• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    vsak jo, to ja tak rad chytam lidi za sluvka :) i mi jsi onehdy slusne osvetlil nektere veci :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: no já jsem sběrna dobrých i špatných zpráv - nikoliv reklamační středisko nebo karetní oddělení. já nevím, proč to nefunguje, nebo proč to nefunguje právě tam... já jsem webmarketing ;)

původně jsem myslel, že se budu starat o web :) ale dneska se své naivitě jen směju...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: jako nekdo, kdo ti na stiznost, ze ti karta nefungovala v Bolivii odpovi, ze funguje v Kazachstanu? :o)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: no je to k nasrání. já kdybych měl dát na to, co sám slyším, tak bych si některé dny myslel, že naší kartou se nedá zaplatit nikdy nikde - protože funguju jako sběrné místo problémů...

ale dnes někdo psal, že neměl problémy nikde v kazachstánu - takže se to tak střídá, ty dobré a špatné zprávy. zajímalo by mě, jestli existuje v tomhle ohledu někdo jako já třeba v ČS, docela bych s ním hodil řeč :)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ADAMM: hmm..dik za prosetreni.. kdyby se mi to stalo v jednom bankomatu/obchodu, tak nereknu, ale tam ta karta proste nefungovala nikde - dal jsem minimalne 5 pokusu (pokazdy jinde). vsechno pritom klasicky VISA oznaceny terminaly/bankomaty - nic pofiderniho :/
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NOSPAM: aha, no vidíš...

já tam mám emaxovou, kde nejsou žádné prachy. přelévám je tam je když něco platím
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NTR23: No jasne ale k cemu to? Jako nemam absolutne v umyslu platit pres paypal vic jak 25tisic je tusim default limit pro "neautorizovane" platby..
    Takze k cemu ta autorizace je krom toho ze kdyz se nekdo dostane k tvymu ACC na PayPal tak vytahne absolutne vsecko a nezarazi ho zadnej limit?? ;-)
    Ja vim paranoia ale pro paypal asi smazu aktualni platebni kartu a dam tam tu z emaxu kde mam defaultne limity na 1K :-) vetsinou vetsi platby pres paypal nedelam..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUTHRAKAUR: naši lidi krčili rameny, že u tebe žádné požadavky na blokace nevidíme... teď psal zas někdo jiný, že na filipínách uspěl, kde kolega s ČS a dokonce ani se služební AmEx neuspěl.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    NOSPAM: bankomaty, co jsem zkousel, mely vsechny VISA logo a VISA od CS v nich chodila bez problemu. v obchodech to bylo stejny - CS VISA bez problemu, mBank VISA => "bank not supported" na vypisu z terminalu. takze timhle to asi nebude... holt se asi budu muset smirit s tim, ze budu muset priste sebou tahat i nejakou dalsi ne-mBank kartu pro jistotu :/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: že by šťastlivec? Podle mFóra a mé osobní zkušenosti to tam automaticky není. Pokud platíš v eurech tak záleží na aktuálním kurzu. Paypal stejně jako mBank nemá kurz nic moc. Pokud ale platíš v dolarech či jiné měně je téměř vždy lepší kurz Paypalu, protože mbank v tom případě připlácíš 2%. Každopádně před placením můžeš vyzkoušet obě varianty a vybrat tu výhodnější.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: teda nevim, jestli je to to same, ale ja mam mBank kartu, conversion option tam mam a s nikym jsem si nedopisoval..
    btw nejvyhodnejsi je teda mit konverzi na euro?
    kdyz mam nastaveny koruny, tak to paypal prepocita na koruny a jeste mbank prepocita na eura a zpet na koruny? 8)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ověření že karta kterou jsi vložil do paypalu je opravdu tvoje, protože jestli je kradená, tak nemáš přístup k výpisům abys zjistil to ověřovací číslo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Paypal se neregistruje každou chvíli tak se to dá přežít. Pro změnu si zase u mBank po registraci budete chvilku dopisovat s technickou podporou Paypalu, aby se vám u karty zpřístupnila Conversion Option (která je u jiných bank přístupna automaticky), pokud nebudete spokojeni s kurzem mBank obohaceným o 2% připlatku v případě platby v jiné měně než euro :-(
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NTR23: k cemu je vlastne dobra autorizace u paypalu??
    NTR23
    NTR23 --- ---
    VACLAV: u čs to jde vidět v internet bankingu po až po zaúčtování. u čsob snad až na papírovém výpisu, jestli si dobře pamatuji (možná kecám)
    U mBank to číslo jde vidět už sekundu po kliknutí na tlačítko v paypalu a u mBank ho potom najdeš v blokacích. prostě paráda
    YNZA
    YNZA --- ---
    VACLAV: Vylepsili, nicmene problem s autorizaci paypalu tam je stejny. Proste si pockas az se to zauctuje :/ hernajs kde je ten kuryr uz at sem vocat pryc
    VACLAV
    VACLAV --- ---
    takze CSOB internet banking stoji za vylizpicu. Krom toho ze je hnusnej a ze umi hovno tak me dost nasralo tohle: Chtel jsem si zaregistrovat paypal..ten funguje tak ze vam strhnout platbu (asi 40 kc - vratej pri prvni platbe) ale jde o to ze jmeno te platby je kontrolni cislo pro paypal ze je to vas ucet apod...no a ted problem: okamzite se mi objevilo ze tam nemuzu pouzivat tech 40 kc ale ted ten forek - on vam nezobrazi tu platbu (i kdyz o ni vi) dokud to nestrhne....a kdyz jsem ten paypal potreboval hned tak jsem volal na Linka 24...tam me pani vysvetlila ze ona vidi to co ja a at si hold pockam... fakt jejich internetbanking je dost lamackej a dost divnej...zlatej Servis 24 od CS: ty ted meli tolik utoku na sebe ze se dost vylepsili...

-- Tot muj nazor --
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZAPPO: nejspise vymenuji system :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: po mé předchozí zprávě jsem i prováděl platby, jelo to v pohodě
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    BUTHRAKAUR: Hele ja mel stejnej problem v Cine a bylo to zpusobene tim ze oni VISU nemaj tak moc jak my spis Union Pay..
    Zkratka musis zkusit vice bankomatu a idealne najit nejakej s emblemem VISA ;-)
    Jinak ale v okamziku kdy sem nasel bankomat VISA pozirajici bylo po problemu.
    Dokonce i hotel co nezchroustal Electrona od CSOB tak mBank pozral v poho ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam