• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    studentský ucet jsem mel csob i cs. imho nejlepší studentské nabídky u nás. obě mají pro a proti, ale pracoval jsem spíš s tou spořitelnou nakonec..
    FINSON
    FINSON --- ---
    TRISSIE, DAIIKA: Přesně. Kombinace e-bankingu + inkasa/sipa je pro mě super.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: u CS jsou platby kartou ZDARMA
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    platby pomocí SIPA využijí klienti, kteří patí nájem, elektřinu,plyn, pojistky,penzijka, stavebka,telefony...všechno odejde z účtu jednou položkou a nemusí se pamatovat na to, jakou složenku jsem kde zapomněla. já to platím tímto způsobem , včetně například stravného pro dceru a jsem spokojená. opravdu odpadá sledování složenek a následné zadávání jednotlivých položek na internetbance.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELDE: jako člověk, který platí vcelku hodně pravidelných plateb, bych to trochu doplnila.
    Neni pravda, že v případě přímého inkasa platí poplatky druhá strana. Tedy, ta je platí taky, ale některé banky si strhávají i za to inkaso částku stejnou nebo vyšší než za platbu zadanou přes e-banking.
    Tvrdit, že v době e-bankingu je inkaso pasé, je trochu mimo. Narozdíl od e-bankingu, k němuž si musíš jednou za měsíc sednout, mít u sebe složenky a naťukat to tam, s inkasem na nic nemyslíš a pokud to zvořou, seřveš ty je. Musím ale kriticky podotknout, že žádná z dodavatelských firem (O2, T-Mobile a PRE) to na první pokus nezvládla nastavit dobře a strávila jsem s každou mnoho plodných minut na infolince řvaním "ale tu platbu jste si měli strhnout a nestrhli", případně "tu platbu jste si strhli dvakrát" a tak podobně.
    Výhoda SIPO je jedna velká - platí se jeden jediný poplatek za inkaso, na němž už jsou navázány všechny platby - ale třeba T-Mobile umí jen přímé inkaso a ne SIPO. Na SIPO se dají navíc navázat i velmi nepravidelné platby typu pojistné, na něž člověk jinak musí pamatovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Hlavní význam inkasa je dvojí - neřešit platby (a změny plateb) a ušetřit na poplatcích (ty platí ta druhá strana). Občas dávají některé firmy za inkaso nějaký bonus (nižší cenu tarifu apod.). Extra vhodné pro stálé platby, zejména pokud každý měsíc platíš pod jiným variabilním symbolem. A rovněž pokud potřebuješ mít jistotu, že to bude uhrazené bez ohledu na to, jestli ti dojde faktura/složenka nebo nikoli. V době internet bankingu je to už trochu pasé. Nicméně SIPO (sdružení inkaso) má výhody, že se nemusíš starat o občas proměnlivé částky, variabilní symboly apod.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DWAY: inkaso se pouziva treba pro platby mobilnimu operatorovi. Povolis mu inkaso treba 1000 mesicne a on si kazdej mesic strhne tolik, kolik jsi provolal. Takze ty se nemusis starat o to, kolik mas zplatit a myslet na to kazdy mesic, operator si to poste automaticky strhne sam. Ale kdyz ani nevis, co to je, tak to nevyuzijes:o) Ja taky zatim funguju bez inkasa.
    DWAY
    DWAY --- ---
    XMARGE: co je inkaso???
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    DWAY: CSOB: vybery z vlastnich bankomatu, vedeni uctu, odchozi a prichozi platby, Internet a Mobil banking - vsechno zadarmo. Plati se jen za inkaso (nejsem si jista, jak je to s trvalym prikazem).

mBank - nema studentsky ucet, ale u toho jejich bezneho je tohle vsechno taky zadarmo, akorat ma teda 3 vybery z bankomatu mesice zadarmo (z libovolnyho), dalsi uz jsou za 19 kc.
    DWAY
    DWAY --- ---
    hej nesem narocny... Vyber, placeni, v podstate nejake placeni pres net by nebylo spatne, takove to posilani penez na ucet a tak... ale jinac me nic nenapada co bych vyuzil
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Co napsat jaké služby chceš užívat? Ty poplatky se liší nahoru a dolů, takže záleží na struktuře služeb.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Zdarec, mam dotaz. Uvazuju ze bych si poridil studentsky ucet, a zajimalo by me esli mi muzete poradit kde by to bylo nejlepsi... Co nejmensi/zadne poplatky a tak.. :) diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: Nebo spíše GSM banking.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Takze pro ryze "sporici" ucet, zadna karta. By se pak hodila moznost pomoci smsky provest sablonu, aby se urcita castka prevedla na ucet s kartou. ted mluvim o mbank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ATAN: rozhodně ano.
    ATAN
    ATAN --- ---
    kdyz budu mit k uctu kartu ale nikdy ji nepouziji na internetu, existuje moznost zneuziti teto karty?
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAM: Obzvlášť pikantní u mě byla pálka za "Vedení Výhodného programu" ;-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZBYNEK: jo, na každou s dá kliknout a je tam popis.

namátkově. za účetní položky, poštovní poplatky, internetbanking, vyhotovení výpisu a já nevím co ještě...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAM: To je hustý... Ty položky fakt nejsou popsané?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: jako ta reklama nejni spatna ale predsi jen vyzni v nasich pomerech predsi jen malicko jinak nez u polaku :-D

I kdyz se trosku divim ze polska mBank nelehla popelem kdyz takhle "znevazujete" kneze :-DD

PS: Takove interni info.. neuvazujete predsi jen o prekopani internet bankingu?? aktualni rozhrani mi neprijde moc user friendly..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam