• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no ja bych asi postupoval jinak, vzit 500 Kc a jit kolektivne investovat to mi
    prijde trosku prehnany. to se imho opravdu dela s nejakym rozumnym balikem penez rekneme s 50-100 tisici a vice.

pokud clovek nema moc penez, je podle meho lepsi vyuzit statem dotovane
    programy a kdyz je pak na tom lepe a tyto moznosti vycerpa, tak se pustit
    do dobrodruzstvi s fondy. precejen reteska je maly a ukazneny stradatel :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    RETAL: ego romanet chytá jiné ego za slovo... to moc zajímavé není. :)

spíš čekám, kdy se lidé budou ptát na těch 60%, protože šlo spíš o 40%
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: ano 500tis byl jiný fond a to už jsme si vysvětlili. :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Nemažte to, je to zajímavé.
    ADAM
    ADAM --- ---
    než pujdu spat, tak svych posl. cca 30 přispěvku smažu. pokud se tu vyskytne admin, muže to udělat za mě. dík.
    ADAM
    ADAM --- ---
    taky bys mohl uznat, že s minimální investicí 500tis jsi byl trochu mimo.

jinak nic osobního. navrhuju to vše smazat. a pro retesku závěr: zajdi si do klientského centra a tam ti vše určitě vysvětlí.

ad dluhopisy: pokud myslíš to v závorce, tak to je takovej černej humor ekonomů. není zde prostor to vysvětlovat. zájemci nechť nastudjí libovolnou publikaci o financování státního dluhu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: ok, to jsem přehlédl. špatně jsem četl, poznámku k čez beru zpět.

poznámku k dluhopisům nechápu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: v případě čezu jsem nemluvil o fondu, ale o tom, že jsem koupil konkrétní tuto akcii.

rekapitulace dva - nevyděláš 80% ale možná jenom 60. možná taky -20. ale peníze se uričtě mají líp než v nějaký posraný bance, která koupí státní dluhopisy, který pak stejně všichni budem muset zaplatit (ať už inflací, nebo jiným důmyslným způsobem)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ok. provinil jsem se.

zrekapituluju moje viny:
    - výnos čezu v červnu tohoto roku dělal 58% za dva týdny místo avizovaných 55% za tři dny (ale ono za ty tři dny to taky byly desítky procent)

-výnos mé investice 10tis do ing akciového fondu pravděpodobně nebyl 80%. graf mluví o možném maximu cca 60%, takže to možné opravdu není. nicméně si matně pamatuju, že jsem opravdu těch 18vybíral. že bych tam vložil 11tis a ne 10? to už nedohledám..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: to jsem chtěl slyšet, že tu cucáš prsty z rukávu :)

a 550%... čez je v portfoliu 9,5%, tedy musel mít o to silnější růst, aby s sebou vzal 90% porfolia nahoru. to je matematika.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: o jakých 550%? psal jsem 55% za tři dny. spletl jsem se, ve skutečnosti to bylo cca 58% za 14 dní.
    omlouvám se, že jsem tak šíleně nadhodnotil zisk. jen si pamatuju, že jsem z toho měl velkou radost a že to rostlo rychle :-)

ad vklad 10tis, výběr 18000: tak jsem si to vyhledal. co dokazuje, že mám paměť opravdu špatnou je to, že jsem se o rok spletl. stalo se to v roce 2004 a ne loni. koupil jsem někdy v létě 2004. prodal (jak jinak s mým štěstím- na vrcholu). graf ukazuje cca 60%. kde se vzaly ty zbývající dva tisíce v mý paměti, to netuším :-)

každopádně jestli jsem vydělal 60% nebo 80% to není tak podstatný. duležitý je, že to nebylo 1% na termínovým vkladě ne?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a matematika mi docela jde. tobě asi ne.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    kde jsem psál o týdnech? a nedělej ze mne idiota. vyhybáš se odpovědi jako malý dítě.

ADAM --- --- 22:20:47 22.10.2006 --- [02:33 :: user's info :: ROMANET]
    ROMANET: jakých poplatků voe? poplatek je v % pro všechny stejný bez ohledu na to.

dám příklad. loni v 08/05 jsem tento fond koupil za cenu cca 1900kč/kus za celkově 10000kč (převedeno na učet ing 10300kč).

za pář měsíců jsem vybral 18tis kč.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: 500kč měsíčně pravidelně je pro ně imho lepší než 50tis. jednorázově..

ROMANET: sorry kámo, ale 80% za pár týdnů jsem nenašel ani pomocí ctrl+f

čez- nákup za 518kč/akcie o dva týdny později kurz 820kč. omlouvám se, nebyly to tři dny, ale 14 dní. ale zas to je cca 58%. událo se v červnu tohoto roku. dnes stojí 840.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: a chci slyšet, kdy čez stoupl během tří dní o 550%
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM:

- jde o implicitní náklady.
    - vložil jsi 10000 vybral jsi 18000.
    - spořící produkty jsou.

ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: k tvým otázkám:

- porovnávat to mohu proto, že jestliže vložím 500kč nebo 10000kč, vždy mám naprosto identický výnos (v procentech). za rok 2005 např. 39.52%.
    procenta jsou relativní částka. nezávislá na absolutní výši investice. v prvním případě jsi v roce 2005 vydělal 197kč a ve druhém 3952kč (-poplatek 3%). matematika ti něco říká?

- těch 80% taky nechápu, kde jsi vzal. já jsem psal: 3.9% k dnešnímu dni, pokud jsi do fondu vložil 25.9.2006 libovolně velkou částku. čistého, očištěno o poplatky..

- na spoření by měli být jiné produkty. potíž je v tom, že nejsou. v čr zkrátka banky nefungují jak by měli, takže proto navrhuji spořit do fondu.
    že nese svá rizika, to jsem psal v prvním příspěvku. například za rok 2001 byl fond 6% ve ztrátě.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ROMANET: velká rizika nechcvi, ale malé riziko jsem schopná akceptovat, prtoože je pořád lepší trochu riskovat než mít trapný spoření ze kterýbho nic neni a ještě ti ho vytunelujou. navíc se to dá kdykoliv bezplatně zrušit, což mi taky vyhovuje.
    možná bude nejjednodušší zajít na anděl a zeptat se nějakýho poradce co mi doporučí a kam ty prachy jako posílat. i když z 500kč investorky nadšený mco nebudou :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: napsals 80% za pár měsíců. argumentuješ tu nějakejma podivnejma číslama.

čez za tři dny 55% znamená při 10% čezu v porfoliu cca 90% denně růst.
    fakt tomu nerozumím nebo nedáváš plné irmace.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETESKA: zajdi tam na andělu. řeknou ti tvuj variabilni symbol, každej fond ma svuj specifickej symbol a posilej tam každej měsic kolik chceš. jednou za rok ti domu přijde sumarizace, jak si fond vedl - to záleží na výkonnosti akcií, které v tom fondu jsou. jestli věříš české ekonomice, kupuj český akciový fond.
    peníze vybrat mužeš kdykoli. - s občankou přijdeš na anděl a do tři dnu maš peníze na učtě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam