• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATAN
    ATAN --- ---
    podle me je to tam hned co to tam natuka vsude.
    XMARTT
    XMARTT --- ---
    LEFTY: nevím jak u KB, ale v UniCredit peníze vložím na přepážce a do hodiny je vidím připsané na účtu. samozřejme se bavím o účtu u UniCredit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: jde to i v kiosku.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Když v KB vložím na pobočce přímo na účet hotovost, za jak dlouho je na účet připsána? Okamžitě, za hodinu, za půl dne? Díky.
    GOR
    GOR --- ---
    Je mozny si ve fin. centru mB potvrdit ten papir pro CSSZ na posilani duchodu nebo to lze jen korespondencne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RETESKA: Jasně, taková jemná manipulace, aby získal provizi. Nemusela jsi mu nic dávat - nebo jste snad měli s realitkou smlouvu, že ho použijete? Skoro bych tipoval, že vztah reality a poradce byl opačný - to on jim platil za kšefty.
    A pokud chce dělat hypotéčního poradce, tak by měl mít smlouvy se všemi bankami. Jenže on samozřejmě má jen s těmi, kde mu dají největší provizi - aspoň víme, kam jdou ty přehnané poplatky za bankovní služby.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    u nás šlo o to že jsme měli k ruce v realitce nasmlouvaného realitního poradce, takže i přestože byl fajn, tak samozřejmě chtěl abychom si půjčili co nejvíc a pokud možno v jedné ze dvou bank, které z určitého důvodu doporučoval. o mBank se smaozřejmě ani nezmínil :) s tou jsem přišla já sama, takže jsme z toho pana poradce vyšoupli. řekla jsem že lepší bude dát poradci jako odstupné nějaký cash na stůl než pak platit desetitisíce navíc blbě vybrané bance.

plus přesně jak říká NELDE, my si prachy bereme, my je té bance nepůjčujeme. podle mě to co slyšela paní jako negativní zkušenosti bylo z počátku zavádění banky, jak jsme tu řešili že ještě neměli všechno vychytané. já tam mám osobní účet a problémy s ním nemám žádné.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: si myslim, ze dneska jsou lidi zmasirovani marketingem a mysli si, ze dostat hypoteku = stavit se na pobocku a podepsat papir. jakmile maji shanet v nejakem terminu dokumenty, zjistovat ze na namalovanou castku nedosahnou, byt treba v jine bance ano, tak je to skoro podvod a spatne sluzby.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RETESKA: A říkala paní v realitce, jaké negativní reakce slyšela? Třeba se mýlím, ale realitky mívají nějaké dohody o provizi z úvěrů, takže by se jí mohlo hodit, kdyby jste si vybrali jinou banku. Něco jako
    - Tak mBank... Moc pozitivního jsem o ní neslyšela.
    - Fakt? Nám přišli nejlepší podmínky.
    - No to možná jsou, ale kdo ví...
    - Myslíte?
    - No já osobně bych to neriskovala. Navíc jsou to Poláci.
    - Aha. A se kterou bankou máte dobré zkušenosti.

Ale třeba jsem paranoidní. Navíc, pokud nevěřím bance, tak bych jí neměl dávat peníze. Hypotéka je něco jiného. Pokud banka krachne, tak prostě ten úvěr musím splatit. No tak si vezmu hypotéku jinde. Vždycky je totiž v nevýhodě, ten který peníze dává.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    tož jsme si v mBank vzali hypotéku na financování 55 procent nemovitosti, věk žadatele 58 let, splácet bude asi 10 let, já jsem spolužadatel, s tím že se to na mě v případě potřeby časem přepíše.

paní v realitce se potutelně usmívala, že neslyšela na tuto banku zrovna pozitivní reakce, pro nás ale bylo důležitější že to bylo rychle, bez zádrhelů a levněji než jinde.

máme to bez fixace... což jsem silně zvědavá, jak se to vyvine. máme to v plánu splatit co možná nejrychleji, rozhodně ne splácet to fakt 10 či víc let. což byl jeden z důvodů proč jsme sáhli po nepenalizující mBance (začlo se s tím před cca 14 dny, než ostatní banky ohlásily zlepšení podmínek). detaily jsem moc nestudovala, žadatel snad ano...

momentálně čekáme na zástavní listy nebo jak se to jmenuje. jen se modlim aby všechno vyšlo. už aby to bylo splacený :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUCZKER: je pravda, že začátkem roku tam ti lidi byli obvykle několik týdnů, což samozřejmě k ideálnímu proškolení nestačí. myslím, že dnes už by se ti to - na této pobočce - určitě nestalo. mimochodem tenhle týden se dozvíme výsledky rozsáhlého mystery shoppingu, takže uvidíme, jak si které pobočky stojí...

chápu, že dobrý dojem to nedělá, ale říct to dnes, to je trochu s křížkem po funuse.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Bylo to uz zacatkem roku, pobocka na rohu Anglicke a Belehradske v Praze.

Informaci jsem si samozrejme pak na webu zjistil, ale pro me je tohle dost zasadni otazka a moc dobry dojem to na me neudelalo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUCZKER: která pobočka a kdy? jinak zcela přesná odpověď je na webu:

Jak jsou v mBank zabezpečeny/garantovány vklady? Vztahuje se na vás česká legislativa, když podnikáte na základě evropského pasu?

mBank jako důvěryhodná bankovní instituce garantuje bezpečnost finančních prostředků jí svěřených. Vychází z tradice, prestiže a zázemí, jaké přináší členství ve skupině Commerzbank. mBank je obchodní značkou polské banky BRE Bank SA. Proto se na ni vztahují v otázce pojištění polské zákony (které – stejně jako české – musí být v souladu s evropskou legislativou, která vyžaduje pojištění do výše minimálně 20 000 €). Vklady Klientů do výše 22 500 € jsou u BFG (Bankovní garanční fond) pojištěny na 90% jejich výše, zároveň prvních 1000 € do plné výše. Vzhledem k vyšší hranici stanovené v ČR (25 000 €, opět do 90%) se banka před spuštěním činnosti obrátila z vlastní iniciativy na Fond pojištění vkladů s žádostí o dodatečné dobrovolné připojištění vkladů individuálních Klientů do úrovně 25 000 €. Toto dodatkové pojištění je realizováno od 1.1.2008.
    http://mbank.cz/pruvodce/faq.html?category=56
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: Kdyz jsem si u vas na pobocce zakladal ucet, kazda ze slecen mi na otazku o pojisteni vkladu rekla neco jineho a kdyz jsem jedne z nich zacal vyrcene rozporovat (tvrzeni Matka Comerzbank ruci za vklady celym svym majetkem), zacala jevit ucebnicove znamky pasivne agresivniho chovani. Moc me to jako potencialniho klienta nepovzbudilo.
    PATAMAT
    PATAMAT --- ---
    Cs, mel bych dotaz na nekoho kdo ma ucet u csob, nejlepe studentsky. Zaboha se mi nedari nastavit u trvaleho prikazu, aby po provedeni platby prislo info na mail, o tom ze castka byla z uctu odvedena. To same i kdyz mam nastaveno nejake pojmenovani pro dany prikaz, ve vypisu, misto toho aby bylo napsalo treba INTERNET je jen cislo uctu, na ktery byly penize poslany. Nepodarilo se to nekomu nastavit si konto tak, aby tyhle veci byly funkcni?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: něco jako u nás :) právě proto, jak mě nadávají za to, že někdo na některé pobočce něco neví, si chci zkusit, jak to vypadá u FIO :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: na pobočce sedí trdla, kteří toho až tolik neví... vše je na webu..
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOEK: Zkus google, možná i najdeš, tady mi to našlo slušný výcuc: http://www.whichfranchise.com/franchisorPage.cfm?CompanyID=255
    Jinak mi to nabízelo možnost si vzorovou frančízovou smlouvu koupit. Strašně záleží na tom, na co to chceš. Klidně si i o ní napiš - teoreticky by to nemělo být tajemství.
    NOEK
    NOEK --- ---
    diky ... ale presne jen tuto smlouvu jsem nasel a Mc Donald ti asi neda nahlednout do svych smluv ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam