• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ZBYNEK: mne jde dnes mojebanka strasne pomalu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEFTY: jde to, ale diplomaticky musím přiznat, že to není tak docela user friendly proces, je nutné to provádět přes mLinku a není to hotové za pět minut. imho vyjde líp zažádat si o účet na staré doklady a pak až bude mít nové, změnit příjmení - to je výrazně jednodušší.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    je možné u mKonta nastavit spolumajitele účtu až nějakou dobu po zřízení, nebo jen při zakládání? Novomanželka nemá kvůli změně jména jedinej "platnej" doklad, tak bych zatím zažádal sám a udělal z ní spolumajitele posléze.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Tak nevím, zda proklínat Explorer nebo Komerční Banku, ale prostě mi tahle kombinace začala z ničeho nic zlobit.

Fakt se mi ale nechtělo věřit, že už mojebanka funguje i v Mozille (že to ale trvalo...)
    ADAM
    ADAM --- ---
    díky za tip, hotovost zkusím.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Pokud jsi to chtěl převést na svůj osobní účet, tak by jim asi vadilo cokoli. Nicméně by to mělo jít vybrat v hotovosti u kterékoli velké banky - jen ty poplatky budou asi velké.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Dík za odpověď.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: v zásadě je to tak. potřebujeme trvalý nebo přechodný pobyt. je to v čr velmi neobvyklé, v polsku relativně běžné. jenže v polsku je zase mnohem snažší to obejít (stačí podepsat čestné prohlášení, že se "chceš stát rezidentem"). v současnosti bádají právníci nad sladěním těch dvou vzájemně si odporujících požadavků.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RETAL: nestačil :-(
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: Pokud jsi jednatel oné právnické osoby, měl by druhé bance postačit čerstvý výpis z OR.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Dokázal by mi někdo poradit s problémem ohledně šeku? 
    Mám šek vystavený na právnickou osobu, jenže banka, ve které má tato osoba účet veden bohužel šeky nepříjmá.

a v bance, kde mám osobní účet mi to odmítli proplatit, protože na prvním řádku šeku nejsem uveden já, ale ona právnická osoba.

HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: Údajně pro zřízení účtu v mBance je potřeba mít trvalý pobyt v ČR. Takže třeba slovenští studenti v ČR mají smůlu. Je to skutečně tak? Je to praxe všech bank, nebo je to specifikum mBank?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: A započítali si za to 2x poplatek za účetní položku?
    ADAM
    ADAM --- ---
    ALESH: rovnou, když jsem telefonicky žádal o znovuzaslání těch údajů, tak jsem u operátorky podal reklamaci na těch 100kč, za které se to posílá.

a 100kč už je na uctě zpět.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELDE: Zatim sem tam protocil pokusnych 10k a zadne problemy, ale taky sem nevyzadoval zadne zvlastnosti.
    ALESH
    ALESH --- ---
    ADAM: jak si to dokazal? Ze bych to zkusil taky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    poznámka na okraj - ČS v tichosti mou reklamaci uznala a poplatek 100kč za znovuzaslání hesel do IB mi připsala na účet. v pátek jsem se o tom informoval na pobočce.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    RETAL: to nebylo vyjadreni k necemu konkretnim, to bylo jeho firemni kredo..
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    k těm heslům? je tu už někdo kdo to oficiálně reklamoval u čs a nějak se mu vyjádřili?
    RETAL
    RETAL --- ---
    PSYSBEE: A jak to dopadlo? Nedávné naprosté fiasko s tichými změnami hesel, pověst IB s nejčastějšími výpadky... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam