• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    HARALD
    HARALD --- ---
    nemá tady někdo zkušenost z Rumunska? Podle mých zkušeností místní obchody akceptují pouze debetní karty, nikoliv kreditní. Platil jste někdo úspěšně kreditkou v Rumunsku?
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: Ovsem nevyhodou je ne zrovna vyhodnej kurz u mB.
    GOR
    GOR --- ---
    ZONICEK: A co takhle zridit si u mBank 2 eMaxy a jeden mit jen na internetovy transakce s tim, ze na nej prelejes penize jen pred transakci?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    CASTER:
    No naněj jsem právě pochopil že musim mít embosovanou kartu.. student+ jí nemá...
    CASTER
    CASTER --- ---
    a co paypal
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Zdravíčko,
    chtěl bych se zeptat... mám v současné době kreditku student+ u spořky a chtěl bych kupovat na ebay.
    Jaká je nejlevnější cesta ?
    Jsem koukal i na e-banku která tam má zamikání té karty... Ale nějak jsem se nedočetl jestli jí můžu jako student 19/měsíc mít a kolik to blokování stojí x nestojí.
    2ND
    2ND --- ---
    porad slusnej balik, pokud nezacina na 1ku :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MONICARDIO: Co je v dnešní době šestimístný zůstatek...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MONICARDIO: ja mam taky na ucte 6ti nistne castky.. kdyz beru i halire ;-)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: To by ses dostal do minusu. Prostě ti přišly peníze a protože má banka na zpracování několik dní, tak ti jě zaúčtují později. Normálně to ale neříkají, takže asi udělali chybu.
    Případně se jedná o to, že bankovní den nezačíná o půlnoci, ale zpracováním noční dávky a možná se jim povedlo ji včera sjet extrémně rychle.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: Skoro si říkám, že by stálo za pokus všechny peníze převést pryč ještě s dnešním datem ;-)))
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZBYNEK: ajtakum zas utekl modul "Kristalova Koule"? :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Je normální, že už dnes vidím na ING kontu příchozí transakce s datem účtování 17.6.2008? :-)
    2ND
    2ND --- ---
    to ano, ale pokud bude chtit zalozit ucet na spolecnost a nikoliv fyzickou sobou, tak mu ho asi nezalozej, kdyz firemni ucty neposkytujou...
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAMIAN: určitě ano. zákon žádné omezení vlastnostní b. účtů nezná.
    2ND
    2ND --- ---
    DAMIAN:
    IMHO jako zivnostnik ano, jako SRO nikoliv
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NOSPAM: Ja mam studentsky ucet u CSOB a platim jen pojisteni karty, ktery je dobrovolny. JInak neplatim opravdu NIC.
    LASICE
    LASICE --- ---
    nevite prosim, jak dlouho muze trvat prevod penez z Taiwansky banky do Cech?klidne i dyl nez tri tejdny?dik
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MONICARDIO: No vidis jsi u nich 3 roky jako platici client... a jak dlouho uz mas onu maestro?? :-) jen aby jeden vedel kolik prumernemu cloveku trva vubec dokopat se k tak banalnimu kroku jako je vymena jdne nevyhovujici karty za jinou? (to nemluvim o nkladech atd..)

DEMONOFANARCHY: Hh.. naivko.. takze neplatis nic za prichozi odchozi platby, z pouzivani bankomatu, za internet banking atd?? Jen si vezmi 2, 3 vypisy a spocti kolik presne platis kazdej mesic bance..

Jinak ja sem taky na zacatku mel smlouvu kde garantovali zadne poplatky atd.. a pak jednoho dne jako soucast reklamniho dopisu ktery bezne kazdej vyhazuje prisla drobna poznamka plna jakychsi nepodstatnych reci kde ses mohl docist ze se meni platebni podminky atd...
    Taky to bylo nenapadne umistene na jakesi cedulce v bance.. (znas to takovy obrovsky sanon plny rozpisu jakychsi poplatku pod nazvy ktere ti reknou kulove :-) )
    Je fakt ze doba se malicko meni ale v mem pripade (podotykam slo o 324Kc ktere jsem dluzil Telefonice - jednalo se o jakousi platbu po te co sem ukoncil s nimi smlouvu a zaplatil posledni pravidelnou platbu na tarif. to ze ten tarif bezel dalsich 10 dni se mi nikdo neobtezoval oznamit stejne jako castku ktera tim byla dluzna) banka prokazala natolik neschopnost reakce a vstricnosti ze jsem se rozhodl u nich zrusit ucet okamzite po navratu z Ciny. Navic onen pan z uveroveho se tim ani nehodlal dale zabyvat.
    To ze ona pani ktera to se mnou sepisovala se pak sama obratila na "ustredi" jestli se s tim da neco delat beru jako plus stejne jako to ze s tim byli ocotni neco delat. Ale pokud se takto "agilni a schopny" zamestnanec dostane na misto sefa uveroveho oddeleni a neni schopen resit nestandartni situace.. desim se toho jaci lide jsou na jinych postech.

Ostatne s timto panem jak jsem jiz rikal mam zkusenost z doby kd jsem zakladal ucet, a chtel povolene precerpani o 10K kdy mi s usmevem zdelil ze mam prilis nizky prijem (v te dobe 15K cisteho bylo asi tak 1,5x nad prumerem).

Nicmene timto koncim debatu CSOB a preji ti aby jsi i nadale byl spokojenym a loajalnim klientem. Ja jim podekuji, na onoho pana budu vsude pet chvalu a zrusim ucet.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NOSPAM: me pokud vim garantuji ve smlouve ze pokud po dosazeni 26let zustanu u nich tak mi zustanou uplne stejne podminky jako mam ted /to jest neplatim zadne poplatky za nic a mam kartu free/ a zmeni se "jen" to ze budu platit nejakej mesicni poplatek..

JInak ja osobne mam teda s CSOB ty nej zkusenosti... kdykoli jsem cokoli resil za problem vyresili to okamzite i veci na ktery jsem tak uplne nemel narok dle stanov tak mi "moje bankerka" vyhovela... a co jsem psal na helpdesk ohledne ztracene platby pred tydnem v 6rano tak odpoved a reseni jsem mel do 2 hodin..

Ja naopak teda zatim na CSOB jsem u ni uz 3roky peju chvalu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam