• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: no, mel jsem na mysli treba uzivatelsky definovany hlasice o ruznejch zmenach na uctech (sms, emailem), neomezena historie transakci s exportem do cvs, gpc (s24 uz ted ma cvs taky, ale historii omezenou na 3? mesice), ruzny prehledy o zmenach na uctech, moznost okamzityho vytvareni terminovanejch vkladu a okamzitejch prevodu v ramci FIO, oddeleni prace na read-only (pres browser) + potvrzovani jednotlivejch transakci elektro-podpisem... s24 se neustale zlepsuje, takze se asi casem vyhody fio (asi az na historii pocitam) smazou, jestli fio nepodnikne nejakej upgrade.

DATEL: podivej se schvalne este na poplatky za transakce, vedeni uctu neni vsechno .)
    DATEL
    DATEL --- ---
    PSYSBEE: ebanka jedna z nejdražích? Je teda možný, že jsem to špatně pochopil, když jsem koukal do toho ceníku, ale při příjmových transakcích vyšších jak 15.000,- / měs.:

"Při splnění výše uvedených podmínek platíte nulové poplatky za vedení účtu a přímé bankovnictví. "

Akorát teda nevím, co všechno v tom "přímém bankovnictví" je.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    DATEL: ani nahodou - prichozi/odchozi (TP, SI) platba z uctu v CS je za 5,-, pokud je to z/na uctu (ucet) v jine bance, paxe pripocitavaj 2,- za clering..
    Souhrne receno - 5,- ká je to v ramci CS, do nebo z jinych bank 7,-
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    DATEL: mi prijde, ze ebanka vs fio jsou tak trochu 2 protichudny "smery".. kdyz jsem kdysi uvazoval o prechodu z CS k eBance, tak mi poplatky u nich vychazely o tridu vyssi. zase ale ty funkce sou nekde jinde samozrejme... FIO vede poplatkama, inet banking ma sice trochu retro, ale funkcne o tridu nad servis24 mi prijde. zabezpeceni bych se nebal, pokud se umis postarat o svuj privatni klic..
    muzes taky zkusit par tejdnu fio (za to nic nedas, resp 1kc ;)) a pak se rozhodnout..
    DATEL
    DATEL --- ---
    MINOS: Jo, co se týče internetového bankovnictví, tak tam eBanka vede.

Akorát že po té akvizisi s "Rajfajzn" čtu hodně negativních ohlasů, že to půjde do kytek, že už to nebude ta původní eBanka atd., může někdo ze znalých k tomu něco napsat? Jsou to jen "volání do větru" nebo na tom něco je?
    MINOS
    MINOS --- ---
    DATEL: Pokud jde o bezpečnost pak musím říct že eBanka se o ni dost stará. S FIO nemám zkušenost.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Nemůžu se nějak rozhodnout, Fio nebo Ebanka?
    DATEL
    DATEL --- ---
    Co všechno patří do přímého bankovnictví? Koukám na ceník Ebanky a tam v jejich programu je přímé bankovnictví zdarma (při 15000,- a víc), v ceníku pak mají ceny za bezhotovostní operace, ale ty by měly platit jen při nesplnění podmínky s tou výší vkladů. Ale co teda do toho přímého bankovnictví patří?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Můžu být spokojen s vysvětlením a přesto řvát "zasraní zloději"? :-D
    DATEL
    DATEL --- ---
    ADAM: já bych řekl, že v podstatě jo, teda nevím jak odchozí, ale příchozí jo (2,- Kč zúčtování mezibankovní platby prostřednictvím clearingového centra ČNB + 5,- Kč za účetní položku - došlá platba).
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: takže platba z/do banky je naučtovana dvakrtá. jednou dvě koruny a podruhé 5 za účetní položku?
    DATEL
    DATEL --- ---
    PSYSBEE: díky za vysvětlení, ok :) ale stejně si myslím, že ty poplatky jsou zbytečně vysoké, že by mohly být nižší... si připadám, že jsem pokutovaný za to, že bance v podstatě půjčím své peníze, aby s nima mohla nakládat :(
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    hm, ona se ted rozebehna ta kampan GE Money.
    tak doufam, ze ji vsichni prebehlici sveri svoje osobni udaje,
    podpisove vzory a dalsi informace.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    PSYSBEE: jj dik, myslim ze uz mam vybrano :)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    DATEL: to je nejaka haluz nebo to znamena neco trochu jinyho nez obyc prichozi platbu - ja ucet u FIO mam a za prichozi platbu jsem nikdy nic neplatil. rid se podle ceniku...
    DATEL
    DATEL --- ---
    No tak teď nevím... Vlezl jsem do dema jejich internet bankingu a tam jsou v ukázkové platby a mimo jiné:

12.02.2007 5,00 pohyb z příkazu třetí osoby mimo Fio ZAMESTNAVATEL A.S.

A pak je tam položka "poplatek" a v něm je obsaženo 5,- Kč právě za tuhle příchozí platbu od zaměstnavatele:

05.02.2007 2,00 jednorázový pokyn mimo Fio Telefon
    10.02.2007 3,00 jednorázový pokyn v rámci Fio Platba SIPO
    12.02.2007 5,00 pohyb z příkazu třetí osoby mimo Fio ZAMESTNAVATEL A.S.

Tak nevím, ale ta by teoreticky taky neměla být zpoplatněna, ne?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DATEL: jo clearingove centrum, to jsou platby z jinych bank... nebudou to nahodou ale vsechny?
    DATEL
    DATEL --- ---
    LITTLELI: :D máš pravdu předsedo :)

Koukám ještě do ceníku FIO, chci si ujasnit - "platba přijatá prostřednictví clearingového centra ČNB" znamená klasickou příchozí platbu z jiné banky? A v podstatě co jsem koukal, tak jediný, co budu platit, je ročně 300,- za Visa Classic kartu a dle sazebníku ČSOB 5,- Kč za výběr z bankomatu?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    DATEL: zaruka, zaruka je sluzba - za tu se plati :)
    DATEL
    DATEL --- ---
    LITTLELI: a? :) je to nějaká záruka? ;)

HARALD: tak jsem to tu projel, ale že by se to tu řešilo nějak do hloubky mě teda nepřišlo, akorát pár příspěvků, kde se doporučuje na to kouknout, a že mají nízký poplatky, pár nevěřících Tomášů (je to záložna, se nedivím :) ), ale to je tak všechno.

No, zkusím ještě pohledat na webu, na nějakých finančních portálech nebo tak, jestli se o nich něco píše, ale musím říct, že mě to celkem zaujalo... Hlavní pro mě je nepřehnané poplatky a bezproblémový a bezpečný internet banking.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam