• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Supa... moc díky příští týden si to jdu zařídit...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: Kontokorent se teprve připravuje. Termín nevím... normálně se do mínusu v podstatě dostat nedá.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NAVARA:
    ADAMM:
    Tak to já bych tam klidně dal o trochu víc. Spíš jde o takovou trochu paranoiu.
    Já měl právě pocit že se můžu dostat takhle do mínusu i tím že tam nebudu mít peníze a prostě něco koupím přes paypal. Nebo tady nefunguje nějaký kontokorent ?
    Nikde jsem tam v ceníku nenašel ani pojištění proti odcizení/zneužití...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: do mínusu se lze dostat při platbě mimo CZK/EUR - modelový příklad:

Převedu na tenhle speciální eMAX 1800 Kč, koupím si něco za 100$ - v blokacích se mi strhne 1677 Kč. Převedu 123 Kč zpět na mKonto. Následně se mi zaúčtuje reálná částka, která bude přesně 1700 Kč - tím pádem se dostanu do nepovoleného debetu -23 Kč. (částky jsou přibližné, nikoliv přesné podle současného stavu!)

Proto osobně nechávám cca 2-3% víc, nepřevádím zpátky "do nuly".
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZONICEK: Zaloz si zvlast emax s vlastni kartou, na kterym budes mit vyluxovano - a v pripade touhy rozhazovat si tam prevedes prave tu castku, kterou budes chtit vyhodit za nizky konzumni pozitek.

Zaplatit do minusu by jit nemelo (? otazka na Adamma :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    CASTER:
    No já to zkoušel filtrovat... ovšem špatná hesla :) díky
    CASTER
    CASTER --- ---
    ZONICEK: zkus si precist prispevek adamma hned pod svym :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Zdravíčko,
    chtěl bych se zeptat jestli nevíte v jakém termínu bude možné u mbanky měnit limity pro internetové platby přímo v IB.
    Teď tam mají napsáno :
    Pokud chcete limit pro internetové platby nastavit nezávisle, můžete tak učinit prostřednictvím mLinky (možnost změny v IB připravujeme).
    Také jsem se nikde nedočetl jestli je možné aktivovat a deaktivovat internetové platby.
    Jde mi oto aby se dali nějak bezpečně zablokovat internetové platby... a aby každá blokace nestála 50kč...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: za český tým vás mohu ujistit, že ve své neustávající interní válce s IT oddělením je omezení nutnosti volat na mLinku jednou z priorit. jsou to jak tyto dvě vámi zmíněné věci, tak některá nastavení u kreditky a i další věci. jde to ztuha, ale zrovna tady to vidím nadějně (= ještě letos to bude v IB). ovšem bez garance.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: holt se nevyhneš komunikaci s mlinkou. Ono vůbec těch věcí co nejdou do teď přes IB je více. Třebas limity inet plateb kartou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To je ale trochu škoda, že to nejde. Zejména, když jde si založit nový eMax s kartou - to totiž může vést k tomu, že si lidé raději založí nový zbytečný eMax.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZBYNEK: a jméno si náhodou nepamatuješ? "teď" znamená co - 11:25 třeba? a ještě otázka - hlásil ses jako klient přes id a heslo, nebo jsi volal na tu "obecnou" infolinku? dohledáme...

a odpověď je: nejde.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Měli byste zlepšit kvalitu infolinky... Teď jsem mluvil s nějakou slovenkou, byla úplně pitomá a nedovedla mi ani říct, jestli je možné zažádat o kartu k již aktivnímu emaxu přes internet...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: eh :D i/o error mazu
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    BUNDA: diky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FEDAJKIN: je to stejné jako u nás.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Zdravím, má někdo přehled jak je to s platební kartou v zahraničí, konkrétně při nákupu zboží? Když platím v čechách, jde to navrub majiteli prodejny, ale v zahraničí tam je tuším nějaký poplatek, ví někdo? díky.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Hornbach, benzínové pumpy
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: kde konkrétně? já narazil na fóru na problémy s lidlem - ale nevím, jestli jsou to terminály ČS...
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ADAMM: no plovdiv, to město kousek od maďarsko turecký hranice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam