• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATAN
    ATAN --- ---
    A nevite kolik stoji v KB vklad na ucet na pokladne?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Kdyz vlozim na pobocce u KB na u nich vedeny ucet penize, objevi se na uctu hned?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    NELDE: mela by..ale nechtela jsem na to po precteni nekterejch reportu spolihat. navic mi prislo, ze s tim u nas jeste moc zkusenosti nemaj.
    a pak je tu jeste jedna vec - pokud obchodnika kontaktuje banka a zada po nem charge zpatky, klesne mu tim kredibilita
    NELDE
    NELDE --- ---
    SARKALINA: Tohle mě trochu děsí - já žil v tom, že to zařizuje banka, co kartu vydala.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    Pred par mesicema jsem tu informovala o kradezi karetnich udaju a naslednym odcerpani nekolika tisic z myho uctu. (Pro ty, kdo jsou liny filtrovat - behem jedny noci mi zmizelo z uctu par desitek tisic, a dle vypisu zlocinec nakupoval v online shopech hadry po celym svete). Karta mi nebyla fyzicky zcizena, ale nevylucuju, ze by ke ztrate citlivejch informaci nemohlo dojit u nekteryho z obchodniku, kde jsem v minulosti online nakupovala (to se vyloucit neda asi nikdy).

Cela zalezitost dopadla vcelku uspokojive. Pokud byste se ocitli v podobny situaci, tady mensi souhrn kroku, ktery jsem absolvovala ja:

1/ okamzita (a trvala ) blokace platebni karty
    2/ kontaktovani jednotlivejch prodejcu (emailem, telefonem..doporucuju kombinaci obou cest) a jejich nasledny informovani o fraudelent charges na my karte, zadost o zruseni jednotlivejch objednavek a vraceni penez na ucet. zadost o udaje o objednavateli
    3/ kontaktovani policie v hongkongu (kam objednavky smerovaly) i v CR
    4/ reklamace jednotlivejch plateb , ktery prodejci odmitli vratit / ev. na zadost nereagovali...a k jejichz zauctovani nakonec doslo. (reklamace probihala osobne na pobocce banky, kam jsem prinesla vyjadreni policie, soupis transakci a info o objednavateli jako dukaz, ze jsem celou zalezitost sama nevykonstruovala)

Banka zbyly transakce (1/3 obchodniku se mnou nekomunikovala) prislibila vratit na muj ucet, takze me ve finale cela sranda stala akorat par korun za telefonaty do zahranici a par hodin casu, stravenejch vyrizovanim emailovy korespondence s policajtama a jednotlivejma obchodnikama.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA: je to mozny, vypnul jsem ho pro mbank, bude stacit.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: nebude to problem s konkretnim filtrem? ABP vyuzivam hojne a prave ted jsem si prevedl mezi svymi ucty bez problemu...

Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; cs; rv:1.9) Gecko/2008062112 (Gentoo) Firefox/3.0 - Build ID: 20080621GentooMozillaFirefox
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: Tak i tohle asi ma vysvetleni, nedavno jsem pridal par novych filtru do AdBlocku.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: tak to bylo ono, jen je divny ze to normalne pred par dny fungovalo, nikdy pred tim problem nebyl. dik.
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: hmm, zkusim ho pro mbank vypnout, doufam ze nemate hodne reklamy. :oD
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: no určitě bych to zkusil na čistém FF3 - zatím všechny problémy způsobovalo nějaké rozšíření (zaznamenal jsem např. AdBlock Plus).
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: jo, pardon, zapomnel jsem to uvest. v kazdem pripade jeste se na to kouknu, mozna prekazi nejaky rozsireni. pak poslu report.
    NAVARA: ja to zkousel jak ve win tak i v linuxu.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: to bude neco konkretne u tebe, jedu bez problemu (ale take bez win)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: pokud správně rozumím, že se to týká nás, tak bych prosil o screenshoty a popis na adam.zbiejczuk@cz.mbank.eu - a poslat prosím z mailu registrovaného u nás, abych tě jednoduše dohledal :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Prestaly mi fungovat (tak 3 dny mozna) v prohlizeci Firefox3 (zkouseno na dvou pocitacich) sablony. Kliknu provest, zadam castku, pak pokracovat a zobrazi se jen hlavicka stranek. Driv to 100% fungovalo. Tim jsem vlastne zustal odkazan jen na IE v praci. Coz neni dobry.
    ADAM
    ADAM --- ---
    aktivchange.cz je výborná jak úrovní služeb, tak kurzy - a to jak pro bezhotovostní, tak hotovostní obchody.

Je ale v poslední době pravdou, že díky skvělým službám právě trošičku rozšířili spread..
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Myslíš proč peníze nejsou zboží? Na přesný důvod se musíš zeptat nějakého ekonoma. Třeba proto, že mají více funkcí než jenom oběživo.
    Směna je služba a nikde nemáš řečeno, že když někdo inzeruje službu, tak jí musí poskytnout i tobě. Typicky ti nikdo negarantuje, že v hospodě budou mít všechna jídla, které mají na jídelníčku. Navíc u směnárny je blbost přijít ráno - většinou večer odvádí výnos = cizí měnu.
    U zboží byla regulace zavedená ČSSD jen kvůli výprodejům na základě falešné reklamy, u normální inzerce to není. Díky nabídce a poptávce je pro firmu negativní inzerovat zboží/službu, které nemá - přiště tam nepřijdeš.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A proč by nebyly? Každopádně směna peněz je služba.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    COMMANCHE: ten staromak je vazne best of bests v praze...
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    NELDE: V pohode, na rohu proti Tescu na Narodni meli kurz 23,55. Navic, maji tam asi 4 prepazky, takze rychla obsluha.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam