• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    mbank nebo fio

hacek neni ani v jedny
    VITI
    VITI --- ---
    mam ucet u GE, takovy ten normalni pro zivot ;-) ... (trvaly platby, penize z prace, inet banka, placeni kartou + vybery) ... nejak mi prijde, ze porad chcou vic penez za kazdou blbou mini-polozku ...
    Koukam tedy kam prejit, asi jako nejlepsi a reseni se mi jevi mBank ... nebo je v tom nejaky hacek ?
    TALIA
    TALIA --- ---
    Pokud ma pravnicka osoba zalozeny ucet v jakekoli bance nech si proplatit sek v bance ktera ho vede. Bud jsi jednatelem a jsi uveden na ucte jako disponent, nebo se musis prokazat bud vypisem nebo nejakou ustanovujici listinou ktera ti dava pravo jednat za PO. Penize se pripisou na ucet PO
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAIIKA: děkuji za výborný nápad - zkusím zjistit podrobnosti.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    ADAM: nemůže ta právnická osoba uvést na šek na řad a přepsat jej na tebe?u některých šeků je možné převést výplatu na jinou osobu
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEFTY: Nedávno jsem četl podmínky. Není to to samé, disponent nemůže zrušit účet a neodpovídá za debet. Plus ještě další věci (přiřazení/zrušení disponenta). V zásadě ale může běžné operace.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    NELDE: znamená to prakticky to samé? každá banka má jiný disponentský model, tak bych si nebyl jistej.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ZBYNEK: me treba od 24.11, co zmenili technicky parametry, v IE uz nefunguje - porad hlasi, ze nemam potrebne java (coz ovsem mam, ve FF jede bez problemu) (ne ze by to vadilo, stejne IE nepouzivam, otvirala jsem ho pokazdy jen prave kvuli MB)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEFTY: A proč ji nedáš jako disponenta?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZBYNEK: mne jde dnes mojebanka strasne pomalu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEFTY: jde to, ale diplomaticky musím přiznat, že to není tak docela user friendly proces, je nutné to provádět přes mLinku a není to hotové za pět minut. imho vyjde líp zažádat si o účet na staré doklady a pak až bude mít nové, změnit příjmení - to je výrazně jednodušší.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    je možné u mKonta nastavit spolumajitele účtu až nějakou dobu po zřízení, nebo jen při zakládání? Novomanželka nemá kvůli změně jména jedinej "platnej" doklad, tak bych zatím zažádal sám a udělal z ní spolumajitele posléze.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak nevím, zda proklínat Explorer nebo Komerční Banku, ale prostě mi tahle kombinace začala z ničeho nic zlobit.

Fakt se mi ale nechtělo věřit, že už mojebanka funguje i v Mozille (že to ale trvalo...)
    ADAM
    ADAM --- ---
    díky za tip, hotovost zkusím.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Pokud jsi to chtěl převést na svůj osobní účet, tak by jim asi vadilo cokoli. Nicméně by to mělo jít vybrat v hotovosti u kterékoli velké banky - jen ty poplatky budou asi velké.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Dík za odpověď.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: v zásadě je to tak. potřebujeme trvalý nebo přechodný pobyt. je to v čr velmi neobvyklé, v polsku relativně běžné. jenže v polsku je zase mnohem snažší to obejít (stačí podepsat čestné prohlášení, že se "chceš stát rezidentem"). v současnosti bádají právníci nad sladěním těch dvou vzájemně si odporujících požadavků.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: nestačil :-(
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Pokud jsi jednatel oné právnické osoby, měl by druhé bance postačit čerstvý výpis z OR.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Dokázal by mi někdo poradit s problémem ohledně šeku? 
    Mám šek vystavený na právnickou osobu, jenže banka, ve které má tato osoba účet veden bohužel šeky nepříjmá.

a v bance, kde mám osobní účet mi to odmítli proplatit, protože na prvním řádku šeku nejsem uveden já, ale ona právnická osoba.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam