• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MUCKER: To bude ale zřejmě odvislé od programu, který si platíš. Kolik dáváš bance za vedení účtu?
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    STEPNI_VLK: poplatky za prichozi platbu? mam KB a tam nic takoveho neexistuje ani na odchozi platbu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    PSYSBEE: Zkus aktualizovat na vyšší verzi - myslím, že většina tebou zmiňovaných problémů je už dávno v propadlišti dějin. ;) Nemluvě o tom, že PS je první bankou, která si neúčtuje poplatky za příchozí platbu. Já vím, prkotina, ale potěší.. No, ale jak tu kdosi psal: samozřejmě hodně záleží na tom, co a jak často využíváš.
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    STEPNI_VLK: ja ji vubec neznam, ten seznam bank do ankety sem vytah nekde na strance CNB a ocesal ho o stavebni sporitelny, mam pocit, ze posta tam vubec nebyla..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MUCKER: A co Poštovní spořka? To je vzduch? Pod ČSOB bych ji rozhodně neházel..
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    ROMANET: no, ale to je tezky. predstav si, ze chces ucet a nemas vicemene zadny naroky. malo penez... dejme tomu se ti libi internetbanking... ja osobne mam ale jedinou zkusenost s KB, takze mne tak obecne zajima tenhle postoj. navic je to takova aneketa o nejoblibenejsi banku na nyxu zaroven :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    MUCKER: se podle mne tak nedá, fakt záleží na tom, kdo jsi a co používáš.
    MUCKER
    MUCKER --- ---

jakou banku byste doporučili pro prvotní zřízení klasického účtu?

44 hlasy od 29 respondentů

YNZA
    YNZA --- ---
    Co takhle udelat nejakou anketu?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAM: myslim, ze ZBYNEK nemyslel sluzby obecne, ale firmy, ktery poskytujou sluzby s prakticky nulovou hodnotou a prezivaji hlavne diky obchodnimu umu a hlouposti klientu.. treba ruzny poradci apod...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: no, tak mě rozhodně nepřijde že poskytnutí služby není reálná činnost. to se, myslím, hluboce mýlíš.

mezi hmotným produktem a službou není naprosto žádnej rozdíl. pokud to zákazníkovi přináší nějaký užitek, za který je ochoten platit.

naprostá většina hmotných věcí nakonec po pár letech tak jako tak přestane fungovat a nijak nepřispějí k akumulaci kapitálu. nakonec to je stejné jako s těma službama, které zaniknou v podstatě okamžikem poskytnutí.
    ale to už jsme opravdu dost OT
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    PSYSBEE: oteviraci doba zuzuje vyber docela fer. :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Osobne si myslim, ze tech bublin, ktere hrozi prasknutim, je v dnesni ekonomice vic. Uz jenom pocet vsech tech firem, ktere se zivi sluzbama, ale realne nic nedela - to se podle meho nemuze dlouhodobe udrzet.
    ( ja vim, ve skole se uci, ze to je znamka rozvinute spolecnosti )
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ale jen plácám tajně toužím po vlastním bytě. :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAM: to se může snadno stát ruku v ruce s technologickým vývojem. stačí když teď někdo přijde s materiálem, který umožní lacino stavět výškový budovy...

jinak hypotéky, jak je teďka ta posterová kampaň na nějaký hypotéky o tom, že je lepší platit 9999 hypotéku než 13000 nájem. a je tam cena nemovitosti 2.2mega, myslím, že nájem v bytě této hodnoty je kolem 13tisíc včetně poplatků a to je často to, co ti lidé nepořeší. že porovnávají výši splátky s výši nájmu, který aktuálně platí sumasumárum (majitel platí všechny ty fondy oprav atd).
    a pak se můžou divit když budou sousedi milionáři a odhlasují si nočního vrátnýho a čipový vchody a kamerovej systém a ten, kdo chtěl původně platit 9999 místo 13000 bude platit 15000, ale pravda byt bude jeho. jenže pak se ukáže, že byl nadhodnocenej a jeho cena klesne a nazdar.
    ADAM
    ADAM --- ---
    myslimže mírné OT nevadí.

eneregtické krize se osobně tolik neobávám jako toho, že drahé byty najednou lidi přestanou kupovat, k tomu se přidá předluženost domácností, banky začnou prodávat první zabavené nemovitosti z nesplacených hypoték a lavina se začne valit..
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    mne prijde, ze jste vsichni strasny optimisti, to ze v 2013 dojde nejspis k energeticky krizi v dusledku nucene zmeny technologie pro tezbu ropy,
    nikoho to moc nebere, ale ja mam strach ze polovina sedmdesatych let
    se proste bude opakovat. nj ale jsem fakt offtopic, tak pardon.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LITTLELI: s cenami ne, ale s poptávkou po bytech, co se už narozených týká, a věku, kdy budou potřebovat první byt/větší byt nebo rodinný dům, to ano...
    koneckonců není to tak dávno, co jsem tohle téma řešila v práci... objednáváme si průzkumy trhu docela pravidelně :-)
    ale to už je opravdu do jiného klubu.
    Na druhou stranu, pokud se budeme držet návratnosti hypoték, tak to třeba projde :-)
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    no ja zrovna o necem uvazoval, ale necham to jeste vyhnit :)
    trebas se jeste zmensim a odejdu na zapad.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    LITTLELI: sice se odchylujeme od bankovnictví, ale přijde i na to, kolik nových bytů se staví (včetně toho kolik již nepoužívaných bytů se vrací do užívání).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam