• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NOSPAM: rekl sazebnik ČS a vyjadreni zamestnance..
    Staci?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    PSYSBEE: řekl aštar..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: proste nemas pravdu, platby kartou JSOU zdarma a to vcetne polozky.
    To je vsechno co tobe (a pripadnym dalsim "zapalencum") muzu k tomu rict.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PSYSBEE: Je neověřený žvást můj vlastní výpis? Myslíš, že ho nečtu? Včetně toho, že jsem si kdysi nechal vysvětlit každou položku na výpisu a bylo to přesně, jak jsem popsal. Než začneš někoho urážet je dobré si ověřit fakta. N'est-ce pas?

Pokud lidé těm "žvástům" věří, tak není chyba na straně těch lidí, ale na straně té banky, nezdá se ti? Pokud chceš bojovat za lepší jméno ČS, nikdo ti to nebere, ale ...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BUTHRAKAUR: viz. PSYSBEE .. na beton :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSYSBEE: pracujes tam ?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: ja teda nevim, ale na vypise jsem mel vzdycky radek "ucetni polozky" po 2kc presne v tom poctu, kolikrat jsem platil kartou. ted uz CS ucet nemam, takze se bohuzeldik na vypis nepodivam (mel jsem jen elektrovypisy v s24)...
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ALESH: zapomel si na imho
    ALESH
    ALESH --- ---
    PSYSBEE: jmeno CS uz nejde poskodit.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: protoze me tyhle neovereny zvasty, ktery v podstate poskozuji jmeno dotycne banky, za ty leta nebytecne se...
    Aneb nez neco vypustim, tak si dam aspon trochu te prace a overim si to, nicht wahr?

Tak proto
    NELDE
    NELDE --- ---
    PSYSBEE: Proč tak agresivně?
    Jedna věc je, co je v dokumentu a druhá je, co je na aktuálním výpisu. Zkusím se jich zeptat, proč mi to účtují.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: meles nesmysly, platba kartou je zdarma, polozka za platbu kartou je zdarma rovnez..
    Aneb vynatek ze sazebniku CS, a.s. :
    1.5. Ostatní bezhotovostní platby
    1.5.1. platba kartou u obchodníka - zdarma
    1.5.2. účetní položka vzniklá použitím karty - zdarma
    NELDE
    NELDE --- ---
    PSYSBEE: To je ta struktura poplatků (-; Samotná platba kartou u ČS (a u jiných bank také) je zdarma. Jen ti za ní naúčtují účetní položku ve výši 5,- (Schválně se zkus zeptat, za co jsou tyhle účetní položky), stejně jako za každý příkaz. Poplatek z/do jiné banky se uplatňuje u platebních příkazů a příchozích peněz.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    BUTHRAKAUR: ke?
    Platby kartou jsou a byly vzdy zdarma. Nepletes si to takhle s poplatkem za clearing (tj. z/do jine banky) ???
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    PSYSBEE: to je nejaka novinka, ze se prestal u CS za platbu kartou pocitat 2kc poplatek "ucetni polozka"?
    ADAM
    ADAM --- ---
    studentský ucet jsem mel csob i cs. imho nejlepší studentské nabídky u nás. obě mají pro a proti, ale pracoval jsem spíš s tou spořitelnou nakonec..
    FINSON
    FINSON --- ---
    TRISSIE, DAIIKA: Přesně. Kombinace e-bankingu + inkasa/sipa je pro mě super.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NELDE: u CS jsou platby kartou ZDARMA
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    platby pomocí SIPA využijí klienti, kteří patí nájem, elektřinu,plyn, pojistky,penzijka, stavebka,telefony...všechno odejde z účtu jednou položkou a nemusí se pamatovat na to, jakou složenku jsem kde zapomněla. já to platím tímto způsobem , včetně například stravného pro dceru a jsem spokojená. opravdu odpadá sledování složenek a následné zadávání jednotlivých položek na internetbance.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELDE: jako člověk, který platí vcelku hodně pravidelných plateb, bych to trochu doplnila.
    Neni pravda, že v případě přímého inkasa platí poplatky druhá strana. Tedy, ta je platí taky, ale některé banky si strhávají i za to inkaso částku stejnou nebo vyšší než za platbu zadanou přes e-banking.
    Tvrdit, že v době e-bankingu je inkaso pasé, je trochu mimo. Narozdíl od e-bankingu, k němuž si musíš jednou za měsíc sednout, mít u sebe složenky a naťukat to tam, s inkasem na nic nemyslíš a pokud to zvořou, seřveš ty je. Musím ale kriticky podotknout, že žádná z dodavatelských firem (O2, T-Mobile a PRE) to na první pokus nezvládla nastavit dobře a strávila jsem s každou mnoho plodných minut na infolince řvaním "ale tu platbu jste si měli strhnout a nestrhli", případně "tu platbu jste si strhli dvakrát" a tak podobně.
    Výhoda SIPO je jedna velká - platí se jeden jediný poplatek za inkaso, na němž už jsou navázány všechny platby - ale třeba T-Mobile umí jen přímé inkaso a ne SIPO. Na SIPO se dají navíc navázat i velmi nepravidelné platby typu pojistné, na něž člověk jinak musí pamatovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DWAY: Hlavní význam inkasa je dvojí - neřešit platby (a změny plateb) a ušetřit na poplatcích (ty platí ta druhá strana). Občas dávají některé firmy za inkaso nějaký bonus (nižší cenu tarifu apod.). Extra vhodné pro stálé platby, zejména pokud každý měsíc platíš pod jiným variabilním symbolem. A rovněž pokud potřebuješ mít jistotu, že to bude uhrazené bez ohledu na to, jestli ti dojde faktura/složenka nebo nikoli. V době internet bankingu je to už trochu pasé. Nicméně SIPO (sdružení inkaso) má výhody, že se nemusíš starat o občas proměnlivé částky, variabilní symboly apod.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam