• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    teda aspon doufam, ze jsem si to s necim nespletla ;) zatim jsem to nepotrebovala, ale bylo to snad v novinkach
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ja si treba taky muzu zmenit v bankomatu pin ... (KB)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TRISSIE: no čekal bych třeba zprávu o ukončení trvalého. :) ale ano asi to bude moje chyba.

pin tedy v čr měnit nejde? na zélandu si můžu měnit jak chci na každý pobočce, trvá to pět vteřin.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ROMANET: nový PIN se netýká karty, ale pouze a jen přístupu do inetbankingu.
    pokud sis u trvalého příkazu nastavil platnost rok (pokud si dobře pamatuju, ta možnost tam byla), tak se nediv, že platil rok. Pokud ne, tak je to blbost na straně banky.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    ENTENTYKY: ouu.. díky za nasměrování. Valim tam...
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Zdravím, snažím se vyhnout nechutnému vyplňování platebního příkazu do zahraničí i dost velkým poplatkům a narazil jsem na článek: http://platby.info/platba-do-zahranici/
    .. konkrétně společnost MoneyBookers. Nemá s ní někdo zkušenosti?
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ROMANET: hmm, tak jsem se radši pořádně podíval, trvalé už fakt žádné nemám... takže už třetí měsíc neplatím nájem ani net. :)

vypadá to, že trvalé příkazy platily rok a pak prostě ticho po pěšině.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    na tak jsem opět zavítal na své inet bankovnictví čsob.

chtěl jsem dvě věci - změnit trvalý příkaz a podívat se, zda mi to neřekne pin na jedné kartě.

banka: aplikace mi tvrdí, že žádné trvalé příkazy nemám, tedy nemůžu žádné ani rušit ani měnit.

já: mám už nějakou dobu dva trvalé příkazy.

pin mi to říct nechce, ale nabízí mi to možnost pin změnit. jenže nevim, jak taková věc může fungovat, protože mám karty dvě a kolonky starý pin - nový pin - nový pin2 mne trošku děsí... páč bych se bal, kterou kartu si to vezme.

HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: díky
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: na inkasu pro .cz se opravdu už pracuje, je to ve fázi prvních testů. můj odhad (a nic víc než odhad) je duben.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Sice jsem ještě neviděl webovou aplikaci mBanky, ale všichni o tom píšete jak to je příšerné. Skoro se začínám těšit, až to uvidím :-)
    Po pár letech s KB a ČS jsem z přešel k ING. Co do kvality webového rozhraní jsem si sice pohoršil, ale najdu tam vše, co potřebuji a to mi jako klientovi stačí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Na foru jsem se docetl ze Inkaso a sipo se chysta zacatkem pristiho roku..
    HARALD
    HARALD --- ---
    TANTRICK: no to píše. ale vzhledem k polské legislativě systém pro matku inkasa na 90% neobsahuje. takže se to bude muset implementovat přímo pro českou mBanku. má-li to být "vbrzku", tak už musí implementace běžet, nejlépe už ve fázi testů. při překotnosti s jakou mBanka vstupuje na trh mám o probíhající implementaci této funkčnosti pochyby.

Proto tahám z Adama podrobnější informace.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    HARALD: ve FAQ se píše, že brzo.
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ENEMYS: Pletes se, Oracle s tim nema v podstate nic spolecnyho, je jen dodavatel databazoveho systemu a systemovy spravce databazi. Vyvoj je inhouse a vsechny procedury na podporu a postupy taky inhouse. Chyba je v pristupu a zodpovednosti, ale to se uz opakuji.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    ONE111: Mno, docela se ale divim, ze sporitelna s tim ma takovou trpelivost. Dodava ji to treti strana a je to jeden z mnoha faktoru, ktery ji doslova "demoluje" dobrou povest :)
    ONE111
    ONE111 --- ---
    ENEMYS: Do bot nikomu netece. Servis24 ma vypadky porad a nikdo jeste neodesel, takze si CS dela z klientu srandu. Problem Servisu23 je ten, ze nikdo za neho nema primou zopovednost a pokud se vyskytnou problemy, tak od toho davaji vsichni ruce pryc a bez postihu jim to prochazi.
    ENEMYS
    ENEMYS --- ---
    HARALD: jj, taky si myslim :-D To je vazne stupidni vymluva... Tece jim do bot, tak zkousej co muzou... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam