• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    R_G
    R_G --- ---
    Nevite prosim, kolik budu platit bankovni poplatek, pokud zaplatim svou MasterCard pres PayPal a tuhle kartu mam u Komercni banky?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Díky za informaci, to rád slyším. Mimo jiné to znamená, že váš obchodní model má úspech a budete pokračovat. Jedno z rizik, které jsem vnímal (možná největší), bylo, že nedosáhnete kritické masy potřebné pro provozování banky (nemyslím počet účtů, ale objem uložených prostředků) v rozumné čase. Tohle znamená, že na účtech je přes 10 miliard korun a to už je velmi slušná suma umožňující bankce bezproblémový provoz a hlavně investice do dalších produktů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: většina lidí, co používá primárně eMAX, tak na něm má stotisíce. vem si, že 30% účtů je de facto prázdných, a přesto je průměrný zůstatek přes 100k.

obecně si myslím, že i když tady bude určitá skupina řešit to, co vy teď, 80% našich zákazníků je to úplně pumpa.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    NELDE: takhle to funguje v eBance
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ověřování přes SMS v sobě moc bezpečnosti nemá. Ale je to o hodně lepší než ověřování karty. Osobně bych dával přednost, kdyby k tomu kódu přes SMS se muselo přidat ještě nějaké heslo (něco jako aplikace nebo krabička, kam zadáš SMS heslo a tvoje osobní heslo a vygeneruje ti to heslo pro tu platbu).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak výhoda je oddělený eMax na úspory, ke kterému nemáš platební kartu a nemáš u něj nastavenou žádnou šablonu či máš na tvé mKonto, ale s nutností sms potvrzení (novinka).

Dokud nešlo šablony potvrzovat sms tak sem v tom také viděl problém.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pokud člověk chce jenom vkládat a vybírat peníze, tak nejlepší je nějaká vkladní knížka Poštovní spořitelny, ne? A občasný převod je možný přes poštovní poukázku. Bezpečnost IB je také o tom, kolik tam mám. mBank je vynikající na malé platby - prostě tam převedu čas od času nějaké peníze a pak z toho platím ať už přes internet nebo kartou. Dokud nebude možnost lepšího zabezpečení, tak tam lidé ty stotisíce asi dávat nebudou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TMA: já mám s mBank negativních zkušeností asi nejvíc ze všech, ale já tam pracuju a pro nyx dělám takový helpdesk, takže to se asi nedá brát tak úplně doslova ;)

pominu-li horší kurz při platbách mimo CZK/EUR, tak všechny nuly platí - a dá se mít účet několik měsíců bez placení jakéhokoliv poplatku. ale pokud nechceš on-line bankovnictví (a to ještě kvůli bezpečnosti), tak mBank nemohu doporučit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TMA: pokud jde o poplatky tak zkusenosti mam jen pozitivni, pokud jde o funkcnost a dalsi pro nekoho nepodstatne drobnosti tak je negativnich zkusenosti plne forum viz http://www.mbank.cz/forum/index.html :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TMA: ja jsem komentovala jen tu nemoznost ukladani penez na ucet. Pokud nechces pouzivat IB, mbank pro tebe neni vhodna, to souhlasim.
    TMA
    TMA --- ---
    XMARGE: Tenhle postup je v rozporu s "internet banking nechci". Sazka neni banka, cili to internetove udelatko pro prevod do mBank sice neni formalne internetbanking, ale stejne.

Internetove bankovnictvi nechci z toho duvodu, ze neposkytuje dostatecnou ochranu... Neni u nich zadny vyberni listek, ze ktereho by se nechaly sejmout otisky prstu.

Asi ale nakonec podlehnu pozadavkum moderni doby. Mate nekdo s mBank taky negativni zkusenosti?
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    MUZA: no sak ja nic nerikam...

Pokud se chce do budoucna se vyhnotu necemu takovemu tak ma dve moznosti bud nebude sporit kazdou korunu a pak tady nebude brecet ze ji strhli moc a koupi si pojistku a nebo si k uctu necha dat ne-embos kartu...
    MUZA
    MUZA --- ---
    DEMONOFANARCHY: u kb si kartu musis (muzes) taky pojistit... rocne necele 300,-, ale nejenze neplatis nic za zablokovani, mas taky pojstenou ztratu do naky vyse + ti zaplati vyholy za taktez ukradene doklady a klice od bytu pro celou rodinu...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    YAMANGO:
    To je tak kdyz je nekdo nepoucitelnej a nekoupi si pojisteni karty , ktery by te urcite nezrujnovalo. V jine bance to nebude ani o chlup jine to te muzu uklidnit. Max muzes jit k mbank nebo komerce nebo podobne bance kde ti misto kvalitni karty daji obyc neembos ne chip kartu u ktere zablokovani nic banku nic nestoji takze ti to napalej max oni za par stovek.

Mela jsi mit todle :

http://www.csob.cz/bankcz/cz/Lide/Pojisteni/Pojisteni-ztraty-platebni-karty.htm
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    mBank
    YAMANGO
    YAMANGO --- ---
    dneska jsem potrebovala kvuli ztrate zablokovat embosovanou kartu ke studentskemu uctu CSOB a stahli me za to o dva tisice (!!!).
    mate proto, prosim, tip na nejakou banku, ktera je vyhodna pro studenty, dobre se s ni pracuje online a neni to CSOB, KB ci CS? dik fik
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Jak je to s ověřováním podezřelých kartových plateb (dejme tomu, že někdo na čílso mé kreditky kupuje dvě auta) - dělá to banka, nebo VISA/MC (a pak to předá bance, která vás kontaktuje)?
    Díky.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TMA: vkladat na ucet mbank lze velmi jednoduse pres terminaly sazky. Jen si u nich musis taky zridit ucet a z nej poslat na mbankovy, ale ten je taky zadarmo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    tak uz uplynul rok a pul od doby, kdy jsem si na benzince koupil cigara a platil kartou, protoze jsem nemel dostatek ceskych korun... a dosud mi nikdo nic nestrhnul. cekal jsem, ze pockaji az takovych mikroplateb probehne vic anebo to strhnou v nejaky deadline, ale dosud NIC. ciste ze zvedavosti, jak dlouho mohou jeste cekat nez se to nejak "promlci"?
    TMA
    TMA --- ---
    Kdyz uz jsem mluvil o tom uctu, existuje nejaky, ktery by me nesedrel az na kost? Co potrebuju je vklad a vyber v hotovosti, obcas jednorazovy prikaz k uhrade.

Platebni karty, internet banking, telefoniho bankere, kontokorent a podobne zbytecnosti nechci.

DEMONOFANARCHY: Tam je to velmi slozite s hotovosti. Vklad v hotovosti je temer neuskutecnitelny, pokud si dobre vzpominam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam