• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ZBYNEK: nerikala konkretni jmeno.. rikala, ze maji tri druhy.. a me zaujala ta se slevou na faktury za telefon
    je to i kreditka, i vlastne ucet, kam si muzu poslat penize a jet ze svych...

rekla jsem ji, at zavola zitra...

ADAMM: no ja jsem uz kdysi nad city uvazovala, kvuli milim... ale pak me odradil rocni docela vysoky poplatek
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KASUMI: Jakou kreditku ti nabízeli? Ta základní kreditka nemá žádnej roční poplatek.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KASUMI: neznám tu jejich nabídku úplně do podrobna, ale Citi má velmi slušné parametry u kreditek. aktuálně (nepočítám-li co-brandy typu axa) je to u nás vnímané jako největší konkurence našim připravovaným kreditkám.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    bude volat jeste jednou zitra
    je tam poplatek 250 korun rocne.. pricemz prvni rok se poplatek neplati..

takze se zeptam na nasledujici veci
    a) je tam nejaka minimalni doba trvani smlouvy?
    b) jake jsou nasledky ukonceni smlouvy? (sankce apod.)
    c) jaka je reakcni doba na blokaci karty? (tedy kdyz zavolam, ze je zablkovano, kolik hodin se mam trast strachy - pojisteni proti zneuziti je drahe 79kc/mesic)
    a uvidime
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Většinou bývá háček v nějakém poplatku za vedení/vystavení karty. Nebo v tom, že je to zdarma jen pokud něco (utratíš půl milionu).
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    nemate nekdo kreditku od city banky?
    dneska mi volali, ze mi daji slevu 5% na účty za telefon
    vedeni, vypisy, blokace a znovydani by melo byt zdarma..
    tak premyslim, kde je ten hacek...

nevite?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM : Co takhle z webu odstranit info o odstávce, která byla 22.6.? http://info.mbank.cz/logout.html
    HARALD
    HARALD --- ---
    MALKE: u příkazu k inkasu jsou obvykle 3 pokusy, všechny za jeden poplatek.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ZMYJKA: Áno, už to odešlo (zaplaťpámbu). Díky za reakci. Stejně mě to udivuje - pět let to chodí vždycky po výplatě, ledva ji začnu odvádět jinam, snaží se to strhnout před ní... Navíc hádám, že za další poplatek, neb to mám jako samostatnou položku v IB. Cha!
    ZMYJKA
    ZMYJKA --- ---
    MALKE: Obvykle to zkouší ještě jednou, kolem dvacátého. Mně zkouší odejít před výplatou pravidelně :).
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Není náhodou problém, že v běžných obchodech neberou AmEx (stejně jako u nás)? Já měl jednou v NL opačný problém - karta MC, ze které jsem normálně vybral v bankomatu, mi nevzali v hotelu.

Další problém by mohl být v limitech - firemní kreditky mají někdy nastavené limity pro typy transakcí separátně. Takže je možné, že v hotelu ti jí to bere do 30k, ale na suvenýry a petty cash máš limit nula. Anebo jsi se hotelem tak strašně přiblížil limitu, že se tam nevejde už nic. A pokud je to kreditka GE, kde je limit typu kontokorent (to jest čerpáš do výše limitu bez ohledu na čas a další čerpání je možné až po zaplacení), tak se není čemu divit.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Zdravím, netušíte někdo - SIPO se pokusilo odejít poprvé za několik let několik dní před výplatou (takže no money na kontě). Nevíte, jestli si to zkusí stáhnout ještě jednou, nebo na mě dlabou a budu to muset řešit sama?
    HARALD
    HARALD --- ---
    LEFTY: hledal jsem, ale nic jsem nenašel. asi tě čeká poměrně otravná práce.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NOSPAM: jo, v hotelu mi ji berou bez problémů. to jsem nenapsal. ale tam jsou zvyklí na mezinárodní klientelu. ale v běžných obchodech jsem zatím musel vždycky platit debetkou nebo v hotovosti.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: Ty hele ja sem tam platil firemni kreditkou uplne bez problemu.. ale zse je fakt ze to bylo na hotelu v normalnich obchodech nevim...
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nemáte někdo po ruce nějakej žebříček tržních podílů bank na českým trhu? Nejlíp podle počtu klientů, ale je mi celkem jedno, podle jakýho ukazatele to bude, potřebuju to jenom orientačně.
    Jinak mě čeká prolízání výročních zpráv všech, co mají status a.s., a z toho nejsem odvázanej :-), žebříčky, na který jsem narazil jsou docela děravý.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Nezahazuj ji, ale objednej si jinou. Tuhle si nech na PettyCash. Bude se ti to hodit jako doplněk k AmExu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    mě nasrali jako blázen. mám novou visu electron, firemní. jenže limit je 30tis týdně, což je pro firmu naprosto nepoužitelné. nikdo mi neřekl, že u visy electron se ten limit nedá zvýšit.

takže ještě jsem ji nepoužil, můžu ji rovnou hodit do skartovačky a objednat si novou... :-(
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAM:
    Tak moc díky... zejtra si jdu pro novou kartu tak jí to rovnou testnu....
    ADAM
    ADAM --- ---
    u ebanky a ni sporky ani jiné banky nic navíc rozhodně platit nebudeš.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAM:
    DEMONOFANARCHY:
    Aha... tak super... A ještě poslední dotázek. Kdyžteda vydražim věc za dolar a dolar shipping. Tak budu platit 2 dolary. Kouknu na kurz Spořky tam je prodej za : 15,870.
    takže budu platit 2x 15,870 ? nebo ještě nějakej poplatek. Co jsem koukal u E-banky tak tam bylo tušim 1% min 50Kč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam