• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Aha, tak to by bylo skvělé. Osobně bych preferoval, kdyby to šlo i u Aholdu, protože si myslím, že v hypermarketech, kde se nakupuje občas to není tak užitečné jako tam, kde se kupuje pravidelně, ale i tak je to dobrá zpráva. Díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    my ne :) jenže nám to na těch KB terminálech bohužel zatím nefunguje... ale myslím, že to bude problém na jejich straně.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jenže KB za to chce poplatek. Cash back s poplatkem je služba na nic.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: cashback se řeší - doteď byl problém primárně s tím, že pokud někdo zařídil cashback na svých terminálech (čsob v albertech), tak limitovali použitelnost na vlastní a zpřátelené banky/karty.

první výjimkou je kb, která to před nedávnem otevřela pro jakékoliv karty na svých terminálech (globus, brzy tesco). no... ale nějak to nefunguje. teď se řeší proč - my máme cashback na kartách povolený, kb tvrdí, že oni to mají otevřené, ale fakt je, že to nevalí.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XCHAOS: Supermarkety chtějí co nejvíce zákazníků s co největším obratem. Pak chtějí minimalizovat náklady. Služba navíc, která přitáhne lidi (nebo její nepřítomnost je odtáhne jinam) je pro ně plus. Cash-back kromě snižování hotovosti je hlavně služba navíc, zřejmě také prosazovaná skrze nižší peníze bance za karetní platby. Opak je hlavně služba navíc. Furt je to lacinější než bankomaty na vkládání.
    VANEK
    VANEK --- ---
    XCHAOS: Nojo, sorry, špatně jsem četl - a promeškal vzácný okamžik, kdy jsi v diskusi ten rozumnější!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: no ale NELDE psal, že by to chtěl spojit s uložením - ovšem to mi přijde dost neprůchodné...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Za "sázkaře oficiálně nekomunikujeme" dík, už jsem si začínal myslet, že by mBank mohla žrát duši méně než jiné; ale "lidi na to došli sami" nepochopil jsem.

XCHAOS: No a vo tom cashback právě je, tjádydádydá!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NELDE: ale supermarkety právě nechtějí cash... chtějí peníze na účtech, způsobem, který pro ně bude co nejlevnější. chtějí co nejmíň odvádět cash z pokladen někam do bank.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hele a plánujete cash back v supermarketech? To by se totiž také dalo spojit s uložením - místo dovýběru hotovosti při platbě, by člověk zaplatil více a nechal si zbytek poslat na účet (s použitím karty). Supermarketům by to mohlo vyhovovat - bylo by to vázané na útratu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    sázkaře oficiálně nekomunikujeme, lidi na to došli sami...

do budoucna - třeba za rok - by měly být i vkladomaty, čili obrácený bankomat na FC / mKioscích.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: sipo od začátku července.

DAMIAN: pošta nebo z jiné banky (vkladem na pokladně na cizí účet - ale to je drahé) nebo terminály fortuny / sazky / tipsportu - tam je to vesměs zdarma: vytvoříš si jejich konto, vložíš peníze a v jakože IB dané společnosti si to pošleš na účet. je to zdarma.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ATAN: Teď někde v novinách psali, že jen pošta. Na webu jsem to drahnou chvíli hledalmarně, až fulltextové "vložit" (na druhý pokus po neúspěšném "vložení") vydalo http://mbank.cz/pruvodce/faq.html?category=47
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ATAN: to nevim, byl jsem jenom v mKiosku a ten nevypadal že by tam přijímali hotovost...
    ATAN
    ATAN --- ---
    DAMIAN: pres pobocku to nejde?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ADAMM - existují už nějaké automaty přes které se dá vložit hotovost ? nebo musim posílat poštovní poukázkou?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM - koukám na novinky, že inkaso už jede. Jede už i SIPO?
    Nepřipravujete náhodou stavební spořitelnu? Tam jsou ty poplatky zvlášť mastný (od 250,- za dva papíry a vyřízení státní podpory).
    ADAM
    ADAM --- ---
    zahrnuju i účty jako paypay (fakticky bankovní služba), několik firemních účtů, fakticky disponuji i několika účty, jichž nejsem vlastníkem (manželka, jeden mámin učet)... a na počtu 10 jsi hned.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOMAN: Ono záleží na tom, co bereš jako účet. Jsou různé spořící účty, karetní a úvěrové účty a měl bys zahrnout i stavebko, vkladní knížky a možná i penzijní a kapitálové životní.
    HARALD
    HARALD --- ---
    AIAX: taky mi omezení na 2 ústavy znemožňuje hlasovat.
    TOMAN
    TOMAN --- ---
    ADAM: Celkem by me zajimalo k cemu muze kdo potrebovat vic jak deset uctu, jaky to ma vyhody?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam