu si muset pujčit od kamaradu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    RETESKA: Promin ze to reknu, ale propadla obcanka je tvoje blbost
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ONE111: já vim, ale tady to maj přímo napsaný: platný OP, plus k tomu pas nebo řidičák
    http://www.gemoney.cz/ge/cz/004/001/012/dokumenty
    a s účtama na domácnost je to takoy blbý, bankovní výpis mi nechodí, mohla bych jedině nějak vytisknout konto z ebanky odkud platim inkasem mobil.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    RETESKA: Dle Ceskych zakonu je pas ekvivalent obcanky.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    40*24+500=1460,-
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    i když vlastně možný to je.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    poplatky jsou tady http://www.gemoney.cz/ge/cz/001/001/001/001/011/001?id=D#D.2
    ale já mám prošlou občanku takže nejspíš nedostanu v žádný bance půjčku, i když mám platnej řidičák a pas...,...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETESKA: to asi neobsahuje poplatky ne, když máš rpns 21%
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam