• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE:
    k ty tvoji tučný větě - udaje jsem si zašifrované uložil a obálku samzořejmě zničil. jak jinak ji asi uchráním před odcizením/ztrátou?
    (data jsou chráněna dvojitým šifrováním 1x aplikace, 1xpevný disk na základě biometrického údaje s pravidelnou týdenní zálohou každou neděli na externí síťové úložiště)
    jak jinak si tedy spořitelna předswtvuje bezpečné uložení údajů???

- všechny udaje, potřebené pro přihlášení mám uloženy. nějaký posraný heslo, který jsem 8 let nepotřeboval skutečně uložený nemám. možná proto, že jsem nikdy nehodlal telebanking využít???

- nebudu se hádat. prostě tvrdím, že jsem v dubnu 2001 seděl ve škole v londýně a volal z londýna a na základě smlouvy odblokoval přístup do interbankingu. od tý doby mám uložený i číslo smlouvy (složitě ji museli rodiče doma hledat...).

vím to naprosto jistě, nikdy dřív jsem v londýně nebyl a později jsem tam nechodil do školy.

kolik udaju dopiče mám mít uložených?
    mám tady uloženo jen pro posranou sporitelnu:

- prihlasovaci cislo (neni mozne zmenit)
    - heslo
    - cislo smlouvy
    - bezp. kod.
    + navic musim mit u sebe simku mobilu.

co jeste si mam kurva ukladat? velikost bot bankere, se kterym jsem smlouvu podepsioval???
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: se stav :)
    "tyvole proc bych si ho mel ukladat, kdyz jsem si heslo zemenil na vlastni???" - treba proto, ze to pisou v manualu?
    Důležité upozornění:
    Prozrazením výše uvedených bezpečnostních údajů můžete ohrozit bezpečnost svých účtů obsluhovaných službou
    SERVIS 24. Doporučujeme Vám, abyste speciální doporučenou zásilku ani jednotlivé bezpečnostní údaje nikomu
    nesvěřovali a chránili je před ztrátou a odcizením.

"naposledy jsem si pristup zablokoval v roce 2000" - to mozna, ale ne u Servisu 24! CS mela puvodne Internetbanking, kterej vyzadoval Autent. kalkulator a uplne jiny rozhrani nez Servis24!
    S tim, ze S24 Telebanking se zacal prodavat v lete roku 2001, S24 Internetbanking pak na podzim 2002!
    - chces se o tehle faktech hadat??

Jinak o tom ze si nezablokoval svoji chybou se nehadam - viz. [ ONE111 @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] - ale to, ze sis bezpecne neulozil zakladni prihlasovaci udaje nedavej pls za vinu CS. Diky
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE:
    moje chyba? kurva moje chyba? ja si snad pro tebe dojedu do budejic.
    neni moje chyba nahodou, ze cs presla na novej system a ze se mi nepodarilo prihlasit?

tyvole proc bych si ho mel ukladat, kdyz jsem si heslo zemenil na vlastni???
    navic heslo splyst nemuzu, na vsechny dulezity udaje mam specialni aplikaci, ktera hesla zadava za me.

jo, a k roku 2002:
    naposledy jsem si pristup zablokoval v roce 2000 - to vim naprosto presne, pac jsem byl ve skole v londyne. na zaklade cisla smlouvy mi ho odblokovali.

i kdyz jsem mel ve sporitelne 3 ucty, tak jsem prave ted rano ten posledni nejnovejsi zrusil a jestli jsou vsichni zamestnanici takovi, tak dalsi dva budou brzo nasledovat.

"moje chyba" ...doprdele.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: tva chyba, ze sis ho lepe neulozil..

btw: Servis 24 zacal nekdy v roce 2002 tusim, takze o nejakych deseti letech nemuze byt ani reci..
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: bezp. kod mam.

chtela po me heslo pro telebanking, ktery po deseti letech opravdu nenajdu...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: heslo pro telebanking (tj. to ktery ti spolu s klientskym cislem poslali pri zrizeni sluzby) chteli pri odblokovani vzdycky..
    Novy cislo smlouvy alias bezpecnostni kod cs posilala minulej rok na podzim vsem uzivatelum S24 zdarma. (bylo to v ramci prechodu na povinny autorizacni sms)
    To ze to tenkrat posta podelala a spouste klientu vubec nedoslo je vec jina..
    Nicmene bezp. kod ti zdarma vytisknou na kterykoli pobocce na pockani.
    YNZA
    YNZA --- ---
    nj, ja ty papiry porad schovavam
    ADAM
    ADAM --- ---
    potrebujes jakysi podelany heslo, ktery ti poslali pri zrizeni sluzby.

vzhledem k tomu, ze jsem si sluzbu zrizoval cca pred 8mi lety, tak to heslo skutecne nemam
    (driv mi to po telefonu odblokovavali a stacilo jim cislo smlouvy - dnes uz ne...)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ADAM: servis24 ti odbloknou po telefonu zdarma ne? aspon ja si to uz nekolikrat podelal a nikdy nebyl problem to ihned odblokovat
    ADAM
    ADAM --- ---
    hlavně, že mě to napadlo, že mají problém (heslo prostě zadat špatně nemůžu). tak jsem volal na tu infolinku čistě abych zjistil, zda maj tech. problém.

a ta pipina: "jediná možnost nyní zbývá zaslat vám nové přihlašovací údaje. což stojí 100kč"
    ADAM
    ADAM --- ---
    hajzlové, ted se s nima budu handrkovat o 100kč poplatek.

PSYSBEE: to těžko, když to tam za mě píše externí aplikace.

navíc mám vstupy pro celou rodinu a nikomu se mi přihlásit nepovedlo.
    (samozřejmě až potom, co jsem si nechal zaslat nové přihlašovací údaje)... :-((
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Má, I. to taky hlásilo několikrát chybné heslo (ačkoliv bylo správné). Nejspíš to souvisí s ONE111.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ADAM: ze by spatne zadane heslo parkrat po sobe?
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    ADAM: taky semi to uz parkrat povedlo a musel jsem si nechat vygenerovat kod. nicmene vcera jsme neco platil a bezelo to uplne bez problemu...
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ADAM: Nejake problemy mozna jsou, o vikendu byla nasazena nova verze a plus probiha testovani novych funkcionalit, ktere budou pro vsechny uzivatele dostupne nekdy od unora.
    ADAM
    ADAM --- ---
    prosímvás, nevíte, jestli má spořitelna nyní nějaká problémy s přihlašování do internetbankingu?

uspěšně se mi povedlo to zablokovat.... :-(
    ONE111
    ONE111 --- ---
    Ceske banky generuji z poplatku neco kolem 30% obratu. Hlavnim duvodem proc eBanka neuspela je to, ze se zamerila na movitejsi retail klienty a tech celkove neni moc a u retailu potrebuje banka tak kolem 200 000 klientu, aby byla ziskova. Ad pobocky velkych bank, ty zijou z velkych korporaci a to ze nabizeji i sluzby pro male klienty je jen kvuli prestizi a jmenu.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Banka má v zásadě tři zdroje příjmů. Úrokovou marži (tedy zisk z úroků), servisní marži (tedy poplatky) a příjmy z Finance tradingu (tedy z trhů cenných papírů). Mbanka se evidentně rozhodla vzdát servisní marže, aby získala co nejvíc klientů. Neznamená to, že nebude vydělávat. Na vzoru nejmenované české banky mohu vyslovit tvrzení, že příjmy z úrokové a servisní marže jsou zhruba na stejné úrovni. O Finance tradingu přehled nemám.

Jak se tu debatuje, že banka by měla vydělávat na rozdílu úrokových měr depozit a úvěrů, tak takto banka nefunguje. Banky spolu obchodují na mezibankovním trhu a na tomto trhu má zvláštní postavení ČNB, která vyhlašuje sazby, za které je ochotna si od bank krátkodobě zapůjčit peníze. Základem je tzv. 2T Repo sazba (maximální sazba, za kterou je ochotna si půjčit peníze na 2 týdny), jejíž momentální hodnota je 3,25%.
    Hodně zjednodušeně řečeno lze říct, že z úvěrových účtů má banka úrokovou marži ve výši rozdílu efektivní sazby (za kterou si půjčuje klient) a repo sazby. Naopak u depozit má úroková marže ve výši repo sazba mínus sazba úročení depozit. Odborníkům se omlouvám za veliké zjednodušení. Jde mi o to ukázat, že banka velmi dobře vydělává i na depozitech, za které z hlediska klientů "platí" a že i obchodní model založený na nulových poplatcích může fungovat.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak jsem si důkladně pročetl sazebník mbanky ( http://www.mbank.cz/pruvodce/sazebnik.html )... Pokud bych srovnával konkurenčním studentským kontem, tak by konkurence vyhrála pouze v případě, že bych trval na papírových výpisech a používal bych telefonního bankéře (imho rozhodně správné to takhle cenově odlišit).

Otázka nakolik má smysl hodnotit nulové poplatky za hypotéku - tam nakonec může špatný úrok udělat horší podmínky. Ale třeba mne mbanka mile překvapí (vzhledem k tomu, že hypotéku v dohledné době plánuju, tak si jí určitě nechám spočítat).
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    zacina me to mBank docela zajimat....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam