• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    TBC: Jak to tak popisujes tak mi to prijde jako pekna zlodejina..

Stejne tak i platebni karty v zahranici.. Jeste ze sem presunul pred vejletem do Ciny nejaky prachy na mKonto :-) Tedka jsem celkem spokojenej :-)

To ADAMM:. Jedno mi ale chybi ve vypisu a sice pri vyberu z bankomatu v cizine bych uvital aby byla videt i vyse vybirane castky v tamni mene. Clovek by mel lepsi prehled o tom kolik ho skutecne stala ona transakce.. :-) Sice si pamatuju castku ale buhvi jak tomu bude za mesic ;-) ci dva..
    TBC
    TBC --- ---
    Jak jsou na tom banky s poplatkama na posilani plateb do zahranici, tekonc sem posilal cca 4 tisice do nemecka a poplatky u RB/Ebanka jsou 750 (1proc z castky min. 300) + 450 za platbu kde hradim vsechny poplatky ja.... prijde mi to jako opravdu, cekal bych ze v ramci unie tyhle poplatky budou trochu jinde , je tam sice moznost europlatby za (1proc min. 300) + 200, ale poplatky jsou SHA a ja potrebuju aby prijemci dorazila plna castka co pazaduje.... samozrejmne kde muzu tak platim paypalem ale ne vsude to jde :o(( co radite? nebo jaky jsou poplatky ve vasich bankach?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ADAMM: No udela, porotoze jim nic jineho nezbyde;)
    Ale musim rict, ze ten typek na mlince byl dobrej, poprvy v zivote sem mel pocit ze s mym bakovnim kontem neoperuje clovek, kterymu bych nesveril ani hadr na podlahu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: je to jak píšeš. obvyklé v zahraničí, u nás se s tím moc asi nepotkáš...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    R_G: u letenek to trojčíslí chtěli, ostatně jako všude kde jsem platil offline kartou. s tím že ho nechtěli jsem se setkal poprvé
    R_G
    R_G --- ---
    NTR23: Nevim jak je to mozne, ale ja bez onoho trojcisli platim celkem bezne treba za letenky u click4sky.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: tak je good, dik
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: MO/TO transakce se liší od internetových plateb jak? tím že nechtějí CVC ze zadní strany?
    Při rezervaci hotelu chtěli vyplnit právě číslo karty, jméno, expiraci, ale trojčíslí už nechtěli a přesto to zálohu strhlo. To jsem se právě divil, jak je to možn
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KY_109: moje kolegyně katka tvrdí, že real time je real time - čili okamžitě po zadání...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    AXTHEB: no, tak na to se mě neptej, možná proto, že blokace stejně většina lidí udělá spíš telefonicky? ale můžeš snížit limit na platby u obchodníků i u výběrů na 0 Kč i v IB.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Jj, nastaveni limutu na 0Kc me taky uz napadlo... spis by me ale zajimalo, jak "realtime" tahle operace probehne? Za jak dlouho po nastaveni v IB tohle schrousta banka a nastavi to na te karte?
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    AXTHEB: myslim ze docela staci nastaveni vsech limitu na 0,- :-)
    PS: jinak jsem to tu i na mBank foru videl asi milionkrat :-)... Dokonce je to snad i uvadene jako nejednodussi a nejlevnejsi zpusob i na FAQ.. ale to by spis adam rekl :-)

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ADAMM: Proc nemate v ebankingu nejaky rychly zpusob, jak blokovat kartu? Nebo sem ho tam jenom nenasel?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    R_G: Asi bych se ujistil, jestli máš na kartě povolené MO/TO transakce (mail order / telephone order), taky se jim říká CNP (card not present). je to podobné, ale nikoliv totožné internetovým platbám, takže to může být nastavené odlišně. obvykle to jde jen s embosskama, ale třeba náš "delfín" to taky umí.

DEMONOFANARCHY: mLinka, čili 844 777 000 nebo 246 017 777
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    HARALD: No nevim.. po telefonu bych jim to cislo nedal a vetsinou mi vystaci opravdu jen telefonicka rezervace :-)
    R_G: Tohle je pomerne bezne. I kdyz taky jsem se uz parkrat na rezervaci pres web vybodnul kdyz jeli rezervacni formular nesifrovane :-)
    Celkem rad mam booking.com a hotels.de

Jinak :-) dneska sem dorazil z Ciny a jedinny problemek na ktery jsem narazil byl ten, ze obchody vetsinou nebrali nic jineho nez Union Pay. A to i ty velke. Jinak hotel a bankomaty v Visou bez jakychkoliv problemu stejne tak i v Honkongu. Takze zatim s mBank spokojenost i kdyz neni emboss a ocipovana.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: cestuju po Evropě hodně a prakticky všude po mě vyžadují na rezervaci číslo kreditky. ještě jsem s tím neměl problém.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NAVARA: naprosto bezny..
    R_G:

R_G
    R_G --- ---
    Hm, tak jsem vyplnil formular a objevilo se, ze nastala chyba na strane me banky. Moc to nechapu, pac za letenky jsem platil kartou pres internet bez problemu. Nevite prosim, jestli je mozne, ze Komercni Banka odlisuje platby po internetu v CR a mimo CR?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NAVARA: mě to bukuje asistentka, ale vždycky potřebuje číslo karty a dost často i její kopii - a to přesto, že platím na místě keš...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRISSIE: kdyz tam maji formular na zaplaceni 10% zalohy - nereknu ze chteji telefon kvuli konfirmaci (znam), ale znovu do nej opakovat kartu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam