• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    FEDAJKIN: pochopil si to správně
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: poučený klient :) tak nějak jsem to myslel, mám to taky tak (až na to, že na eMax spořící mám taky kartu, kterou ale nepoužívám).
    ATAN
    ATAN --- ---
    abych nebyl pochopen spatne, kazdy eMax je sporici jako typ uctu. Ten muj sporici je pro penize ktere sporim. ;o)
    ATAN
    ATAN --- ---
    No ja mam mKonto s kartou na vybery a platby, eMax na on-line platby a eMax sporici bez karty - minimalni riziko zneuziti.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: až 4 :) mKonto je běžný provozní účet, tam bych si obchodníky neblokoval, s tou kartou platím normálně v tescu a tak... jakmile máš jeden eMAX, o další si můžeš požádat přes IB a za chvíli (většinou do 24 hodin, v pracovní dny) ho máš aktivní.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ted nechapu proc zrovna eMAX, spis mi to dava smysl, ze tam mam hromadu penez a na mKONTO z nej posilam jen to, co chcu zrovna utratit..
    ale koukam ze pises "jeden eMAX" tzn muzu mit vic? s vice kartama? 8)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    ADAMM: mam pocit že nepsala že je nespokojená, naopak tam chce ten svůj učet s usporama nechat. a jeslti to chápu dobře tak ty vysoký poplatky má kvůli pojištění karty.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETAL: 25 tisíc - do 90%.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDR3_I: pro on-line platby je mBank v pohodě, karta je aktivovaná pro netový platby automaticky, jak si přidat kartu a účet na paypal je popsané zde: http://mbank.cz/pruvodce/faq.html?category=91

ale je pravda, že při skutečně velkých platbách v jiné měně než Euro můžeš tratit na nevýhodném kurzu. jinak účet a všechno okolo je zadarmo. po pravdě řečeno, pokud máš problém s čsob, proč tam setrvávat?

ještě ke kartám, limitům a bezpečnosti: moje rada v případě mBank je tato - mít jeden eMAX pouze na on-line platby, a převádět na něj peníze pouze v případě, že si zrovna chci něco koupit (s malou rezervou pro případný kurzovní rozdíl v den blokace a zúčtování), jinak tam žádné peníze nemám a tím pádem ani v případě zneužití karty nemám o co přijít :) pro úplnost ještě lze vždy nastavit limit pro platby u obchodníků po provedném nákupu na 0 Kč (jde to online v IB).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ja se v tom porad neorientuju.
    1/ na karte mam limity, ktere si stanovuju, muze snad nekdo neporavnene vycerpat vic? (bych predpokladal, ze kdyz mam na karte limit 20k denne, je jedno, jestli mam na konte 21k nebo 21mil)
    2/ kdyz je to neopravnene a nahlasim to, je s tim potiz, nebo se to bez stresu vraci (visa)?
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    ADAM: Nemyslela ANDR3_I spíše to že má pojištěnou kartu u ČSOB? Jestli dobře chápu kontext, tak obava je právě ze zneužití karty, ne krachu banky.
    RETAL
    RETAL --- ---
    ADAM: 25 tisíc
    ADAM
    ADAM --- ---
    každý bankovní vklad v EU je pojištěný na 20tis EUR. máš-li tam víc, (a chceš mít maximální bezpečí) rozděl to mezi více spořících účtů..
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    CASTER: no víšco tu ČSOB mám pojištěnou na docela dost peněz proto ty poplatky, ráda bych to nechala jak to je.

ANDY_WARHOL: děkuju
    CASTER
    CASTER --- ---
    Dej si uspory na nejake sporici konto (mbank, ing...) a pak uz to s tou kartou u CSOB snad nebude tak nebezpecne :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDR3_I: tohle bych rek ze je presne pro mbank, kartu na net ti daji a dokonce sem snad zaznamenal navod na paypal primo u nich
    a polatky za tohle zadny
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    takovej lama dotaz, ale snad mi někdo poradí. Mám účet a kartu u ČSOB, ráda bych si zařídila Pay Pal, ale nemůžu a ani nechci s touhle kartou, protože na tom účtu sou veškerý moje úspory a peníze. Proto je jediný východisko zařídit si účet někde úplně jinde. Jde o to aby tam byly pokud možno co nejlevnější poplatky jak za vedení tak za transakce přes interent, který budu hojně využívat. Mohli byste mi někdo něco doporučit prosím? Ze zásady nechci ČSOB protože tam na poplatcích měsíčně platim tak kolem 3stovek až pětikila. Děkuju
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tak jako nepoznavam zatim nic, jenom ze si muzu udelat ekonto, bankovnictvi stejny, ale ted sem nasel nekde ze do leta chtej bejt uplne slouceny a ze budou pouzivat jmeno raifaisen, takze uz to proste nebude ebanka, asi mi zmenej kod za cislem uctu, doufam ze mi nebudou chtit dat jiny cislo uctu, nejaky hausnumero, kdyz ted mam takovy krasne zapamatovatelny a taky zapamatovany za tu dobu co ho mam

mimochodem dalsi vec co mi na mbank moc nesedi sou cisla uctu, to co pridelili me bych si nezapamatoval ani kdyby me tejden mucili
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ANDY_WARHOL: jako člověk od konkurence bych mohl popichovat - nicméně si myslím, že to nakonec (věřím, že fúze není žádné legrace) nemusí být taková tragédie.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    blby je ze nam z ebanky zacne bejt pomalu rajfka :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam