• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    já už tu taky nic nehlásím, protože všechno jde v pohodě :) zatím jsem tedy neměla odvahu zaplatit delfínem na kase, ale stejně mám teď na účtě nulu. každopádně ostatní platby vypadají ok, pěkně jsem si nastavila šablony a holt místo inkas všechno posílám ručně, ale aspoň zadarmo. pro každýho je důležitý něco jinýho (zas jiný služby - nebankovní - si raději připlatim a nemusim se o nic starat).

uvědomila jsem si jen jednu podstatnou nevýhodu, a to hotovostní vklady, v ebance mi stačilo skočit na tramvaj a za chvilku to bylo. ta mbank mi přijde taková jen virtuální, jak nejsou ty pobočky. aspoň že už mám výplatu chodící na účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Dotaz na ADAMMA: je v plánu též nějaká "lepší" karta? Třeba gold?
    MALKE
    MALKE --- ---
    ADAM: Jenomže to, co sleduješ, jsou ti, kteří mají nějaké problémy. Většina lidí (tady i na fóru tam), kteří problémy nemají, nepůjdou a nebudou se rozepisovat "Hele, všechno šlape, dorazil kurýr, dorazily karty, všecko super."

Já jsem do mBank šla z jisté nasranosti na spořku. Až zaplatím státu daně (svázáno s účtem, nechce se mi to všechno obíhat) a zavedou inkaso, přejdu tam úplně. A nemám si nač stěžovat. Kurýr dokurýřil, karty přikartily, stěrače stírají, klakson troubí.
    Jediné, co se stalo, bylo, že jsem našla chybu ve svém datu narození, ale ať už jsem to zavinila já, nebo někdo při nějakém přepisování, stačil jeden telefonát.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Já si myslím, že každá banka (a i záložna) má svoje plusy a minusy. Chápu, že mBank je tady nově a některé procesy nejsou úplně odladěné. Na druhou stranu, zatím nebyl žádný vážný problém nebo lapsus (spíše úsměvné). Myslím, že ta diskuse je trochu vyvolaná nenaplněným očekáváním, že banka perfektní z hlediska poplatků bude perfektní i z hlediska procesů. Což je asi i nenaplnitelné.
    Myslím, že většina kritik by padla, pokud bychom si zařizovali účet na pobočce nebo kiosku (žádný kurýr, podpis na místě, atd.).
    Jinak mBank má moje sympatie za snahu a baví mě to zkoušet.
    GOR
    GOR --- ---
    ADAM: Vtip je v tom, ze nekomu se ty nerpijemnosti proste nestaly... Treba mne :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    každopádně jim držím palce, ať vše co nejrychlej vychytaj...
    ADAM
    ADAM --- ---
    jak to tady už několik týdnů selduju, ta to je velice divoké. a k čemu to ve výsledku?
    účet s poloviční funkcionalitou.

ne, sory, opravdu se divím, že to tolika lidem stojí za to...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: Nepříjemností? U sebe si nepříjemnosti neuvědomuji...
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: to netuším. zřejmě obojí.

každopádně pokud se na to ptáš ohledně bezpečnosti, tak vklady jsou povinně pojištěny do výše 20tis eur - naprosto stejně jako u banky
    IKA
    IKA --- ---
    ADAM: ok, preco teda doteraz tu licenciu nemali? nemali o nu zaujem, alebo nesplnali podmienky?
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: prakticky v tom není žádný rozdíl. pracují na bankovní licenci (prakticky to opět nezmění nic.., jen status..)
    IKA
    IKA --- ---
    ADAM: to ale nie je "naozajstna" banka, len nejaka zalozna, nie? (ospravedlnujem sa za nedostatky v terminologii:)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ADAM: reklama je mocna
    ADAM
    ADAM --- ---
    ty nervy za to imho naprosto nestojí. navíc nepřináší nic, co už fio dávno nemá. + velmi vymakanej internetbanking se slušným zabezpečením bonusový věci, jako několik druhů expresních plateb, platební styk na slovensko + stovky poboček po ČR.

opravdu tady nad tou diskusí žasnu, kolik zbytečnejch nepříjemností jste schopni řešit a nic z toho...
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ADAM: Já si nemyslím, že by to bylo nějak špatné. Nemají zajetý provoz, takže to logicky trvá o něco déle.
    A zase tak dlouho to netrvá.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak karta přišla včera..
    ADAM
    ADAM --- ---
    IKA: fio. buď ráda, že mbank mít nemůžeš, podle toho, co tu sleduju to je pěkně o nervy - pár let bych jim ještě nechal vychytat všechny trable...
    HARALD
    HARALD --- ---
    smáznul jsem pár příspěvků. dotazy na osobní identifikaci směřujte přímo do pošty toho, koho se ptáte.
    IKA
    IKA --- ---
    dobry vecer/dobry den:)

vsimla som si, ze otazky sa tu zvyknu davat o dost konkretnejsie, ale potrebovala by som poradit s tymto:

stahujem sa do Prahy a hladam si vhodnu banku a vhodny bezny ucet. potrebovala by som hlavne platit kartou, mozno obcas vybrat nieco z bankomatu a urcite potrebujem internetbanking. mam slovenske obcianstvo a zatial nemam vybaveny prechodny pobyt.
    vsetci mi hovoria, ze u vas su tie poplatky proste vyssie, a ze je zvykom platit za vsetko, takmer aj za kazdy pohlad na uradnicku v banke. tak to by som praveze nechcela.:) mbank, ktoru tu rozoberate v poslednej dobe, asi nemozem mat, lebo nemam ten prechodny pobyt este..

viem ze kazdy ma ine kriteria, ine priority, a ine skusenosti ale aj tak - prosim, ktoru banku by ste mi poradili? v mojej slovenskej banke mi poradili raifeissen, pretoze patria do jednej skupiny a teda by som mala trochu lacnejsie prevody medzi mojim slovenskym uctom a tym novym, ale tych prevodov nebude tak vela a tak hladam aj ine moznosti.

dakujem vopred za vase rady:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    tam je dulezita url toho obrazku
    http://mbank.cz/images/foto/adam-z.jpg
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam