• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MONICARDIO: No vidis jsi u nich 3 roky jako platici client... a jak dlouho uz mas onu maestro?? :-) jen aby jeden vedel kolik prumernemu cloveku trva vubec dokopat se k tak banalnimu kroku jako je vymena jdne nevyhovujici karty za jinou? (to nemluvim o nkladech atd..)

DEMONOFANARCHY: Hh.. naivko.. takze neplatis nic za prichozi odchozi platby, z pouzivani bankomatu, za internet banking atd?? Jen si vezmi 2, 3 vypisy a spocti kolik presne platis kazdej mesic bance..

Jinak ja sem taky na zacatku mel smlouvu kde garantovali zadne poplatky atd.. a pak jednoho dne jako soucast reklamniho dopisu ktery bezne kazdej vyhazuje prisla drobna poznamka plna jakychsi nepodstatnych reci kde ses mohl docist ze se meni platebni podminky atd...
    Taky to bylo nenapadne umistene na jakesi cedulce v bance.. (znas to takovy obrovsky sanon plny rozpisu jakychsi poplatku pod nazvy ktere ti reknou kulove :-) )
    Je fakt ze doba se malicko meni ale v mem pripade (podotykam slo o 324Kc ktere jsem dluzil Telefonice - jednalo se o jakousi platbu po te co sem ukoncil s nimi smlouvu a zaplatil posledni pravidelnou platbu na tarif. to ze ten tarif bezel dalsich 10 dni se mi nikdo neobtezoval oznamit stejne jako castku ktera tim byla dluzna) banka prokazala natolik neschopnost reakce a vstricnosti ze jsem se rozhodl u nich zrusit ucet okamzite po navratu z Ciny. Navic onen pan z uveroveho se tim ani nehodlal dale zabyvat.
    To ze ona pani ktera to se mnou sepisovala se pak sama obratila na "ustredi" jestli se s tim da neco delat beru jako plus stejne jako to ze s tim byli ocotni neco delat. Ale pokud se takto "agilni a schopny" zamestnanec dostane na misto sefa uveroveho oddeleni a neni schopen resit nestandartni situace.. desim se toho jaci lide jsou na jinych postech.

Ostatne s timto panem jak jsem jiz rikal mam zkusenost z doby kd jsem zakladal ucet, a chtel povolene precerpani o 10K kdy mi s usmevem zdelil ze mam prilis nizky prijem (v te dobe 15K cisteho bylo asi tak 1,5x nad prumerem).

Nicmene timto koncim debatu CSOB a preji ti aby jsi i nadale byl spokojenym a loajalnim klientem. Ja jim podekuji, na onoho pana budu vsude pet chvalu a zrusim ucet.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NOSPAM: me pokud vim garantuji ve smlouve ze pokud po dosazeni 26let zustanu u nich tak mi zustanou uplne stejne podminky jako mam ted /to jest neplatim zadne poplatky za nic a mam kartu free/ a zmeni se "jen" to ze budu platit nejakej mesicni poplatek..

JInak ja osobne mam teda s CSOB ty nej zkusenosti... kdykoli jsem cokoli resil za problem vyresili to okamzite i veci na ktery jsem tak uplne nemel narok dle stanov tak mi "moje bankerka" vyhovela... a co jsem psal na helpdesk ohledne ztracene platby pred tydnem v 6rano tak odpoved a reseni jsem mel do 2 hodin..

Ja naopak teda zatim na CSOB jsem u ni uz 3roky peju chvalu..
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    DEMONOFANARCHY: No vis studentsky ucet znamena 2 veci..
    1) jsi potencialni Klient do budoucna
    2) tvoris nejakou svou historii u banky..

Obe ty veci spolu souviseji.. Student = potencialni budouci vydelecne cinny zakaznik..
    Jakozto student to mas vyhodne a vicemene nic neplatis a dokonce i spise naopak dostanes trebas jednou za rok 500.. ale.. v okamziku kdy studentem nejses tak co udelas? zmizis z banky nebo zustanes?? Samo s sebou zustanes nebot cekani na novou kartu, papirovani etc.. jsou velice otravne navic ledaskdy se jiz s bankou svazes dalsimi cestami jako pripojisteni, hypo, studentska pujcka....

Takze ve finale ma banka clienta.. Ale to by ti asi vysvetlili jini tady jak tohle funguje.. jde o marketing a potencialni cKienty..

Jako ja bych taky nerusil ucet u CSOB kdyby reagovali pruzneji a byli ochotnejsi se svimi klienty jednat jako s lidma a ne jen jako s nejakym povlem..

Mozna jen spatna pobocka a spatny clovek neb mam pocit ze na tohoto pana jsem narazil jiz podruhe v zivote.. akorat ze tenkrat ja byl pitomej prumerne plasenej radovej pracovnik a on vicemene radovej osobni banker.. Dnes bohuzel povisil a zpracovava uvery..

Jen nechapu k cemu tam jsou ti lide kdyz jen natukaji udaje kamsi do PC a odeslou to a v pripade jakekoli odchylky od osy nejsou sto reagovat pruzne a promptne. To uz bych mohl zadat rovnou pres internet banking a jen prijit podepsat smlouvy. Takhle sem hodinu odpovidal na debilni dotazy jako jaky je muj prumerny prijem etc.. pricemz do ty zkurveny banky mi chodi uz 8. let vejplata.. Stejne tak mi od nich odchazeji platby dlouhodobym trvalym prikazem na najem etc.. takze prumerne vydaje na domacnost taky znaj..

Ehm.. sem se dal lehce unest neb mne lehce irituje kdyz neco nefunguje jak by melo :-) budte radi ze nerozebiram nas stat a deni kolem :-D rozbolela by vas ze mne hlava ;-)))
    CASTER
    CASTER --- ---
    Kdyz uz jsme u tech karet, co vubec rozhoduje o tom jestli podepisuju nebo zadavam pin? V nekterych obchodech vidim ze maj terminal na zadani pinu ale podepisuju, proc? Nebo kdyz mam chipovou kartu (KB embos Mastercard) tak se pin zadava jen u chipovych terminalu?
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    ZBYNEK: myslel jsem jako fyzická osoba...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    karty bez chipů se budou v eu vydávat nejpozději do konce roku 2009. všechny případné další karty, které budeme nově zavádět, už budou s chipem (kreditka, karta k účtům pro osvč atd).
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NOSPAM: to vetsina bank je uz v dnesni dobe, ovsem o tom ta debata je..treba me ji CSOB ke studentskymu uctu dala free bez poplatku...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NAVARA: je jisty predpoklad ze v te dobe banka bude schopna ony cipovky vydavat namisto tech s mag. prouzkem..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NOSPAM: a co budes delat v dobe, kdy pulka terminalu bude brat pouze cipovky?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NAVARA: Dobu prechodu?? :-DDnevim ale pouzivaj se uz kolik?? 8 let? Panatuju se ze kdyz sem dostal svoji 1. kartu tak byli cipovky jen embosovany.. tedka jsou sice vicemene vsechny hybridni ale ta prechodna doba ne a ne nejak dojit :-DD
    Cili spokojim se s magnetickou ktera bude vymenena v okamziku kdy se konecne vsici dokopou k tomu pouzivat pri platbach atd.. cipovky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NOSPAM: hybridni reseni pro dobu prechodu na ciste chipove reseni
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    MONICARDIO: Teda nevim sice jak se ti povedlo že jsi za kartu platil.. bo já sem v číně a nemám s tim žádnej problém.. dokonce když to spočítám tak kdybych si vzal eura a tady je zase převedl na RMB tak mne výběr z bankomatu vyjde o pár procent lépe.. :-) zvláště teď když koruna zas o něco posílila..

Jinak většina běžných lidí používá účet jako takovej "Hrníček" do kterýho daj prachy a pak z něj odebíraj na najém na nákup atd.. takže zahraniční platby asi průměrného spotřebitele příliš netankujou, pokud jde o účet v USD tak pro ten to platí asi obdobně.. leda bych makal dlouhodobě v USA.. a ve finále karty.. k čemu čipovka když má proužek?

MALKE
    MALKE --- ---
    DEMONOFANARCHY: V Maďarsku jsem vybírala z bankomatu i platila na dvou místech, ve Španělsku jsem teď platila v hotelu. Kartu mBanky to zatím schroustalo všude bez problémů.

Hele, Adamme, když už jsem tu - na posledním výpise je zajímavá položka - 0,18 Kč stržených za "zúčtování úroků". Objevilo se to jen na jednom ze čtyř účtů, jinde ticho po pěšině. Nejde o těch pár halířů, ale nerada bych se dostala do mínusu, když někde nechám na konci měsíce nulu. Co jste mi to zaúčtovali, Holmesi?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MONICARDIO: Podobné info jsem měl svého času s normální kartou od spořitelny. Pak jsem si pořídil kreditku od komerčky a nikdy jsem neměl problémy.

DAMIAN: K podnikání jako fyzická nebo právnická osoba? Jako fyzická osoba můžeš používat libovolný účet, jenom musíš počítat s tím, že ti ho pak může finančák zkoumat.

NAVARA: Co se ti nezdá na kreditce? Když splácíš v termínu, tak je to dle mého velmi pohodlné, hlavně nemusím na běžném účtu držet skoro žádné prachy.

ADAMM: Ten certifikát by to fakt chtělo - sice i ten se dá ukrást, ale už to není tak snadné...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: treba v tom abych mohl zaplatiti u offline terminalu treba v taxiku, coz se mi napr budu v zahranici sakra hodit, coz pokud vim s neombosovanou kartou proste nedocilim, ale pokud se pletu tak si sypu popel....

kreditka je vec kterou nepotrebuju, me a vetsine lidi jde primarne o debetni kartu
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: Diky za info.

4. vim, nechtel jsem to rozpitvavat do detailu ohledne podpurneho nastaveni cert jen pro konkretni pocitac apod.

Prepisu tedy na "Planuje se do budoucna lepsi forma zabezpeceni pristupu i do samotne aplikace, nez jen jmeno/heslo ktere nelze pouzit v kavarnach?".
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: jinak chápu, že lidi by chtěli chipovou kartu - ale že běžná platební není embossovaná - jakou v tom vidíš velkou nevýhodu? aspoň jde levně (za 0 Kč) zablokovat, to se ti u embossky nestane.

že kreditka bude, vím docela dobře, když jsem se podílel na nastování pricingu a vytváření formulářů žádosti ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: 1, 2 - protože to nebylo chápáno jako prioritní a vzhledem k nedostatku lidských zdrojů prostě něco bude muset počkat na úkor něčeho jiného, odnesly to zahraniční platby. 3 - bude, ale až o dost později. ovšem u kreditky půjde nastavit inkaso na stržení 100% částky a kdybys neměl na účtu dost peněz, tak ti dokonce přijde upozornění smskou, čili se dá docela dobře fungovat, a zůstaneš v bezúročném období (ale zcela chápu tvoje uvažování, měl jsem to v hlavě zafixované stejně) 4 - certifikát imho bezpečnější není, ale nechci dělat flame. změna, kterou někdo může uvítat: při vytváření šablon si člověk bude moci vybrat, jestli při jejich provádění bude zadávat smsku nebo ne.

DEMONOFANARCHY: jasně. ono psát o tom, že to jde, není až tak zajímavý. co jsem jezdil sám (polsko, rakousko, německo, slovinsko), tak jsem problém neměl. co vím i od dalších lidí - holandsko, francie, slovensko, španělsko - tak taky problém nebyl. země, kde je problémů nejvíc: UK, dánsko, norsko.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    DEMONOFANARCHY: no praveze afaik jedina pouzitelna karta bude ta kreditka :) ale chci overeni od trochu jistejsiho zdroje...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NAVARA: no jetsli bude kreditni tak to bude vysmech vsem lidem co chteji embosku tedka a cekaji na ni...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CASTER: afaik. VISA poplatek je zpracovavan "skryte"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam