• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    SNOWFLAKE:

kontaktovat policii. kontaktovat banku.

pokud platili v obchode, tak tam muzou byt kamery a policie se muze dostat k zaznamum.

pokud vybrali z bankomatu jsou 100 pro na kamere.

ale jak je videt, moc o tom sama nevis.
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    Hm,ten reverz platieb by stal za to skusit,to som ani nevedela,ze sa to da....ale ak nic,tak nema sancu vobec nijak dohladat kto na tu kartu nakupoval?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ONE111: pojištění karet je ale pořád docela hodně drahá sranda. a pojistné není relevantní k běžným poměrům pojistné/riziko/plnění.

kor pokut máš na účtě plus mínus výplatu.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    SNOWFLAKE: Jestli zlodeji koupili neco pres inet, tak se domluvit s bankou na okamzite zruseni/reverzi plateb, do pulnoci by to melo byt ok. JInak pouzivat pojisteni, za 300 CZK mas uz pojistku az do vyse skody 50K CZK, plus dalsi minoritni vyhody.
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    ROMANET: No pin urcite nenosila pri karte,ani snad nikde...
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    stejne je to huste.
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    Nie nie,bola to citi bank....no ak na nu nakupili v shope,tak uz nic,ale cez net by mozno slo vypatrat adresu prijemcu,nie?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    SNOWFLAKE: pokud ma embosku, tak je zneuziti ukradeny karty o tridu snazsi - PIN na nektery operace neni potreba a staci ti prakticky udaje napsany na karte. treba pro nakupy pres inet (hlavne v USA) nebo myslim porad jeste existujou urcity prodejci, ktery nemaji online terminal, ale maji takovou tu zehlicku, kterou zkopirujou reliefni pismo na karte..

jinak pokud by nahodou mela kartu od CS, tak od ledna zavedli pojisteni u vsech karet se spoluucasti 4500kc tusim..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    SNOWFLAKE: mohl to byt chlap, platit mohla holka.

nebo proste znali pin. byl nekdo pobliz na papirku, pripadne tvou znamou videli pin nekde zadavat.

nebo na učtě nic nebylo ještě před ztrátou karty :)
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    no,jasne,az na to,ze to by musela byt holka,co by jej to corla...inak by na tu kartu chlap nekupil nic.nooo,ludia su vselijaki....
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    SNOWFLAKE: muzes zaplatit v obchode a falsovat podpis. nebo ten clovek, co ma kartu pin zda.
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    Mam otazku....ako ti niekto moze vybrat prachy z karty,ked ju dajme tomu stratis,alebo ti ju ukradli,ked nemaju pin. Stalo sa vcera kolegyni a uz nema na ucte nic....ma embosku.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ale jak jsem psal. velky banky maji nejmensi uroky.

http://www.bnz.co.nz/Rates_and_Fees/1,1184,20-188-521,00.html
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    a treba moje banka je tady

http://www.bnz.co.nz
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    no tady maji obecne vysokou urokovou miru.

inflace 2,6procenta

ups historii dolaru vuci czk se mi nezadarilo... pri napsani cnb.cz do adresarovyho radku mi vzdycky spadl prohlizec...

ADAM
    ADAM --- ---
    ROMANET: terminovaný vklad v bance ve vyspělé zemi by sám o sobě riziko přinášet neměl. Je potřeba se podívat na reálnou výnosovou míru - tedy odečíst inflaci NZ.
    Jelikož lze u tebe předpokládat, že jako cizinec budeš chtít peníze vyměnit na cizí měnu (CZK, EUR), tak pro tebe existuje navíc ještě měnové riziko.

kromě toho, že při poklesu NZ$ se bude snižovat tvůj výhnost ti také (s přibližně stejnou pravděpodobností) může toto riziko přinést příjmy navíc, takže statisticky to je 0.

nebál bych se toho. napiš, jak to tam vypadá s inflací a případě nás informuj, jak tam otevřít učet z čech. 8% ročně je nesmírně moc, měl bych zájem :-)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    na zelandu jsou terminovane vklady urocene 7,5-10 procenty (nejvetsi banky tech 7,5-8,0 procent, velke banky 8-9, a zbytek jsou investicni spolecnosti) . jak moc je rizokovy ulozit svy uspory v cizi mene na zelandu? myslim obecne.
    HARALD
    HARALD --- ---
    MISERY: no jasně. vždyť přesně tohle jsem ti tam psal. :-))
    MISERY
    MISERY --- ---
    HARALD: ta nemovitost, kterou bych mohla rucit ale uz normalne je v osobnim vlastnictvi, neni predmetem koupe :-)

No zejtra se na to zeptam v bance, i tak dik :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    HARALD: to je platební rozhraní. to je něco odlišného než potřebuju.

CEZAM: díky za tip. to je přesně, co bych potřeboval. divný, že mi to ženská na infolince nezmínila...
    (a zdálo se, že o tom ví docela hodně)
    HARALD
    HARALD --- ---
    BTW, právě jsem zjistil, že eBanka už na svých stránkách nemá hypoteční kalkulačku. Raiffeisen Bank. :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam