• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AAHHWISEGUY: já mám ČSOB, už teda nejsem student, ale studentské konto pořád rulez. Dobrá síť bankomatů, relativně rozumné služby a na pobočku si jezdím akorát vyzvednout kartu. Docela fajn je neomezený počet výběrů zdarma z vlastních bankomatů, nevím, jestli to mají i ostatní banky, rozhodně to potěší.

Jediné, co mi trochu vadí, je fakt, že papírové výpisy chodí jen jednou za čtvrt roku. Vzhledem k tomu, že hodně platím kartou, vybírám a tak podobně, tak si radši všechny transakce kontroluju - u měsíčních výpisů jsem si to mohla odšrtávat fyzicky, takhle si musím pamatovat, kdy jsem to kontrolovala na inetbankingu naposledy...
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    byl jsem par let u cs, srali me pristupem, debilnim webovym rozhranim (mala historie, neda se to lidsky obsluhovat,...). ted jsem u ebanky, skvelej pristup, nemusim kvuli kazdy pi*ovine na pobocku, web ma nekonecnou historii, da se s nim pracovat...
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    no taaak, nejaky osobni nahled, ci komparaci vuci ostatnim bych ocenil spise nez kdyz mi napisete nazev banky...
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ebanka:))
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    MUXX: slo by to nejak specifikovat z hlediska cim je lepsi od ostatnich?
    MUXX
    MUXX --- ---
    csob
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    potreboval bych doporuceni banky (je pro treti osobu). bohuzel se ani jeden z nas prilis neorientuje ve vsemoznych nabidkach bank apod. ktery bakovni ustav je podle vas nejvhodnejsi pro studenta VS.
    prosim tedy o radu, diky.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    TRISSIE: jj, banda buzerantu je to.. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    teda ta spořka je banda buzerantů... pro hypotéku jsme měli dodávat buď potvrzené výplatní pásky, nebo výpisy z účtů. A protože do výpisu z účtu jim podle mě nic není, tak jsme složitě kopírovali a nechávali potvrzovat výplatní pásky... aby ČS den po obdržení požadovaného zjistila, že vlastně chce ty výpisy z účtu. Nebýt toho, že nabízejí dobrý úrok (a že zařizovat všechno znovu už se mi fakt nechce), tak se na ně vykašlu!
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    ja sem kdysi resil podobnou situaci, docet sem se, ze kdyz to zjistis, tak mas okamzite kontaktovat banku (imho to ma cs ve smlouve porad) a jedinou moznosti jak si to tam nechat je nevedet o nich, tzn je necerpat ani nevracet, takze ty uz musis priznat barvu... ale imho vsechno vyresi precteni smlouvy a jejich podminek
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    TADEK: šla bych se zeptat přímo na obchodní místo, kde je vedený účet, musí ti být schopni sdělit , odkud peníze došly. ale pokud tuto částku opravdu neočekáváš, pak rozhodně radím totéž co většina...vyčkat, případně peníze vrátit zpět na účet odesilatele, až se k němu dopátráš.
    vzhledem ke lhůtám plateb, 2-3 dny než projdou z jedné banky do druhé, a dalších několk dnů může trvat, než po nich skutečný příjemce začne pátrat, uvědomí odesilatele...ten začne hledat chybu, začne řešit reklamaci v bance....opravdu to časově může být náročné.
    TADEK
    TADEK --- ---
    ja dnes ocekaval pomerne velky obnos penez a myslel jsem, ze firma, co mi mela penize poslat se spletla a poslala mi vic. potreboval jsem nutne zaplatit nejaky faktury a nejak jsem to neresil, myslel jsem ze se pak firme ozvu a ten rozdil jim poslu z5. ale kdyz jsem si projizdel historii uctu tak tam nikde neni ze by mi ty penize nekdo poslal, proste tam najednou jsou.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    ONE111: imho 2-3, ale spis myslim 2 roky....
    ONE111
    ONE111 --- ---
    TADEK: Bud chyba v bankovnim systemu a nebo si nekdo spletl cislo uctu. Takze penize nechat na pokoji, nebo to bude povazovano za neopravnene obohaceni a na to je velmi pekny paragraf v trestnim zakoniku. Ale pokud se nikdo neozve v nejake promlceci lhute, tak mas pekny darek (ale ta lhuta je mozno rok, dva, nevim presne).
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ale jestli je to bonus od cs, tak to abych se k nim zas vratil :))
    YNZA
    YNZA --- ---
    bonusy 8-) taky chci
    TADEK
    TADEK --- ---
    ZANTIC: jaj, safra. pozde ;p

takze mam ocekavat ze se nekdo ozve v dohledny dobe jo? mhh...

ok
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    TADEK: urcite je nech byt, 280kkc urcite nekomu bude chybet a pokud ti byly pripsany na ucet omylem, nepatri ti.
    ZANTIC
    ZANTIC --- ---
    TADEK: tak hlavne na to nesahej a rozhodne je necerpej... to by se dalo klasifikovat jako vyuziti cizyho omylu nebo jak to je... proste roszhodne to neni az tak prijemny jak se zda...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam