• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jinak jak jsem ted nahodou vlezl do mbank fora, tak mi hruzou docela vstavaji vlasy na hlave.. kdo prosimte programuje ten netbanking, lowcost jako chapu, ale ta aplikace je zakladni kamen, ktery musi proste 100% fungovat a kdyz se dela zmena, ma se 100x overit, ze funguje spravne. nechapu, jak muze IT oddeleni pustit mezi lidi verzi netbankingu, ktera blbe doplni nuly u predcisli konta a pak to lepite nejakym hromadnym precislovanim transakci s tim, ze nasledne nesedi uzivatelum historie. 8)

( http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=51871&t=51871&sr=dd&pn=1 )
    ATAN
    ATAN --- ---
    ADAMM: jo, pardon, zapomnel jsem to uvest. v kazdem pripade jeste se na to kouknu, mozna prekazi nejaky rozsireni. pak poslu report.
    NAVARA: ja to zkousel jak ve win tak i v linuxu.

ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: pokud správně rozumím, že se to týká nás, tak bych prosil o screenshoty a popis na adam.zbiejczuk@cz.mbank.eu - a poslat prosím z mailu registrovaného u nás, abych tě jednoduše dohledal :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Prestaly mi fungovat (tak 3 dny mozna) v prohlizeci Firefox3 (zkouseno na dvou pocitacich) sablony. Kliknu provest, zadam castku, pak pokracovat a zobrazi se jen hlavicka stranek. Driv to 100% fungovalo. Tim jsem vlastne zustal odkazan jen na IE v praci. Coz neni dobry.
    ADAM
    ADAM --- ---
    aktivchange.cz je výborná jak úrovní služeb, tak kurzy - a to jak pro bezhotovostní, tak hotovostní obchody.

Je ale v poslední době pravdou, že díky skvělým službám právě trošičku rozšířili spread..
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Myslíš proč peníze nejsou zboží? Na přesný důvod se musíš zeptat nějakého ekonoma. Třeba proto, že mají více funkcí než jenom oběživo.
    Směna je služba a nikde nemáš řečeno, že když někdo inzeruje službu, tak jí musí poskytnout i tobě. Typicky ti nikdo negarantuje, že v hospodě budou mít všechna jídla, které mají na jídelníčku. Navíc u směnárny je blbost přijít ráno - většinou večer odvádí výnos = cizí měnu.
    U zboží byla regulace zavedená ČSSD jen kvůli výprodejům na základě falešné reklamy, u normální inzerce to není. Díky nabídce a poptávce je pro firmu negativní inzerovat zboží/službu, které nemá - přiště tam nepřijdeš.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A proč by nebyly? Každopádně směna peněz je služba.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    COMMANCHE: ten staromak je vazne best of bests v praze...
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    NELDE: V pohode, na rohu proti Tescu na Narodni meli kurz 23,55. Navic, maji tam asi 4 prepazky, takze rychla obsluha.
    NELDE
    NELDE --- ---
    COMMANCHE: Já myslím, že ne. Peníze nejsou zboží. Je to jako kdyby jsi šel k holiči a dozvěděl se, že tě nevezmou, protože mají plno. Navíc pokud mají třeba 10 EUR, tak už Eura mají. Banky dělají to samé - vyhlásí kurzy, ale zkus někde sehnat švýcarský franky - odkáží tě na centrum Prahy, nebo ti to objednají s dodáním za 3 dny.
    Zkus směnárnu v Kaprovce u Staromáku. Mám ji jako typ od taxikáře, že tam mají vždycky dobré kurzy a dost peněz.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Mimo eurozonu je to pri vyberu do cca 5000kc jeste vyhodny u mBank.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kurz mBank je celkem v pohode horší jsou ty 2% mimo eurozónu.
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA: no ja uz to vyresil s Pixelmanii, obnovili mi objednavku po zaslani kopii dokladu, pry tu transakci vyhodnotili jako rizkovou. Asi se jim nelibilo moje malo ceske jmeno. ;o)
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Docela by me zajimalo, jestli se smenarna nedopousti nejakeho prestupku, kdyz ma vystavene kurzy pro danou menu a pritom ji nema k dispozici. Konkretne, nasel jsem tuhle smenarnu, kde jsou kurzy opravdu luxusni, a chtel jsem si nakoupit eura na dovolenou. Dnes jsem se tam stavil, kdyz otvirali. Cekalo tam kolem 10 lidi. Ukazalo se, ze eura nejsou, tak se vsichni rozutekli. Nikde nebyla o tom ani zminka, stejne tak nikdo nevedel kdy eura "budou".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ATAN: pockej do druheho dne, pokud ji skutecne neprovedli, vecer se to procisti.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NELDE: tezko rict u CSOB mam tedka 5vyberu mesicne prez leto free ale aktualni vyber z mbank 70eurobyl za 1671,05
    ATAN
    ATAN --- ---
    Platil jste nekdo mbank platebni kartou na Pixmania.cz? Mne ted tvrdi, ze nemohli provest platbu, ale na IB mBank tu castku od nich blokovanou mam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem dneska koukal na srovnání výběru z bankomatu v cizině (MFD). Počítali to pro 100 EUR. ČS, UCB a ČSOB sice měli trochu lepší kurz než mBank (něco jako 23,67, místo 23,73), což při výběru z vlastního bankomatu bylo o pár korun lacinější, ale při cizího bankomatu mBank vedla suverénně. A vzhledem k poplatkům typu 100 + 1% ani ten o chlup lepší kurz nic neřešil. Vychází mi, že bych musel vybírat asi tak 1000 EUR a více, aby se mi ten horší kurz mBank nějak projevil.

Máte s ním nějakou vlastní zkušenost?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    a pres telefon to nejde tez? pak teda pesky, no.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Poskytuje, ale na limity se tam akorat tak podivas :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    nevim, tohle si ma kazdy byt schopny naklikat za minutu v netbankingu, pokud ho KB neposkytuje ke studentskemu kontu zadarmo (resp. za pakatel), pak je neco spatne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam