• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: jsem si vcelku jistý, že bude. ale na druhou stranu, myslím, že špatná pověst delfína je imho zveličená. mám kamarádku v holandsku, co neměla nikdy problém, já byl v německu, polsku, slovensku, slovinsku - a vše ok. na fóru logicky píšou spíš ti, co problém měli, než ti, co ne...

btw. je vás tady s delfínem hodně - kolik máte případů, že nešlo zaplatit? napište své zkušenosti :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jen doufám, ze chystaná kreditka od mBank bude více kompatibilní s platebními terminály po evropě a světě než současný delfín bez chipu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ehhh... no je to funny, protože je tam delfín s chipem, který ještě neexistuje kromě prototypů :) (u nás, polské karty s delfínem už valí)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    KRAKI: to jo, ale jen v pripade, ze o nej stojis, ze
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak dneska v MFD srovnání platebních karet. A na titulní straně jsou vysvětlivky, co na kartě je co. A je tak použit delfín mBank. Tak se zdá, že ji berou vážně.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    tak jsem byl vcera po peti letech vseho vsudy popate v ebance/reiff a jsem za ni fakt rad - pristup vsech, damou za informacni prepazkou pocinaje a osobni bankerkou konce me opet dostal, naprosto zdvorile a profesionalni chovani, nezavysle na zustatku na uctu, jednoduche a citelne sluzby... s peklem , ktere jsme zazil pri vyrizovani drobnosti v CS se to rohodne neda srovnavat- osobne davam 10/10

ohledne cen - v zakladni sazbe jeni levna, ale pokud ma clovek alespon 30t, ktere muze tocit z uctu na ucet, tak ma vedeni uctu za par korun mesicne a to imho za ten nadstandartni servis stoji
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    R_G: udajne to trva do druhyho dne, nicmene mne to trvalo dyl, naky cca 3 dny
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zkus to po půlnoci, pak bych volal na helpdesk.
    R_G
    R_G --- ---
    Nevite jeste nahodou, kdy mi kartu odblokuji pro platbu po internetu, kdyz jsem to dnes fyzicky udelal v Komerni bance? Maji nejake "preklopy" databazi nebo to, ze to jeste nefunguje, znamena, ze mi to tam udelali blbe?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: nejde o poplatek, ale o kurz ;) co mi to jen připomíná...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NYX: aha no ja si nikdy s nastavenim nehral a netusim ze to jde udelat i tak ze to zaplatim jakoby uz v cizi mene.. proste to nechavam prevadet paypal..
    NYX
    NYX --- ---
    DEMONOFANARCHY: to nemusi byt pravda...a je vyhodnejsi, aby platba sla v cizi mene (= lepsi kurz nez kdyz to prevadi sam PayPal)
    R_G
    R_G --- ---
    DEMONOFANARCHY: Tak ja to vyzkousim a to nas rozsoudi :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    R_G: ne provedes ji vlastne v CR v korunach
    R_G
    R_G --- ---
    DEMONOFANARCHY: No, ale ja tu platbu provedu vlastne do zahranici...a v eurech.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    R_G: stejne jako by jsi zaplatil v jakemkoli obchode v CR treba v hypernove na kase... pokud mas takovou platbu bez poplatku tak bude bez poplatku u paypal
    R_G
    R_G --- ---
    Nevite prosim, kolik budu platit bankovni poplatek, pokud zaplatim svou MasterCard pres PayPal a tuhle kartu mam u Komercni banky?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Díky za informaci, to rád slyším. Mimo jiné to znamená, že váš obchodní model má úspech a budete pokračovat. Jedno z rizik, které jsem vnímal (možná největší), bylo, že nedosáhnete kritické masy potřebné pro provozování banky (nemyslím počet účtů, ale objem uložených prostředků) v rozumné čase. Tohle znamená, že na účtech je přes 10 miliard korun a to už je velmi slušná suma umožňující bankce bezproblémový provoz a hlavně investice do dalších produktů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: většina lidí, co používá primárně eMAX, tak na něm má stotisíce. vem si, že 30% účtů je de facto prázdných, a přesto je průměrný zůstatek přes 100k.

obecně si myslím, že i když tady bude určitá skupina řešit to, co vy teď, 80% našich zákazníků je to úplně pumpa.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    NELDE: takhle to funguje v eBance
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ověřování přes SMS v sobě moc bezpečnosti nemá. Ale je to o hodně lepší než ověřování karty. Osobně bych dával přednost, kdyby k tomu kódu přes SMS se muselo přidat ještě nějaké heslo (něco jako aplikace nebo krabička, kam zadáš SMS heslo a tvoje osobní heslo a vygeneruje ti to heslo pro tu platbu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam