• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: to netuším. zřejmě obojí.

každopádně pokud se na to ptáš ohledně bezpečnosti, tak vklady jsou povinně pojištěny do výše 20tis eur - naprosto stejně jako u banky
    IKA
    IKA --- ---
    ADAM: ok, preco teda doteraz tu licenciu nemali? nemali o nu zaujem, alebo nesplnali podmienky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: prakticky v tom není žádný rozdíl. pracují na bankovní licenci (prakticky to opět nezmění nic.., jen status..)
    IKA
    IKA --- ---
    ADAM: to ale nie je "naozajstna" banka, len nejaka zalozna, nie? (ospravedlnujem sa za nedostatky v terminologii:)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ADAM: reklama je mocna
    ADAM
    ADAM --- ---
    ty nervy za to imho naprosto nestojí. navíc nepřináší nic, co už fio dávno nemá. + velmi vymakanej internetbanking se slušným zabezpečením bonusový věci, jako několik druhů expresních plateb, platební styk na slovensko + stovky poboček po ČR.

opravdu tady nad tou diskusí žasnu, kolik zbytečnejch nepříjemností jste schopni řešit a nic z toho...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ADAM: Já si nemyslím, že by to bylo nějak špatné. Nemají zajetý provoz, takže to logicky trvá o něco déle.
    A zase tak dlouho to netrvá.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak karta přišla včera..
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: fio. buď ráda, že mbank mít nemůžeš, podle toho, co tu sleduju to je pěkně o nervy - pár let bych jim ještě nechal vychytat všechny trable...
    HARALD
    HARALD --- ---
    smáznul jsem pár příspěvků. dotazy na osobní identifikaci směřujte přímo do pošty toho, koho se ptáte.
    IKA
    IKA --- ---
    dobry vecer/dobry den:)

vsimla som si, ze otazky sa tu zvyknu davat o dost konkretnejsie, ale potrebovala by som poradit s tymto:

stahujem sa do Prahy a hladam si vhodnu banku a vhodny bezny ucet. potrebovala by som hlavne platit kartou, mozno obcas vybrat nieco z bankomatu a urcite potrebujem internetbanking. mam slovenske obcianstvo a zatial nemam vybaveny prechodny pobyt.
    vsetci mi hovoria, ze u vas su tie poplatky proste vyssie, a ze je zvykom platit za vsetko, takmer aj za kazdy pohlad na uradnicku v banke. tak to by som praveze nechcela.:) mbank, ktoru tu rozoberate v poslednej dobe, asi nemozem mat, lebo nemam ten prechodny pobyt este..

viem ze kazdy ma ine kriteria, ine priority, a ine skusenosti ale aj tak - prosim, ktoru banku by ste mi poradili? v mojej slovenskej banke mi poradili raifeissen, pretoze patria do jednej skupiny a teda by som mala trochu lacnejsie prevody medzi mojim slovenskym uctom a tym novym, ale tych prevodov nebude tak vela a tak hladam aj ine moznosti.

dakujem vopred za vase rady:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    tam je dulezita url toho obrazku
    http://mbank.cz/images/foto/adam-z.jpg
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ORBIT: pro vasi informaci, poplatek je cca 1 euro. cili cena 19 kc je jeste porad dotovana.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Úhrady v EUR do čtyř hodin: Česká spořitelna zavádí PRIEURO platby
    http://www.csas.cz/banka/content/inet/internet/cs/news_ie_346.xml
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    TOMASH: Tak tahle otázka by mě zajímala také:
    Reálné poplatky mezi bankami na výběr z cizího bankomatu (tedy cizí banky).
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    když na to narážíš, jaký jsou reálný mezibankovní poplatky za výběr z cizích bankomatů? je mi jasný, že s ceníkovou cenou výběru pro klienty to nemá nic společnýho, jen mě to zajímá.
    a druhý dotaz - zakládal jsem mkonto přes net s tím, že nechci smlouvu přes kurýra (díky vašim referencím), ale že si zajdu do banky přímo. mám teď čekat na nějaký jejich e-mail o tom, že je všechno připraveno a můžu to tam jít podepsat nebo se tam mám zastavit rovnou bez výzvy? díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    SIN: Já hlavně nenávidím marketingové akce, kde ti za nákupy dají nějakou "slevu" typu 15%, 100,- nebo 1+1. To považuji za podvod. Nicméně v katalogu ČS najdeš položky, za které se vyplatí body použít - vrácení poplatků (pozor nikoli tu pojišťovací část) a nabití mobilů. Jenže z toho vyplývá cena bodu a tedy kolik ti reálně dávají. A vzhledem ke 2,- za každou platbu kartou (skrytý transakční poplatek), tak mi vyšlo, že se nevyplatí malý nákup kartou. Expirace bodů se mi také nelíbí, nicméně právě z toho vyplývá vhodnot utrácení bodů za položky typu vrácení poplatku nebo nabití mobilu (řádově tisíce bodů).
    Dále mám kartu, co mi u některých obchodníků dává slevu - reálně užito jednou a víceméně náhodou. Málo propagované ze strany obchodníků i ČS. Ale je to bonus, co má cenu.
    Vrácení peněz napřímo (i když to je méně než 0,5%) mi přijde jako nejférovější řešení. Ale to ČS nenabízí - třeba to bude jednou nabízet mBank. Ono to lidi namotivuje.

Bonus, který bych od mBank mnohem raději, je cash-back (samozřejmě bez poplatku). Tím by se řešil problém omezení na tři výběry zdarma z bankomatů v ČR, protože na malé výběry by se užíval tenhle dovýběr. A mohlo by to vést ke snižování poplatků za výběry z cizích bankomatů (tyhle poplatky jsou totiž hodně přepálené).
    SIN
    SIN --- ---
    ZBYNEK: Můžu tě ujistit, že já se "marketingovými triky" také nalákat nenechám, aby to bylo jasné a nemuseli jsem se nadále vracet ke stále stejnému tématu. Tedy to že se snažím získat o "marketingovém triku" informace není znakem toho, že sem se jím nechal zlákat. Snad je to teď dostatečně jasně řečeno.

Jinak děkuju za informace.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SIN: Nepsal jsem tolik o Spořce (u té jsem jen upozorňoval na nutnost čerpání bodů do určitého limitu), spíš obecně o bonus programech. Vidím trochu do marketingu a na takovéhle laciné triky se doopravdy nalákat nenechám.

Máš pravdu, neznám Tvé finanční podmínky, ale divil bych se, pokud by byly nějak extrémně výhodné.

Ohledně mých peněz - peníze si nechávám posílat na ING, tam mám i nějaké fondy. Kreditku (embos) mám od KB, tam mám i účet, který ale plánuju zrušit. Běžný účet mám nyní u mBank. Měsíčně platím akorát 20Kč za kreditku.
    SIN
    SIN --- ---
    ZBYNEK: Pořád dokola? Co tě jako žere? Se nemůžu zeptat? Prostě mě to zajímá. NEznáš moje finanční podmínky, NEvíš jak dlouho mám účet u Spořky, kolik mám nastřádáno bodů, kolik měsíčně utratím? Jsou to tvoje prachy, tvuj bonus? :))

Nerozumim ti, nevim jestli čteš co píšu nebo to nechápeš.

Jestli nenávidíš Spořku a její bonusovej program - fajn - tvuj boj, já osobně dávám přednost přehledu o tom co můžu a nemůžu, jak využít všeho co se mi nabízí, když už to mám. Pochopil jsem tvuj postoj, ke Spořce aspol. netřeba mi to dále opakovat. díky :) ;)

Když už jsme u toho co kdyby ses místo těch opakovaných výlevů nenávisti ke spořce pochlubil jak a kde máš uložený peníze a kolik za ně měsíčně platíš? Abych viděl jak se t omá dělat "správně"? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam