• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ADAMM: Jmeno matky a otce samozřejmě nenapadáme, i proto, že formulář a logika dovolují dát jakoukoli odpověď. Na údaj o rodinném statusu a vzdělání máme jiný názor, než právníci banky (předpokládám, že zastávají výklad, že jde o zpracování OÚ na základě souhlasu subjektu údajů), ale jestli to bude vyřešeno, ideální situace. Jinak totiž různé výklady rozsekne až autoritativní výklad soudu či dozorového orgánu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: jenže fio není mbank. fio ti na stejný přepážce umožní investovat miliony do akcií.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ROMANET: byla jen takova nadsazka, neasi .) - ale je proste zajimavy, ze u tehle "zdarma" bank bez poradnejch pobocek se to deje u obou
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ALESH: tak jasne, ja to trosku prehanim, ale prijde mi, ze v ebance je dost jiny jednani a ze to nema primou souvislost s poplatkama :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    TOMASH: ne kazdej tam plati 19kc :)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    TOMASH: proč by ne? v bance normální člověk moc neni, je tam tak deset minut do roka? 19*12=228? za deset minut? to stačí i na nájem na příkopech.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    ENTENTYKY: ja myslim, ze ebanka ty sluzby nefinancuje z mejch 19kc/mesic ;)
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ENTENTYKY: to myslím, že není tím, zda si platíš nebo neplatíš poplatky.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TOMASH: na serepeticky si zajdi spis nekam, kde je platej z tvejch poplatku .))
    ja tohle podobny u fia zazila taky a i kdyz jsem nebyla nadsena, tak hlavne, ze jim to dobre facha, kosmeticky vady nejsou koneckoncu podstatny ;)
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ADAMM: Jo, má to místo polštáře :).
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Zkusím zajít do nějakého kiosku, jsem zvědavý. Ale zatím je mi to docela sympatické.

A novému směru mBank fandím.
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    tak dnes prvni zkusenost s mbank, myslim, ze na zlepsovani maji jeste dost prostoru ;)
    prvni vec - prisel jsem na pobocku a nez si me nekdo vubec zacal vsimat, ubehly tak dve minuty
    druha vec - chapu, ze v sest hodin se delat nechce nikomu, ale chlapec vyrizujici me ucty byl ponekud malomluvny a spis nez komunikace by se jeho chovani dalo nazvat udileni pokynu a jinak nemluvne klapal na klavesnici a delal jako ze tam nejsem :)) a treti vec, dostal jsem hromadku papiru, smluv a cehosi, ale zadne desky :) myslim, ze takovyhle detaily delaji hodne :)
    normalne by me to asi ani nenapadlo, ale mel jsem s sebou zrovna jen sportovni tasku, tak jsem to do ni musel nasypat :))
    pomerne nedavno jsem prosel celou tuhle proceduru u ebanky a jejich pristup bych ohodnotil mnohem lip..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jo, a výběry z eMAXu jsou za 19,- , výběry z mKONTA máš tři zdarma (kterýkoliv bankomat).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZMYJKA: neni. ovšem k tomu eMAXu se dostane v podstatě stejně jen on-line... výhoda toho, mít oba účty, spočívá v tom, že na eMAXu jde nastavit jen jedna šablona na převod jinam - tu lze sice kdykoliv změnit (zdarma), ale je to přeci jen nepohodlné. na mKONTU si nastavíš šablony, trvaláky, od dubna i inkasa... ale pokud to má "místo polštáře", tak stačí mít eMAX a kartu k němu. mKONTO není požadované.
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    ADAMM: Je nějaký problém, když chce člověk mBank využít v podstatě jenom k uložení peněz (eMAX)? Založit konto a přelít tam pár set tisíc z ČS vyjde zadarmo, je to tak? Je využívání ebankingu nezbytností? (já vím, že je to jedna z hlavních výhod, ale moje máti a počítače a finance a počty a podobné věci si prostě nerozumí a v ČS má 1%, tady by měla 3,5%, přitom to nechce strčit na termíňák, tak vymýšlí, že by to přelifrovala - a nechce nad tím složitě dumat).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATTILAH: můžu tě ujistit, že to v rozporu se zákonem není - máme to potvrzené od našich právníků. ale přečtěte si dnešní hospodářky... mrs. skalková nám tam dala slušnou sodu, ovšem stejně bylo v plánu přidat tam tu variantu "nechci uvést", čili se to jen urychlilo. než ten váš dopis někam dojde, tak už bude bezpředmětný.

jinak jméno matky a otce a příjmení matky za svobodna je normální kontrolní otázka všude možně.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ATTILAH: No, já bych netvrdila s takovou určitostí, že se v praxi nepoužívá – já zas ze svojí praxe neznám úvěr, kde by zástava cenných papírů nebo podílu v s.r.o. nebyla součástí zajišťovacích instrumentů.
    Ale samozřejmě jde o to, kdo si ten úvěr bere a na co – něco jiného je, když chci zastavit svoje dvě akcie ČEZu, a něco jiného, když si beru úvěr na nákup nějaké akciovky – pak samozřejmě zástava akcií té akciovky bude pro banku dobrý kauf.
    Pořád ale platí, že je to pro banku riskantnější a nemusí k tomu být ochotná úplně každá, lépeřečeno ne každá to vůbec umí. A za riziko se značně připlácí.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ATTILAH: je potřeba se dohodnout s úvěrovým oddělením té které banky. teoreticky lze vzít jako zástavu třeba i dostihového koně, ale v praxi se to moc nepoužívá. bonitním klientům (z top segmentů) vyjde banka asi vstříc, ale běžnému žadateli z ulice spíš nikoliv. akcie nebo jiné cenné papíry vyžadují individuální ocenění, což se neslučuje s hromadným přístupem k retailovým klientům.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Nemate zkusenost s uvery bank (ev. stavebnich sporitelen) zajistenych zastavnim pravem k cennym papirum? Nenabizi to standardne, ale pry to mozne je. Diky moc za jakykoli zkusenosti, odkazy.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    ROMANET:
    ADAMM:
    Poslali jsme ofiko dopis, ze to je zrejme v rozporu se zakonem na ochranu osobnich udaju, ze by meli pridat moznost odmitnout toto sdelit (jinak ze muze byt predmetem setreni UOOU). Je to dva dny, co to odeslo, ale dam vedet co odpovi. Kamarad, co dela v CNB rikal, ze na pozadavky bankovniho dohledu reaguje mBank vzdy velmi vstricne a rychle, tak doufam, ze tomu bude i na tomhle useku verejny spravy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam