• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PATAMAT: Jako rekl bych ze vybery by meli byt v pohode kdyz mi karta od mBank fungovala i v Cine bez problemu (na rozdil od te od CSOB :-D )

Co se tyka exchange rate tak to se vetsinou ridi podle kurzu Visy, jestli tomu spravne rozumim tak ma Visa kurzy pro prevod mena->€ a mBank ti pak uctuje dle jejich kurzu CZK->€

Ve finale ale pokud prihlednes k tomu ze u vetsiny bank pri vyberu platis 80-200Kc za vyber v cizine + njaky % to vyjde mnohem lepe ;-) a pokud se trebas one zminovane Ciny tyce tak mne vysli penize vybirane z bankomatu levneji nez ty co jsem smenoval na miste z USD (a to sem je mel za pratelsky kurz :-) )
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    Zdarec, nema nekdo zkusenost s vyberem z bankomatu v Chorvatsku u mBank? Nerad bych tam zustal pripadne na suchu. Z toho pak plyne hned dalsi otazka, jsem se dival na strankach mBanky na pripadny kurz prevodu a oni odkazuji na sluzbu Exchange Rates, nicmene tam na vyber Kuna neni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZBYNEK: mbank ucet zatim zeje prazdnotou, uvidim jeste, zatim me odrazuje to inet bankovnictvi, sem zmlsanej, ale asi to u ebanky zabalim casem na dobro, protoze je to par set mesicne vyhozenejch kominem
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ANDY_WARHOL: u mbank s tím problém vůbec nemám :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    u ebanky s tim problem nemam, kazdy poplatek je tam dobre popsany za co je
    ADAM
    ADAM --- ---
    MALKE: u čsob je ten maglajs daleko větší. u čs když se člověk soustředí, tak to rozklíčuje. u čsob jsem bez šance.
    MALKE
    MALKE --- ---
    PSYSBEE: U ČS mám problém s tím, že vůbec netuším, co mi účtujou a proč. Je tam několik položek, které počtem neodpovídají počtu provedených operací. Jistě by nebylo těžké identifikovat položky porovnáním se sazebníkem, ale je to přinejmenším zdlouhavé. A to je to, co mne na bankách s...velmi zlobí. Nevadí mi za služby platit, pámbu jim ty peníze přej. Vadí mi, že není zřejmé, za co člověk vlastně platí.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PSYSBEE: Von AŚtar dělá pro CS?

Jinak co rikate na SMS info?? :-) No ja neim jak CS ale u CSOB mam obcas celkem problem ktera polozka je k cemu a nejvic a neskutecne mne stvou prodley nez mi prijde napr. info SMS. Je fuk jestli vyberu v bankomatu vlastnim ci cizim nebo platim kartou info o transakci mi prijde trebas az po tydnu. Takze cele SMS info mi u CSOB prijde ze malicko ztraci svuj ucel.
    YNZA
    YNZA --- ---
    nechci rozpoutavat flame, ale taky mam pocit ze mi to uctujou
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NOSPAM: rekl sazebnik ČS a vyjadreni zamestnance..
    Staci?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PSYSBEE: řekl aštar..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: proste nemas pravdu, platby kartou JSOU zdarma a to vcetne polozky.
    To je vsechno co tobe (a pripadnym dalsim "zapalencum") muzu k tomu rict.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PSYSBEE: Je neověřený žvást můj vlastní výpis? Myslíš, že ho nečtu? Včetně toho, že jsem si kdysi nechal vysvětlit každou položku na výpisu a bylo to přesně, jak jsem popsal. Než začneš někoho urážet je dobré si ověřit fakta. N'est-ce pas?

Pokud lidé těm "žvástům" věří, tak není chyba na straně těch lidí, ale na straně té banky, nezdá se ti? Pokud chceš bojovat za lepší jméno ČS, nikdo ti to nebere, ale ...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BUTHRAKAUR: viz. PSYSBEE .. na beton :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSYSBEE: pracujes tam ?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: ja teda nevim, ale na vypise jsem mel vzdycky radek "ucetni polozky" po 2kc presne v tom poctu, kolikrat jsem platil kartou. ted uz CS ucet nemam, takze se bohuzeldik na vypis nepodivam (mel jsem jen elektrovypisy v s24)...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ALESH: zapomel si na imho
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSYSBEE: jmeno CS uz nejde poskodit.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: protoze me tyhle neovereny zvasty, ktery v podstate poskozuji jmeno dotycne banky, za ty leta nebytecne se...
    Aneb nez neco vypustim, tak si dam aspon trochu te prace a overim si to, nicht wahr?

Tak proto
    NELDE
    NELDE --- ---
    PSYSBEE: Proč tak agresivně?
    Jedna věc je, co je v dokumentu a druhá je, co je na aktuálním výpisu. Zkusím se jich zeptat, proč mi to účtují.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam