• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    ROMANET: haha, to je super, zvlášť u různejch účelovejch půjček to bude výborná zábava pro spoustu právníků, klient si nechá zboží ale vrátí půjčku.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/nevyhodna-pujcka-pujde-vratit-jako-vadne-zbozi-flu-/ekonomika.asp?c=A080117_895881_ekonomika_vem

Půjčku je možné bezplatně vrátit do 14 dnů. Taková věta se možná už za dva roky začne objevovat na smlouvách o půjčkách na ledničku, nábytek, auto nebo dovolenou.

Evropský parlament včera schválil nová jednotná pravidla platná pro celou EU při poskytování spotřebitelských úvěrů od 200 do 75 tisíc eur, tedy od 5 200 do 1,95 milionu korun.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GRRGRRGRR: problém je u obchodníka který má sice čipový terminál, ale stejně použije magnet, i když podle pravidel musí přednostně použít čip. co s tím jako zákazník uděláš?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    moc rozsirene to zatim neni
    u visy mi to vychazelo 50:50 bez i s, nakonec mi to prislo spis vic bez
    GRRGRRGRR
    GRRGRRGRR --- ---
    Pokud má karta čip a obchodník terminál, který to podporuje, zadává se PIN. Čim dál tim víc je to rozšířené a myslím, že jedině dobře .)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    pokud je karta cipova, mel by se pry vsude zadavat pin - sice mi to tvrdili v bance, ale nebylo to tak - nekde ho chteli, nekde ne, to me sralo, protoze bez mi to neprijde bezpecny

tak jsem si zas nechala udelat maestro, kde se pin proste zadavat musi + nekde chteji i podpis, nekde ne
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZBYNEK: to si nemyslím, visu jsem podepisoval všude, mou druhou kartu ať už visa electron či zelandskou jsem nepodepisoval nikdy. a nemyslím si, že bych je používal v různých obchodech.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ROMANET: To nezávisí na kartě, ale na terminálu, který v tom kterém obchodě mají.
    LENNOX
    LENNOX --- ---
    GATSUNGA: jen pro info: na placeni pres net sem si poridil extra "virtualni" kartu (internet mastercard), da se s ni v pohode platit i do zahranici a mam na ni pomerne nizkej limit proti pripadnymu zneuziti. maximalni spokojenost :)
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    ROMANET: fiiha, drsna chyba ... by me docela zajimalo cim to bylo zpusobeny ...

btw, v komentarich:
    "pekne (hehe)
    No vim akorat, ze bratrovi zase jednou NEstrhli bůra takze pohodicka"

pobavilo . ))
    GATSUNGA
    GATSUNGA --- ---
    aha : ) koukam ze o tom urcite jeste popremejslim ... ale tak hlavne ze funguje ; ))
    spis bych si mel zridit inet bankovnictvi, a uzpusobit kartu pro placeni objednavek online, a jeste doresit paypal ; ))
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: no ja mel predtim visu bez cipu a musel jsem se podepisovat vsude, ale taky jsem nemusel nikde zadavat pin. S novou cipovou nikdy nevim, na cem jsem :) (oboje embosovane)

Ja se tedy radsi podepisuju..je to rychlejsi.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH: jo promiň neumim číst. prostě tyhle horší karty. podepisování fakt nenávidím.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET:
    výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. ja ale nemam elektron a podepisovat jsem se nemuel..
    BIGZ
    BIGZ --- ---
    ROMANET: a ja mam elektron, se kterym kdyz platim v DM (drogerie, ale asi jenom konkretni jedna v brne na svobodaku), tak po mne chteji podpis a ne pin :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ALESH:
    ALESH:

to jsou objevy, co? o čem asi mluvím :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ..ted mam pro ztmenu VISU (ne electron) a dnes kdyz jsem kupoval boty, tak jsem taky jen zadal pin a nemusel se podipesovat...tak nevim :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    ROMANET: ja donedavna mel VISU u ktere jsem zas nemusel zadavat pin, jen jsem se podepsal
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    GATSUNGA: na visu kašli, já visu úplně nenávidím. tedy je dobré mít, ale teď mne fakt sere, že jsem zapomněl a nenašel ten pin k visa electron.

výhody visa elektron - nemusíte se v obchodech podepisovat, dáte pin a nazdar. prodavačku to neotravuje a vás taky ne.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam